C1 -juniorit -03, 1. Divari

Happee C1 - Sudet SB  9 - 8

Palokan koulukeskus

Sudet kaatui niukasti Palokassa

Viime lauantaina 27.10. Happeen C1- pojat sai valtakunnallisen 1.Divisioonan ottelussa vastaansa Sudet SB:n Kouvolasta. Joukkue oli kohdattu viimeksi SM- karsinnoissa syksyllä joten täysin tuntematon sakki ei tullut vastaan. Happee lähti otteluun suosikkina sarjataulukkoa pelitaten, mutta sen ei saanut vaikuttaa peliin, sillä Susien vaarallisuus hyökkäysalueella kyllä tiedettiin. Happee oli taas muovannut rosteriaan paljon edellisestä ottelusta ja taas saivat uudet pelaajat mahdollisuuksia ottaa ratkaisijan viittaa. Maalissa aloitti tällä kertaa Suomen parhaasta maalivahtikolmikosta vakuuttvasti kauden aloittanut #20 EP.

Happee aloitti ottelun sähäkästi kovalla paineistuksella ja Sudet oli alussa hieman pulassa, maalissa kuitenkin vakuuttavasti läpi ottelun torjunut Jere Vainonen otti heti alussa pari kovaa seiviä. Ajassa 4.08 nähdään kuitenkin ottelun avausmaali ja sen iskee Happee; #79 Veeti Nikoskiselta komea nousu omasta kulmasta asti ja hyvä tarjoilu #22 Santeri Kujalalle vasemmalle. Sane pistää ranteet lukkoon ja tällä pallon ylähirren kautta maaliin uudenkarhealla Oxdogillaan ja lukemat 1-0. Noin kahdeksan peliminuutin kohdalla alkaakin sitten pelin tragikoomisin jakso, mikä kestää toisen erän melkein puoleenväliin saakka, nimittäin kotijoukkueen jäähykierre, missä kyllä ottelun toinen keltapaita ottaa tarpeettoman paljon isoa roolia. Noin 1,5 minuutin sisään kaksi aivan naurettavaa vihellystä, joista kyllä molemmat kestetään ja toisen aikana vielä isketään alivoimamaalikin, kun ajassa 11.17 #8 Miro Oksanen riistää pallon komeasti Susien puolustajan lavasta aivan heidän maalin läheisyydessään ja napauttaa lukemat 2-0:aan. Siinä välissä ehdittiin tuhria rankkarikin, joten ihan hyvin meni tämä alivoimahetki. Mutta lisää oli viheltävän puolelta luvassa, 15.55 kellossa ja jo ottelun kolmas jäähy kotijoukkueelle, taas vähän heppoisin perustein. Nyt eisitten myöskään enää Susien ylivoima epäonnistu, vaan ajassa 17.07 Pyry Makkonen kantaa Happee- peiton läpi pallon verkkoon. Ja vain minuutti tästä, niin Sudet tulee jo tasoihin, kun Happeen todella heppoinen pallonmenetys kostautuu laidan vieressä ja todella komealla vedolla oikeaan yläkulmaan pelin tasoittaa Tarmo Ek. Minuutti ennen summeria Happee ottaa sitten ottelun neljännen jäähyn (ja ensimmäisen aiheellisen, tämä oli aika turha meiltä...) ja tarjoaa vielä erän loppuun Susien vaaralliselle ylivoimalle mahdollisuutta. Sen sijaan kuitenkin 35 sekuntia ennen summeria Miro riistää pallon omalla alueella ja laukoo todella komealla, hieman kierteisellä kantilla keskialueen tuntumasta oikealta laidalta pallon maaliin ohi Vainosen ja taukolukemiksi 3-2.

Toisessa erässä taas jatkuu se, että ottelun kolmas osapuoli nostaa itseään korkeammalle korokkeelle entistä enemmän. Ensimmäiseen kuuteen minuuttiin saadaan kolme todella kummallista jäähyä, joiden syynä lieni lähinnä logo paidassa. Ja kun Susielle näin paljon YV- aikaa tarjotaan, niin kyllä he siitä rankaisevatkin ja Makkonen laukoo melkein identtisen maalin kuin edellinenkin ja lukemat taas tasan, kun pelikellossa 26.10. Sitten saadaankiin vihdoin pelata taas 5vs5 peliä ja Happeekin hieman ryhdistäytyy. Hieman ennen erän puoliväliä isännät nousevat taas johtoon, kun #90 Roope Sihvolan tarjoilusta irtopallon tällää (ei vaan, Boomaa!) viivasta noussut #16 Joel Paananen. Ajassa 30.12 nähdäänkin sitten taas historiallinen hetki, kun #87 Aapo Koto iskee ensimmäisen maalinsa edustusjoukkueen paidassa, kun #47 Kaapo Ylänen tarjoilee hänelle maalin eteen ja Aapo saa rauhassa sijoittaa lukemat 5-3:een. Viisi minuuttia ennen erätaukoa nähdään myös vihdoin Happeen ottelun ensimmäinen ylivoima (ja koko ottelun viimeinen jäähy, tuli luojan kiitos limiitit vastaan). Ylivoima ei vielä tulosta tuota, mutta se kuuluisa jäähyn jälkeinen vaihto ollaan valmiina, ja hattutemppunsa täydentää Roopen tarjoilusta kivalla etukulmasujautuksella Miro, ja hatut lensivät kentälle (korj: yksi hattu). Kuitenkaan 6-3 lukemista ei päästä erätauolle, vaan erän lopussa pieni ylihyökkääminen kostautuu ja Sudet iskee 3vs2 ylivoimahyökkäyksellä tilanteeksi 6-4. Maalintekijänä yllärinä Makkosen Pyry, kova poika pelaan on hän.

Päätöserän alku on taas kyllä Happeelta heikko, sillä Susille lahjoitetaan pallonmenetyksellä todella helposti 6-5 maali, maalintekijänä Nuutti Ikonen. Sitten käynnistellään vähän omiakin koneita ja noin viiden minuutin kohdilla isketään pari nättiä maalia, ensin #21 Tino Keski-Jaskari nätisti maalin edestä Roopen syötöstä ja pian tämän jälkeen Keuruun lahja Suomen salibandylle eli Aapo K iskee #91 Lassi Koppelomäen syötöstä (Lassille avauspiste Divarissa!) pallon vasemmalta verkkoon todellisella maalintekijän ratkaisulla eli chipillä. Joku saattaa muistaa kun Ruotsin Kim Nilsson iski samanlaisen MM- kisoissa jokunen vuosi sitten. Sitten ei kerkeäkään taas kulua kahtakaan minuuttia kunnes Sudet kaventaa taas, asialla vaihteeksi Makkonen ja päivän neljäs syntyy keskustasta, kun Happeen puolustus löysäilee pahemman kerran ja Makkosen veto yllättää EP:n maalissa. Ottelun voittomaali ja Happeen yhdeksäs osuma nähdään ajassa 49.05, kun päivän pörssipelaajan pörrännyt Roope tarjoilee ottelun neljännellään maalin takaa Nikolakselle joka napauttaa keskeltä pallon Vainosen längistä maaliin ja lukemat nyt 9-6. Sudet ei kuitenkaan ollut vielä valmis luovuttamaan, ei sinne päinkään. Vajaa kuusi minuuttia ennen loppua lukemat kaventuvat jälleen vain kahteen maaliin, kun hyvin tähän mennessä kurissa pidetty Susien alkukauden maalipyssy Juuso SUotula saa keskialueen ylityksen jälkeen vähän liikaa tilaa ja pääsee kanttaamaan poikittaisliikkeestä pallon verkkoon. Ja kun kellossa on 57.38, menee pelin loppu jo trilleriksi kun Makkonen pääsee keskustasta tyylittelemään Happeen naurettavan heikon puolustamisen seurauksena päivän viidennen maalinsa (!) näin numerot 9-8. Lopussa Happeen selkäranka kuitenkin kestää eikä Sudet pääse maaliviivaa lähemmäksi maalia, ja helpottava summeri soittaa vihdoin, Happeelle todella nihkeällä esityksellä näin siis kolme pistettä ja kuudes peräkkäinen voitto. Keväällä kukaan ei onneksi muistele, miten nämä pisteet tulivat! Ja tokihan näin värikkäät kamppailut uppoaa ainakin yleisöön ;)

Ottelun tilastot

Videotallenne (YouTube)

Värikkään ja maalirikkaan kamppailun Happeen ratkaisupelaajina ottelussa peräti neljä maalia alustanut Roope, hatullisen iskenyt Miro sekä uransa avausmaalit edustuksessa iskenyt Aapo K. Vastustajalta ykköskentän Pyry Makkonen 5+1 tehoilla koko ottelun paras, myös Juuso Suotula ja Ossi Ekroth esittivät vahvoja otteita, maalissa Jere Vainonen oli ajoittain jopa maaginen. Susille kiitos hyvästä kamppailusta, toivotamme tsemppiä ja menestystä tuleviin Divari- koitoksiinne.

Lisäksi toivomme, että erotuomaritarkkailija olisi jatkossa paikalla peleissä; vahva tunne, että palautteemme ei mennyt läpi ottelussa.

Divarin pelit jatkuvat osaltamme 10.11.11.2018 tuplaviikonlopulla Helsingin suunnalla, kun lauantaina kohdataan M-Team AC Ruskeasuolla ja sunnuntaina ÅIF/PSS Porvoon salibandyhallissa. Tuona viikonloppuna mitataan sitten tosissaan Happeen iskukyky, kun vastaan asettuvat sarjan tämän hetken kaksi vahvinta joukkuetta. Silloin ei ole varaa enää yhtään löysäilyyn tai ohivaihtoihin, jos meinataan voittojen tiellä jatkaa!

- JK -

9 - 8

Sudet SB
3 - 23 - 23 - 4
4'MaaliKujala Santeri
4'MaalisyöttöNikoskinen Veeti
7'Jäähy: 2minYlänen Kaapo
9'Jäähy: 2minNikoskinen Veeti
11'MaaliOksanen Miro
15'Jäähy: 2minLaurila Saska
18'Jäähy: 2minSihvola Roope
19'MaaliOksanen Miro
21'Jäähy: 2minOksanen Miro
23'Jäähy: 2minIlomäki Nikolas
25'Jäähy: 2minKovala Eelis
28'MaaliPaananen Joel
28'MaalisyöttöSihvola Roope
30'MaaliKoto Aapo
30'MaalisyöttöYlänen Kaapo
37'MaaliOksanen Miro
37'MaalisyöttöSihvola Roope
44'MaaliKeski-Jaskari Tino
44'MaalisyöttöSihvola Roope
45'MaaliKoto Aapo
45'MaalisyöttöKoppelomäki Lassi
49'MaaliIlomäki Nikolas
49'MaalisyöttöSihvola Roope