C1 -juniorit -03, 1. Divari

RSS Panthers/FoSU - Happee C1   5 - 6 JA

Riihimiäen urheilutalo

Syyslomalle sarjakärjessä!

Happeen C1- poikien edustusjoukkue pelasi viidennen ottelunsa C1- poikien 1.Divisioonassa viime sunnuntaina 14.10. kun matkasimme Riihimäelle kohtaamaan RSS Panthers/FoSun. Ottelu oli todellinen kärkikamppailu, sillä joukkueet lähtivät otteluun puhtaalla pelillä ja sarjan sijoilta 1 ja 3. Samana päivänä pelattiin myös toinen kahden tappiottoman joukkueen peli, kun M-Team ja ÅIF/PSS kohtasivat. Näin ollen siis tämän ottelukierroksen jälkeen ainoastaan kaksi joukkuetta tulisi jatkamaan sarjassa tappioitta.

Matkaan lähdettiin Monnarilta mukavaan aikaan, vasta 10.31 joten unisimmatkin saivat varmasti nukkua tarpeeksi pitkään. Vaajakoskelta puolet joukkueesta vielä matkaan ja ensimmäinen välistoppi Vierumäen Matkakeitaalla, jossa kanapastat ja jälkiruokapöytä naamaan (kanapastalle psiteet siitä, että paprikaa siinä ei ollut). Tämän jälkeen jatkettiin kohti Riihimäen Urheilutaloa. Bussissa pauhasi joukkueen uusimman jäsenen, JBL Boomboxin, soundit, joten etupenkki sai laittaa kuulokkeistaan pari pykälää kovempaa volumea, sillä takapenkin DJ ei juurikaan ollut edellisestä parantunut. Uudelle jäsenelle etsitään edelleen muuten nimeä, sillä ensimmäinen nimiehdotus sai täystyrmäyksen, vastaehdotus toki oli vieläkin heikompi. Noin 14.16 bussi laskeutui Riksun ilmatilaan ja lähdettiin katsastamaan päivän pelikenttää. Tuomio: sitä ei ollut vissiin hetkeen pesty. Ihan kuin se ei olisi ollut jo muutenkin tahmea. Osalle tuli joistakin kentän kohdista mieleen myös Hutungin kenttä, siitä voi jokainen tulkita, oliko positiivinen vai negatiivinen huomio. Sitten pihalla hyvät lämmöt ja samalla aikaa vastaava huolto á #16 ja allekirjoittanut pisti kopin "ison maailman kuntoon", kajaristakin soi vaihteeksi ihmisen korville soveltuvaa musiikkia. Pallolämmöillä yritettiin totutella alustaan, muut yritti laskea, montako Riihimäen Cocksin mestaruusplakaattia urheilutalon seinällä oli. Laskennan tulos: aika monta.

Peli alkoi Happeen kannalta aika verkkaisesti ja vaarallisimmat maalipaikat siunautuivat isännille. Pari hyvää paikkaa avausvitosella myös me saatiin, mutta vielä oli sihti hukassa. Ensimmäinen tilastomerkintä merkataan kuitenkin Happeelle, kun ajassa 5.20 saadaan jäähy työntämisestä (oli vähän tulkinnanvarainen, mutta menköön). Alivoima kesti ensimmäisen minuutin hyvin, mutta sitten kotijoukkueen ykköstähti ja yksi sarjan parhaista pelaajista, Eevertti Hietanen, pääsi kanttaamaan pitkästä poikittaisliikkeestä upean laukauksen takayläkulmaan ja numeroiksi 1-0. Pari minuuttia myöhemmin saadaan mahdollisuus takaisinmaksuun, kun kotijoukkueen pelaaja lähtee jäähylle. Ylivoiman alku melko karmeaa tekemistä, mutta ajassa 10.11 vihdoin helähtää, #98 Aapo Heiska tarjoilee poikittaissyötön vasemmalle ja #8 Miro Oksanen iskee onetimerillä sen kuuluisan "ass- kissing" vedon Panthers- pelaajan ahterin kautta maaliin (lisää ass kissing leikeistä voit kysellä kasilta itseltään, menee kuulemma kategoriaan #vainhotellilinnasmäkijutut). Enempää maaleja erässä ei kuitenkaan enää nähdä, vaan viimeiseksi tilastomerkinnäksi jää Happeen jäähy jatkuvasta väärästä pelitavasta ajassa 14.11, joka on tällä kaudella ollut vielä erittäin monelle tuomarille vaikea jäähy viheltää. Nyt onnistui aika helposti näköjään. Alivoima kuitenkin kestetään hyvin, ja tauolle siirrytään lukemista 1-1

Toiseen erään nähdäänkin sitten jo vierailta vähän aktiivisempaa pelaamista, maalipaikoille päästään hyvin, mutta viimeistely, se tökki oikein huolella... Erän avausmaali taas isäntien nimiin, asialla taas Hietanen; tällä kertaa laukaus lähtee vasemmalta laidan vierestä ja mikä pommi se olikaan, upposi tolpan ja riman kautta aivan takakulmaan. Happeen tasoitus nähdään muutaman tuhritun paikan jälkeen vihdoin ajass 27.34, kun #29 Jere Pulkkinen laukoo ensimmäisen maalinsa tämän kauden 1.Divisioonassa. Laukaus lähtee laidan läheltä mukavan pomppivana ja yllättää täysin Panthers- vahti Tuomas Raistakan. No, joskus saa pomppia meillekkin, kun yleensä ei pompi. Erän puolivälissä nähdään kuitenkin Happeen musta hetki, kun Panthers rankaisee 10 sekunnin sisään kahdesti. Ensin vastahyökkäyksestä tulleesta 2vs1 hyökkäyksestä varma viimeistely ja heti seuraavaan vaihtoon maalille toimitettu pallo lyödään komeasti ilmasta maaliin reboundista ja yhtäkkiä lukemat 4-2. Maalintekijöinä toimivat Tony Ellilä ja Miko Peltonen. Loppuerän Happee hakkaa päätään joko loistavasti torjuneen Raistakan (12 torjuntaa toisessa erässä) torjuntoihin tai päätyseinään, johon suuntautui vissiin se toiset 12 laukausta. Mutta kun ei osu niin ei osu, viimeiseen erään lähdetään tilanteesta 4-2.

Ja ei se vaan ruusuisesti ala kolmaskaan erä, vaan ajassa 43.02 Panthers/FoSu rankaisee viidennen kerran. Mico Vähäkainu tarjoilee vasemmalta keskelle ja Teemu Saikkosen yllättävä veto painuu alakulmaan ohi #31 Aare Itäpuiston ja numerot jo 5-2. Happee ei kuitenkaan suostunut luovuttamaan, aikaahan oli vielä yli vartti; se on salibandyssa paljon! Ja ensimmäistä kavennustahan ei tarvitse odottaa kuin 11 sekuntia, kun #90 Roope Sihvola tarjoilee päädystä maalin eteen ja kapteenin esimerkillä #17 Nikolas Ilomäki napauttaa hirvet takaisin mukaan pelitapahtumiin. Ja lisää jännitystä kotijoukkueelle tuo hirvipaidoista seuraavassa vaihdossa kakkoskenttä, kun nyt Miro tarjoilee maalin takaa siihen edustalle ja melkein samalta paikalta kuin edellinen maalikin tuli, napauttaa tutkapari #5 Eelis Kovala lukemiksi 5-4; peli oli täysin uusi. Reilu minuutti myöhemmin Panthers/FoSu ottaa jäähyn ja Happee pääsee hakemaan tasoitusta ylivoimalla. Nyt sitä ei ihan YV:llä vielä tule, mutta kuusi sekuntia jäähyn päättymisen jälkeen kyllä helähtää jälleen maalin edessä Happee on vahvempi ja Roope pääsee tuikkaamaan #7 Miro Åkerlundin syötöstä pelin tasoihin! Toistakin ylivoimaa tarjotaan hetkeä myöhemmin, mutta päätöskymppi mennään lopulta ilman tilastomerkintöjä molempien joukkueiden hyvistä paikoista huolimatta, joten meidän historian ensimmäinen jatkoaika on tosiasia (älkää muistelko Prahaa).

Jatkoajalla digitaalit pysähtyvät aikaan 60.32, kun todella komean hyökkäyksen päätteeksi Åkeri levittää oikealta vasemmalle Roopelle, joka pistää ehkä historian komeimmalla syötöllä pallon yhdellä kosketuksella maalin eteen, josta Nikke tyrkkää pallon ilmasta maaliin ja Happeen voittoon lukemin 5-6! Näin ollen kaksi sarjapistettä lähti siis Happeen mukana Jyväskylään!

Ottelun tilastot

Striimi tallenne (YouTube)

Happeella oli pelissä hyvät mahdollisuudet napata kolmekin pistettä, mutta viimeistely ei ollut tällä kertaa ihan priimaa. Tokihan alustakin teki taas osansa eikä se koko pelin aikana istunut osalle lainkaan, mutta kaikesta huolimatta joukkueelta komea nousu kolmen maalin takaa ensin tasoihin ja sitten yhdellä kauden hienoimmista maaleista voittomaali jatkoajalla. Ottelun ratkaisupelaajina toimivat hyökkäysosastolta herrat Ilomäki (2+0) ja yhden kauden parhaista peleistään pelannut Sihvola (1+2) sekä puolustuspäässä isona pelaajana toiminut #98 Heiska (0+2). Kaiken kaikkiaan kuitenkin taas koko rosterilta miehekäs esitys, joukkue osoitti tärkeää selkärankaa ja juuri näistä kärkiotteluista napatut pisteet ovat keväällä niitä tärkeimpiä.

Paluumatkalla syötiin vielä perinteinen palauttva eli köttbullar och mus på ABC ja sitten startattiin kohti Jyväskylää. Pojilla oli onneksi perjantaina alkunut syysloma eli seuraavana päivänä ei tarviis kouluun raahautua, osalla valmennuksesta oli tosin vähän eri tilanne.

Sarjan tilastot

Näin ollen kuitenkin joukkue sai vetäytyä "syystauolleen" sarjakärjessä ja edelleen tappiottomana viiden ottelun jälkeen. Pelit jatkuvat yhden väliviikon jälkeen 27.10. kun pelataan taas pitkästä aikaa kotikaukalossa, silloin Palokkaan vieraaksi saapuu Sudet SB Kouvolasta. Palaillaan siis ensi viikolla taas asiaan!

- JK -

RSS Panthers/FoSU

5 - 6 JA

1 - 13 - 11 - 30 - 1
5'Jäähy: 2minOksanen Miro
10'MaaliOksanen Miro
10'MaalisyöttöHeiska Aapo
14'Jäähy: 2minSihvola Roope
27'MaaliPulkkinen Jere
27'MaalisyöttöHeiska Aapo
43'MaaliIlomäki Nikolas
43'MaalisyöttöSihvola Roope
43'MaaliKovala Eelis
43'MaalisyöttöOksanen Miro
46'MaaliSihvola Roope
46'MaalisyöttöÅkerlund Miro
60'MaaliIlomäki Nikolas
60'MaalisyöttöSihvola Roope