C1 -juniorit -03, 1. Divari

KooVee - Happee C1   8 - 9

AutoCenter Arena

Koovee kaatui komean nousun päätteeksi

C1- poikien vuoden 2018 toiseksi viimeinen ottelu 1.Divisioonassa pelattiin sunnuntaina 9.12. Tampereen AutoCenter Areenalla. Vastaan asettui sarjan neljänneksi kivunnut kovavireinen Koovee. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran sarjan avausottelussa Palokassa, jolloin Happee voitti vierailijat niukasti 6-4. Yhtä tiukkaa matsia odotettiin tälläkin kertaa, Koovee on aina ollut meille paha vastus ja etenkin kotonaan joukkue oli ollut tällä kaudella erityisen murskaavassa vireessä. Kova haaste oli siis edessä.

Ja voi että, kun nukuttiin ottelun alussa ja maalissa #31 Aare Itäpuisto sai venytellä pallon tielle parikin komeaa seiviä ja Happee pelastui takaiskuilta. Ottelun avausmaalista vastaamme kuitenkin vähän yllättäenkin me: #90 Roope Sihvolan poikittaislevitys vasemmalta löytää oikealta #7 Miro Åkerlundin, joka laukoo ensimmäisen vedon pakin jalkoihin, mutta nappaa vielä irtopallon ja sujauttaa sen sitten verkon perukoille. Erän kaavana oli se, että Happee pyöritti melko vapaasti pallollista peliään, mutta hölmöt menetykset johtivat Kooveen nopeisiin kääntöihin, ja niissä tamperelaiset ovat nimenomaan sarjan eliittiä. Vähän erän puolenvälin jälkeen nähdäänkin tällaisesta tilanteesta Kooveen tasoitus, kun 2vs2 vastahyökkäystä ei saada pysäytettyä, ja pallo pomppii hieman onnekkaastikin maalin kulmalle asti Julius Viljasen lavassa, ja hän sujauttaa pelin etukulmasta tasoihin. Happee kuittaa tilanteen kuitenkin jo 55 sekuntia myöhemmin, kun #18 Ville Rossi ampuu viivasta ranteella ja maalin edessä on terävänä mailoineen välissä paluun kokoonpanoon tehnyt Hankasalmen Sulttaani #88 Vilho Leskelä ja hän ohjaa Happeen jälleen johtoon. Noin minuutti tästä ja nähdään yksi luokkaan "vähemmän tarpeelliset" menevä jäähy Happeen puolelta ja Koovee pääsee pyörittämään vaaralliseksi tiedettyä ylivoimaansa. Mutta heti ylivoiman alussa iskee Happeen salainen ase, nimittäin Suomen pippurisin karvaus ja siitä vastaa #5 Eelis Kovala; Eelis riistää pallon Kooveen pelaajalta laidassa, kiepauttaa sen alimman pakin ohi, painaa läpiajoon vastustamattomasti ja sijoittaa pallon varmasti maaliin alivoimalla ja lukemiksi 1-3. Mutta vielä kerkeää Kooveekin tällä ylivoimalla rankaista, kun sarjan syöttöpörssin kärki Niko Ojala löytää syötöllään takatolpalta Viljasen, joka napauttaa ottelun toisen maalinsa ja erätaukolukemat 2-3 ajassa 14.28.

Toisen erän alkuun Happeen jalat jäävätkin sitten ihan tyäsin koppiin, kun erä alkaa heti pienillä harhasyötöillä ja ajassa 22.32 tuleekin tasoitus, kun Iikka Kuusjärvi pääsee laukomaan keskustasta suoraan syötöstä pallon verkkoon. Ja vain alle puoli minuuttia myöhemmin pallo menetetään oman maalin takana ja Topi Nikkanen pääsee laukomaan irtopallon maalin edustalta verkkoon vastustamattomasti ohi Arskan ja Koovee onkin yhtäkkiä johdossa. Helpottava tasoitus nähdään viitisen minuuttia myöhemmin, kun #17 Nikolas Ilomäki katkoo syötön keskialueella ja tarjoilee Åkerille eteenpäin. Åkeri sijoittaa pienestä tilasta pallon nätisti alakulmaan ja lukemat tasoihin. Sitten alkaakin Happeelta todella löysä reilun viiden minuutin putki, jonka aikana Koovee rankoo peräti kolmesti. Ensin erän puolenvälin jälkeen Julius Viljanen täydentää hattutemppunsa nopean vastahyökkäyksen päätteeksi vasemmalta Joonas Lehtosen hyvän nousun päätteeksi tulleesta syötöstä. Jatkoa seuraa reilu pari minuuttia myöhemmin, kun Lehtonen itse voittaa 1vs1 tilanteen laidassa ja pääsee ajamaan maalille vasemmalta täysin vapaasti ja iskemään pallon ohi Aaren takakulmaan. Ja taas kuluu se samainen reilu pariminuuttinen ja verkko soi jälleen; pallo menetetään omassa päässä ja irtopallon huitoo ilmasta once in a lifetime swingillä maaliin ottelun toisellaan Joonas Lehtonen. Pientä valoa Happeen tunneliin tuo erän lopussa Roope, joka pääsee kanttaamaan vastustamattomasti pallon ohi loistavasti pelanneen ja toisessa erässä 11 kertaa torjuneen Koovee- vahti Elias Ansonin. Näistä lukemista 7-5 lähdetään myöskin ottelun päätöserään. Vielä olisi aika paljon parannettavaa, jos pisteet meinattiin raapia AutoCenteriltä mukaan...

Päätöserän startti on hieman ehkä edellisiä parempi, mutta edelleenkään ei sellaista unelma- alkua saada, mitä haettiin. Ja erän alkupuolella otetaan myöskin ottelun toinen jäähy (vasta toinen, ollaan siis iloisia), kun Koovee- puolustaja juoksee pelaajaamme päin. Juu, kyllä siitä meille pitää jäähy antaa. Tämä alivoima kuitenkin kestetään, mutta seuraavaa pukkaa heti perään ja sillä isännät myös rankaisevat, kun Veeti Salminen pääsee ampumaan todella vapaasti keskeltä pallon yläkulmaan ja peli isännille 8-5. Tähän paikkaan Happee ottaa aikalisän ja muuttaa hieman peluutustaan; nyt olisi se kiri aloitettava, sillä aikaa oli kellossa noin 12 minuuttia. Hetki siinä vielä meneekin, mutta ajassa 51.58 nähdään kavennusmaali numeró uno, kun pallo riistetään keskialueen tuntumassa ja sen pelaa hienosti #27 Iivari Saikkonen keskikaistalle #77 Matias Lämsälle, ja hän katsoo hyvällä maltilla paikan milloin syöttää, ja tarjoileekin pallon sitten oikealle Eelikselle, joka pääsee laukomaan päivän toisen maalinsa helposti verkkoon. Seuraavaa maalia odotetaankin sitten vain reilut 40 sekuntia, kun #22 Santeri Kujala jakaa maalin oikealle kulmalle Roopelle, ja hän laukoo ilmasta. Anson tämän yrityksen vielä torjuu, mutta irtopallon käy Sane tökkäämässä maaliin ja lukemat all the sudden jo 8-7. Tässä vaiheessa käyttää Kooveekin aikalisänsä, mutta se ei Happeeta pysäytä, vaan ajassa 55.56 Eelis räjäyttää hattutempullaan hallin katon, kun hän napauttaa #98 Aapo Heiskan maailmanluokan lättysyötön maaliin. Aapolle pallon tarjoili jälleen pienestä tilasta hienosti Iikku, jonka pörssit eivät valitettavasti tänään karttuneet, vaikka näillä kakkossyötöillä niitä olisi jo ansainnut! Ja hei, peli oli tässä vaiheessa jo tasan! Mutta Happee ei tähänkään vielä lopettanut, vaan vielä tasatilanteessakin Koovee- puolustusta uskallettiin painostaa, ja palkinto saadaan ajassa 58.14; Roope kääntää syötön luukulle vasemmalta ja pallo pomppaa Ansonin jaloista maalin eteen Åkerille, joka saa pallon todella hellän kosketuksen ja pallo pomppaa alakulmaa kohti. Anson ei tätä saa liimattua ja lukemat muuttubat 8-9:ään! Lopussa Kooveen painostus jää näennäiseksi ja Happee saa kulutettua sekunnit pois kellosta Kooveen päädyssä. Summeri soi ja voitto sekä kolme pistettä oli meidän!

Nousujohteisen esityksen ratkaisupelaajina toimivat tässä pelissä ottelun pörssipelaaja #90 Roope Sihvola (1+3) sekä hattutempun tempaisseet #5 Eelis Kovala ja #7 Miro Åkerlund. Maalissa #31 Aare Itäpuistolle kertyi vaikeassa pelissä ainoastaan 15 torjuntaa, mutta siinäkin joukossa oli jo useita aivan huippuvenytyksiä. Kotijoukkueen parhaimmistoa oli kakkoskentä tutkapari Julius Viljanen (3+1) - Joonas Lehtonen (2+2). Myös sarjan syöttöpörssin kärki Niko Ojala jatkoi vakuuttavaa sarjaansa, nyt tehoin 0+3. Kooveen maalissa Elias Anson otti niinikään todella upeita pelastuksia ja torjuntoja hänelle kertyikin melkein kaksinkertainen määrä Aareen verrattuna, 27 torjuntaa.

Ottelun tilastot

Video (YouTube)

Pelin jälkeen päästiin jonkunlaisen pastan kautta (ei käynyt ihan maistamallakaan selväksi, mitä siinä oli) kotimatkalle. Matkalla noin 14 eri ajassa olevaa puhelimen, tabletin ja läppärin näyttöä näyttivät MM-kisojen finaalin Suomi - Ruotsi, jossa Suomi pääsi juhlimaan jälleen maailmanmestaruutta (etupenkissä muutamia kymmeniä sekunteja aikaisemmin kun takana, joillakin yhteydet pelas toisia paremmin ;)). Onnittelut siis Suomen maajoukkueelle voitetusta mestaruudesta, vaikka Ruotsi olikin finaalissa tosi huono. #lajinhelppousviehättää

Vieläkin oli esitys kaukana ehjästä kuusikymppisestä, mutta lopun kirivaihe oli tällä kertaa kuitenkin hyvin ajoitettu, eikä Koovee pystynyt enää sen jälkeen nousemaan. Toki ollaan siinä vaiheessa kauttakin, kun se pieni väsymysvaihe alkaa iskeä, ja siihen pitää olla tyytyväinen, että nyt sentään peli on todella paljon paremmin kuosissa kuin esimerkiksi tasan vuosi sitten, jolloin koettiin kauden vaikein jakso tuloksellisesti.

Samaan aikaan tämän ottelun kanssa pelttiin myös C1/C2 Yhdistelmäjoukkueemme toiset pelit Eliittisarjassa Parkanon urheilutalolla. Sieltä ei tuliaisina ollut tälläkään kertaa vielä sarjapisteitä, kun Krp oli vahvempi lukemin 5-2 ja isäntäjoukkue SBT PaPo puolestaan vei maali- ilottelun 5-9. Tehokkaimpina pelaajina häärivät #4 Roope Lojander tehoin 3+1 ja päivän pörssipelaajana #87 Aapo Koto luvuilla 1+4. Myös #47 Kaapo Ylänen onnistui maalinteossa kertaalleen ja avauspelissä #20 Eliel Pääkkönen venyi pallon tielle yhteensä 24 kertaa.

Eliittisarjan tilastot

Vielä olisi edessä yksi koitos 1.Divisioonassa ennen joulutaukoa, kun tulevana keskiviikkona 12.12. keretään melkein istua jo bussin kyytiin, kun se jo kurvaa Mikkelin Sport Forumin pihaan; klo 19.00 käynnistyy kauden viimeinen Keski-Suomen Derby Hatsinaa vastaan! Toki suuri ja tärkeä tapahtuma on myös seuraavana päivänä, kun edessä on joukkuekuvaus ;)

- JK -

KooVee

8 - 9

2 - 35 - 21 - 4
6'MaaliÅkerlund Miro
6'MaalisyöttöSihvola Roope
11'MaaliLeskelä Vilho
11'MaalisyöttöRossi Ville
13'Jäähy: 2minSihvola Roope
13'MaaliKovala Eelis
28'MaaliÅkerlund Miro
28'MaalisyöttöIlomäki Nikolas
38'MaaliSihvola Roope
38'MaalisyöttöMustonen Daniel
43'Jäähy: 2minIlomäki Nikolas
46'Jäähy: 2minPaananen Joel
51'MaaliKovala Eelis
51'MaalisyöttöLämsä Matias
52'MaaliKujala Santeri
52'MaalisyöttöSihvola Roope
55'MaaliKovala Eelis
55'MaalisyöttöHeiska Aapo
58'MaaliÅkerlund Miro
58'MaalisyöttöSihvola Roope