17.00
Happee Naiset, N2D

Happee Naiset - TiPa  5 - 2

Parkanon urheilutalo

Kauden päätöspelissä vastassa vanha tuttu TiPa – tällä kertaa vaikeuksista huolimatta selvä voitto

Kauden viimeisessä ottelussa vastaan asettui jo kolmatta kertaa kauden aikana TiPa. Nämä ottelut eivät ole perinteisesti tarjonneet tyyliseikkojen ja hienouksien suhteen paljoa, mutta ovat TiPan puolustusvoittoisen tyylin ja vaarallisten vastaiskujen olleet paikoin todella haastavia. Tämä kulminoitui edellisessä kohtaamisessa, kun saimme viime hetken maalilla vain juuri ja juuri raavittua tasapelin. Tällä kertaa mieluisampaa tulosta lähdettiin siis hakemaan keinolla millä hyvänsä.

Ottelu alkoi samoissa merkeissä kuin kaikki edellisetkin. TiPa oli pienellä ringillä liikkeellä ja löi parhaille vetosektoreille tutun sumpun, joten maalipaikoille pääseminen oli työn ja tuskan takana. Alkuminuuteilla myös karvaus oli totutumpaa aktiivisempaa, ja monet avausyrityksemme torpattiin heti alkuunsa. Siirryimme toki heti alkuminuuteilla johtoon, kun Mari laukoi Eevan poikittaissyötöstä pallon alakulmaan tarkalla kaukovedolla. Tämän jälkeen emme kuitenkaan saaneet juuri mitään aikaiseksi, että olisimme päässeet lisäämään etumatkaamme turvallisemman tuntuiseksi.

Vanhat möröt tuntuivat kummittelevan, kun tehottomasta hallinnastamme huolimatta TiPa tuli tasoihin osapuilleen ensimmäisestä puolittaisesta tilaisuudestaan. Yllättävästi laidasta lähtenyt veto kimpoili vähintäänkin onnekkaasti tolpan ja maalivahdin suojusten kautta maaliviivan yli. Lisää kylmää vettä tuli niskaan vielä ennen ensimmäistä erätaukoa, kun TiPa rankaisi toistamiseen seuraavasta paikasta. Jouduimme siis toiselle erätauolle tappioasemassa, mutta totesimme, että eihän tässä ottelun kulussa ollut mitään uutta – nyt maalipaikat ja pyöritys vain yksinkertaisesti piti saada näkymään myös taululla.

Toisessa erässä ryhdyimme pommittamaan laukauksia oikein urakalla, luottaen siihen, että ennen pitkää muutama niistä löytäisi tiensä perille. TiPan maalivahdille kertyi erässä yhteensä 12 torjuntaa, ja omassa päädyssä myös Emppu venyi pallon tielle useaan otteeseen ja piti vastustajaa poissa vaarallisimmilta iskupaikoilta hyvillä ennakoinneilla. Vihdoin hyvän pyörityksen päätteeksi Almalle aukesi viivasta hieman tilaa ottaa vauhtia ja rannelaukaus lähti kuin nuoli kohti taka-alanurkkaa. Hetken näytti jo siltä, että pääsemme todistamaan däbbäystuuletusta (jonka Alma lupasi noin kolme vuotta sitten tehdä seuraavan maalinsa kunniaksi), mutta veto kimposi sisätolpasta takaisin. Netta oli kuitenkin kärppänä irtopallossa ja tasoitti lukemat 2-2:een. Ja kun padot aukesivat, johtoon siirryimme heti pari minuuttia myöhemmin. Eve ajoi väkisin kantille ja tempaisi pallon maalille, josta se kimpoili lopulta sisään. Jäi hieman epäselväksi, antoiko maskina häärännyt Emilia lopulta ratkaisevan kosketuksen vai ei – piste merkittiin viralliseen tilastopalveluun Emilialle, mutta suuremmat riemunhuudot tulivat ehdottomasti Eveltä.

Kun pari maalia oli saatu aikaiseksi maalinedustalta, TiPa alkoi suojella parhaita vetosektoreita entistä aggressiivisemmin ja myös tuttua mailanhakkaamista alkoi esiintyä yhä enemmän. Tuomareita tämä ei olisi voinut vähempää kiinnostaa, joten vakavasti otettaville maalipaikoille pääseminen muuttui välillä vaikeasta käytännössä mahdottomaksi. Myös temmon ylläpitäminen kävi yhä haastavammaksi, kun ottelun edetessä TiPa pyrki kuolettamaan vauhtia parhaansa mukaan, ja meillä on turhankin usein ollut tapana lähteä vastustajan kävelyyn mukaan. TiPa turvautui hyökätessä yhä useammin pitkiin roikkupalloihin, mutta valtaosaan niistä puolustus ehti ensimmäisenä hölkkäysnopeudella. Tällaisissa olosuhteissa on joskus vaikea löytää motivaatiota painaa täysillä.

Yksi esimerkin näyttäjistä oli Miia, joka oli koko päivän jahdannut sitkeästi kauden avausosumaansa. Muutama loistava paikka oli jo viuhunut niukasti ohitse tai pysähtynyt torjuntaan, mutta vihdoin palkinto tuli, kun toisen erän lopussa laukaus – kaikista mahdollisista tyyleistä rystypuolelta lauottu – upposi verkkoon. Helpotus oli käsinkosketeltava ja puhdas ilo nosti koko joukkueen fiilistä, minkä seurauksena saimme aivan erän viime sekunneille pirteän pyörityksen, joka pakotti TiPan lopulta rikkomaan niin selkeästi, etteivät tuomarit enää voineet katsoa asiaa läpi sormien. Pääsimme siis aloittamaan kolmannen erän mukavassa 4-2-johdossa ja kahden minuutin ylivoimalla.

Ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta pyöri mukavasti, eikä kolmas erä antanut enää mitään syitä epäillä, kuka ottelun voittaisi. Lisäsimme yhden maalin kosmetiikaksi, ja kyseessä oli luultavasti päivän kaunein osuma. Nopean hyökkäyksen kääntäneet Emilia ja Eve naputtelivat TiPan puolustuksen nippuun parilla lyhytsyötöllä ja jälkimmäinen kruunasi pisterikkaan päivänsä vippaamalla pallon takanurkkaan. Näin ollen päivän molemmat ottelut päättyivät vakuuttaviin 5-2-voittolukemiin, ja haastavalle kaudelle saatiin lopulta nousujohteinen päätös.

5 - 2

TiPa
1 - 23 - 01 - 0
3'MaaliKankaanpää Mari
3'MaalisyöttöKarppanen Eeva
20'MaaliKalenius Netta
20'MaalisyöttöRinta-Pollari Alma
22'MaaliPesonen Emilia
22'MaalisyöttöKirmanen Eve
28'MaaliSyrjä Miia
28'MaalisyöttöKarjalainen Roosa
36'MaaliKirmanen Eve
36'MaalisyöttöPesonen Emilia