C1 -juniorit -03, 1. Divari

Happee C1 - Merikoski SBT  7 - 6 VL

Vaajakosken liikuntahalli

Nousujohteinen peli toi voiton rankuilla

Viime sunnuntaina miteltiin Vaajakoskella C1- poikien 1.Divisioonan "Pohjoisen Derby", kun vieraaksemme saapui Oulusta Merikoski SBT Apassit. Ottelunimitys siis ihmettelijöille siitä, että mehän olemme tässä sarjassa Merikoskelle lähin vastine paikallisvastuksesta, mukava merkintä joukkueen CV:hen tämäkin! :D

Merikoski oli edellisenä päivänä pöllyttänyt kotipelissään sarjajumbo TPS FT:n aika kylmästi 19-1, joten hyvin maalintekovoimainen joukkue vieraaksemme saapuisi. Otteluun mukavan lisämausteen toi Vaajakosken änärikaukalo, jossa "saimme kunnian" nyt pelata ensimmäisen kauden kolmesta ottelusta tällä Suomen legendaarimmalla areenalla. Happeen treeniviikko ei ollut paras mahdollinen, sillä pakkasen mukanaan tuomat flunssat ja kuumeilut olivat verottaneet kokoonpanoa isosti viikon aikana.

Ottelun alku oli täysin Merikosken ja Happeen pelissä näkyi pahasti todella rikkinäinen reeniviikko. Happeelle sattuu noin kuuden minuutin pelin kohdalla todella musta (tai tässä tapauksessa keltainen) hetki, kun vieraiden taitava sentteri Eerotapio Sormunen rankaisee neljän sekunnin sisään isäntiä kahdesti; ensin tarkalla laukauksella oikealta etukulmasta Happee- puolustuksen peiton läpi ja heti perään melkein suoraan aloituksesta, kun viisikkomme nukkuu pahemman kerran. Pikkuhiljaa alettiin kuitenkin saada edes hieman koneita käyntiin, ja jalkoja liikkeelle. Valitettavasti se näkyi tällä kertaa hieman väärällä tavalla, kun #5 Eelis Kovalan spin around yritys laidan vieressä töytäisee Merikosken pelaajan pahannäköisesti laidan yli ja tuloksen aviiden minuutin alivoima. Alivoimapelaaminen oli kuitenkin lähes loppuun asti täyttä timanttia, kunnes 18 sekuntia ennen jäähyn päättymistä Daniel Harmaala saa viivassa aavistuksen liikaa tilaa, ja tarkka veto uppoaa alakulmaan ja lukemat 0-3. Erässä nähdään myös meidän päädyssämme ikävä tilanne, kun maalineduskahakassa Merikosken pelaaja ajautuu epäonnekkaasti #31 Aare Itäpuiston päälle ja Aare saa vaarallisen näköisen tällin päähänsä. Pienen levon jälkeen Aare pystyy kuitenkin peliä jatkamaan. Erän lopussa saa Happeekin vihdoin todella tarpeellisen avausosumansa, kun #16 Joel Paananen toimittaa viivasta pallon maalille, ja sieltä sen rouhii sisään #17 Nikolas Ilomäki Merikosken puolustuksen kautta. Lukemista 1-3 siirrytään myöskin erätauolle.

Toisenkaan erän alku ei ole vielä Happeelta erityisemmin vakuuttavaa pelaamista, ja jälleen noin kuuden minuutin kohdalla pääsee Merikoski rankaisemaan, kun Eero Ahosen lapa jää maalin edessä pitämättä; lukemat 1-4 ja Ahoselta vielä kaupan päälle ottelun komein tuuletus. Happeen kuittaus tulee kuitenkin vain minuuttia myöhemmin, kun pallo saadaan pelattua Eelikselle syvään ja tämä löytää maalin eteen täysin vapaaksi jääneen #77 Matias Lämsän ja Matti pääsee napauttamaan helposti kauden avausosumansa Divarissa. Mutta eipä tarvitse Merikosken vastakuittaustakaan odottaa kuin puolisen minuuttia, kun Aaren nenän edestä Eero Ahonen pääsee tuikkaamaan toisen maalinsa. Erän puolessa välissä Happee vaihtaa myös maalivahtia, kun Aaren avauserässä saama tälli ei antanut hänen enää pidempään jatkaa ja tolppien väliin marssi #20 Eliel Pääkkönen. Ja vain 17 sekuntia myöhemmin EP joutuukin heti tositestiin, kun Happeelle vihelletään ottelun toinen vitonen keskialueen törmäyksestä, yllättäen ottelu tuomaristolta jää näkemättä muutamaa sekuntia aikaisemmin toisessa päässä kampitus... EP kuitenkin hoitaa tämän AV:n puolustuksen kanssa erittäin hyvin ja Merikosken ylivoima pidetään nyt loppuun asti kurissa. Tämän jälkeen päästään näkemään kuitenkin vihdoin myös isäntien ylivoimaa, kun Merikosken pelaaja joutuu jäähylle kampituksesta. Happeen ylivoima näyttääkin sitten pienen hakemisen jälkeen hienon kuvion, kun #7 Miro Åkerlund tarjoilee päädystä keskelle ja Nikke tällää suoraan syötöstä pallon alakulmaan. Lukemista 3-5 siirrytäänkin sitten päätöserään.

Päätöserässä Happeen pelikin alkaa näyttää jo oikein mallikkaalta, ja erän alun nukkuminen on tipotiessään. Ajassa 44.20 nähdään kavennus 4-5:een, kun Åkerin toimittaa viivasta pallon maalille ja Merikoski- vahti Eero Savilaakson näppien ulottuvilta #90 Roope Sihvola lykkää pallon verkkoon. Pari minuuttia myöhemmin Merikoski iskee kuitenkin itsensä jälleen kahden maalin karkumatkalle, kun Topi Hiltunen tarjoilee keskeltä oikealle Miro Sakolle, joka ampuu suoraan syötöstä vedon, joka yllättää maalissa EP:n ja lukemat siis 4-6, kun kellossa on jäljellä vajaa 13 minuuttia. Happee hönkii kuitenkin heti päälle kovasti ja tulostakin tulee jo minuutti edellisestä osumasta, kun päivän ja kyllä koko kauden Happeen kovin rytkijä Kovalan Eelis riistää pallon laidan vieressä, ja siihen perään trademark nousu laitaa pitkin, liinat kiinni, kiskis lähtee puolustaja väärään suuntaan, poikittaisliike keskustaan ja kantti yläseen! Hieman tämän jälkeen Happee- puolustaja jää laidan vieressä hieman jälkeen ja joutuu rikkomaan jäähyn arvoisesti. Merikosken ylivoimalta on Happeen timanttinen alivoima syönyt jo tähän mennessä kuitenkin tehot sen verran hyvin, että ei tulosta nytkään tule. Vajaa kahdeksan minuuttia ennen loppua Merikoski pistää pallon peliin kuitenkin kesken oman vaihtonsa ja kentällä on tuolla hetkellä noin 11 keltapaitaa viiden sijasta ja Happee pääsee näyttämään taas omaa ylivoima- osaamistaan. Ja nythän sitä tulosta taas tulee, vajaan minuutin myllyn jälkeen erän avausmaalia vastaava kuvio, kun Åkeri toimittaa ja Roope on lapoineen hereillä maalin edessä ja lukemat kulkaas tasan! Nelisen minuuttia ennen loppua nähdään vielä ottelun viimeinen ylivoima, kun Happeelta ottelun toinen tuomareista (se enemmän kassalla ollut siis) on laittamassa jäähylle ihan väärää miestäkin, ja joutuu kyselemään anovasti Nikeltä, kuka sinne laitetaan. Viimeinenkin ylivoima kuitenkin tapetaan, ja vaikka ihan viimeisillä sekunneilla Happeelle aukeaa aivan tuhannen taalan paikka, venyttää Eero Savilaakso todellisen gamesaverin ja varsinainen peliaika päättyy tasan 6-6.

Jatkoaika on pääosin tarkaa pelaamista molemmilta, vaikka paremmat paikat avautuvatkin Happeelle. Maaleja ei kuitenkaan nähdä ja edessä on meille toista ottelua peräjälkeen rankkarikisa.

Kaksi ensimmäistä paria Happee vie puhtaasti 2-0, kun meiltä onnistuu ensin varmalla sijoituksella #8 Miro Oksanen ja sitten kauden likaisimmilla "älä lähde sinne" veiveillä #98 Aapo Heiska. EP puolestaan nollaa ensin 100-0 pelin juttukaverinsa Vikke Kilpuan ja seuraavalla yrityksellä vieraiden ottelun paras pelaaja Sormunen ampuu onneksemme tolppaan. Kolmannessa parissa ei maaleja nähdä, kun Matiaksen laukaus menee aavistuksen vasemmalta ohi ja EP puolestaan nollaa Johannes Hillin yrityksen. Neljännessä parissa Åkerin kunniakas yritys epäonnistuu kuitenkin hieman ja ratkaiseva pari astelee näyttämölle; Santeri Juujärvi vs Eliel Pääkkönen. Juujärvi saa vietyä pallon aivan minimaaliseen kulmaan, josta yrittää palloa maalin kattoon nostaa, mutta laukaus ajautuu sivuverkkoon. Samalla kuitenkin EP ehkä aavistuksen verran kippaa maalia, ja maalin hylkäys aiheuttaa hieman turhautumisen tunnetta vieraiden laukojan puolelta, josta Vaajakosken laidat saavat osansa. Edessä pieni neuvonpito kapteenien ja "tuomarien" kesken, ja lopputuloksena se, että maali ei hyväksytä ja EP nousee samalla sarjan maalivahtien pörssikärkeen 2+10 minuutin jäähyllään ;D

Ei ehkä sellianen päätös tälle pelille, minkä se olisi ansainnut, mutta kuten ottelun jälkeen todettiin, nämä Happee-Merikoski pelit onkin olleet vähän tämmöisiä... Sanotaanko, erikoisia. Merikoskelle iso kiitos vastuksesta ja vauhdikkaasta sekä yleisöönmenevästä pelistä, seuraava Pohjoisen Derbyhän mitellään sitten vasta Maaliskuussa runkosarjan päätöspelissämme Oulussa.

Ottelun tilastot

Videot:

1. ja 2. erä

Kolmas erä + Jatkoaika ja Rankut

Happeelle kuitenkin ottelusta tärkeä voitto, joka katkaisi kahden ottelun tappioputken. Taaskaan ei Happeen peli ollut kyllä niissä uomissa, missä sen pitäisi olla, mutta tällä kertaa ositettiin kuitenkin hyvin selkärankaa, kun noustiin tappioasemasta juuri oikealla hetkellä, ja vaikka ratkaisu olisi voitu iskeä jo 60 minuutin sisälle, on kaksi sarjapistettä huomattavasti parempi tulos kuin nolla. Erikoistilanne- pelaaminen oli Happeella tällä kertaa kyllä täyttä terästä, joten ehkä siinäkin mennään nyt taas oikeaan suuntaan.

Happeen ottelun ykköshahmona ehdottomasti EP, joka asteli tolppien väliin vaikeassa paikassa, mutta piti joukkuetta kuitenkin pystyssä vaikeilla hetkillä ja nollasi vieläpä kaikki Merikosken rankkarit, viimeisen ehkä hieman persoonallisella tyylillä, mutta mikäs siinä, jos pelisilmää löytyy. Kenttäpelaajista Nikke ja Roope osuivat kahdesti ja Åkeri puolestaan tarjoili 0+3. Vierailta maalivahti Eero Savilaakso pelasi myöskin erittäin hyvän pelin ja venytti pari todellista gamesaveria. Kenttäpelaajista isoimman vaikutuksen teki Eerotapio Sormunen, sillä hän iski kaksi maali ja oli muutenkin todella vaarallinen koko ajan kentällä ollessaan. Eero Ahosen tuuletukset olivat myös erittäin atleettisen näköisiä.

Harmaa marraskuu on nyt pelien osalta paketoitu, ja edessä on enää kolmen pelin puristus ennen Joulutaukoa. Joulukalenterin ensimmäinen luukun päivänä eli ensi lauantaina 1.12. pelataan vuoden 2018 viimeinen kotiottelu, kun vieraaksemme Palokan koulukeskukselle saapuu USB Uudestakaupungista. Tuo ottelu alkaa jo vähän aikaisempaan katseluaikaan eli klo 11.15 joten pistäkäähän kellot soimaan, että hallille ehditte! Viimeksihän USB:tä vastaan nähtiin oikein mielenkiintoinen 19 maalin kamppailu eikä tämäkään peli tue varmasti jättämään ketään kylmäksi!

- JK -

7 - 6 VL

Merikoski SBT
1 - 32 - 23 - 10 - 01 - 0
8'Jäähy: 5 minKovala Eelis
16'MaaliIlomäki Nikolas
16'MaalisyöttöPaananen Joel
26'MaaliLämsä Matias
26'MaalisyöttöKovala Eelis
32'Jäähy: 5 minOksanen Miro
38'MaaliIlomäki Nikolas
38'MaalisyöttöÅkerlund Miro
44'MaaliSihvola Roope
44'MaalisyöttöÅkerlund Miro
48'MaaliKovala Eelis
48'Jäähy: 2minMustonen Daniel
53'MaaliSihvola Roope
53'MaalisyöttöÅkerlund Miro
55'Jäähy: 2minNikoskinen Veeti
65'MaaliOksanen Miro