16.00
Happee Naiset, N2D

Happee Naiset - Panthers  2 - 4

VexVe Areena Sastamala

Hyvä esitys ei tällä kertaa tuonut voittoa – RSS Panthers karkasi lopulta lukeminen 2-4

RSS Panthersia vastaan oli syksyllä koetun 8-2-möyhennöksen jälkeen kilven kiillottamisen paikka. Siinä missä edelliseen keskinäiseen kohtaamiseen olimme lähteneet liian kevyellä kaasujalalla ja antaneet hyvin liikkuvan vastustajan kävellä ylitsemme, tällä kertaa teimme heti ensisekunneista saakka selväksi, että tiedossa oli toisenlainen ottelu.

Heti ensimmäisessä vaihdossa Emma jatkoi Plsku-pelissä aloittamaansa hurvittelua ja vei meidät 1-0-johtoon vain 28 sekunnin pelin jälkeen. Mitään kyselemätön nousu kulmasta maalille jätti vastustajat jälleen katselemaan toisiaan ja veto painui vastustamattomasti alakulmaan. Seuraavassa vaihdossa ladoimme lisää löylyä kiukaalle. Roosalla oli lyhyen ajan sisään parikin huipputonttia kasvattaa johtoa, ennen kuin kolmas kerta sanoi lopulta toden: Eevan paineistuksen alle joutunut vastustaja yritti palauttaa pallon puolustukselleen, mutta roikkusyöttö leijui linjan taakse suoraan Roosan lapaan. Kauden kolmanneksi viimeisessä turnauksessa nähtiin vihdoin Roosan bravuurimaali, kun läpiajo päättyi veskarin laittamiseen maihin ja hallittuun viimeistelyyn rystyllä. Peli oli meille 2-0 jo kahden minuutin jälkeen.

Tämän jälkeen kiuas ikävä kyllä kylmeni. Minkäänlaisesta sulamisesta ei kuitenkaan ollut kyse, vaan Panthers yksinkertaisesti pääsi pelin rytmiin mukaan ja alkoi myllyttää kovalla rutiinillaan tilanteita päädyssämme. Myrkkyä olivat etenkin laidasta tapahtuneet lyhyet kantit ja niiden seurauksena terävästi maskin takaa lähtevät kiertovedot. Muutaman tällaisen tilanteen seurauksena Panthers oli tullut puolen minuutin sisään takaisin tasoihin, ja kun sen lisäksi pari vetoa oli kimmonnut takaisin ylärimasta ja tolpista, ei lukemia voinut pitää kovin epäoikeudenmukaisina. Ensimmäiselle erätauolle mentiin tilanteessa 2-2.

Vaikka Panthers sai vaikean alun käännettyä ja toisessa erässä yhä paremmin kuvioitaan rullaamaan, emme mekään jääneet missään vaiheessa telineisiimme. Koko toinen erä oli tasaista, vauhdikasta ja laadukasta – vaikkakin maalitonta – salibandya. Hanna venyi monien jo mainittujen matalien kiertovetojen eteen näkemättä niitä juuri lainkaan etukäteen. Toisen erän ainut tilastomerkintä tuli Panthersin pelaajan kevyehkösti saamasta työntämisjäähystä, jonka aikana ylivoimamme pyöri jouhevasti, mutta aiheutti tuskin vastustajan vaihtopenkillä suurempia sydämentykytyksiä.

Kolmas erä alkoi edelleen kutkuttavassa tasatilanteessa, mutta se ei kestänyt kauaa, sillä vain yhdeksän sekunnin jälkeen Panthers juhli 2-3-maaliaan, eikä se tästä johtoasemasta enää luopunut. Vaikka saimme koko pelin ajan aktiivisella karvauspelillä vastustajamme puolustuspelaamista rakoilemaan ja avauksia katkottua, hyökkäykseen päästessään Panthers oli tuttuun tapaan murhaavan tehokas. 2-4-maali oli viivasta lähtenyt kaukoveto, joka leijui koko kentällä parveilleen ihmismassan ylitse ja laskeutui millintarkasti yläkulmaan.

Otimme aikalisän erän puolessavälissä, kavensimme peluutusta ja lähdimme entistä hyökkäävämmin hakemaan kavennusmaaleja. Saimme aikaan hyviä myllytyksiä ja rakensimme paikkoja, mutta laukaukset painuivat jälleen kerran liiaksi peräseinään. Viimeiset puolitoista minuuttia pelasimme ilman maalivahtia, mutta lisäosumia ei syntynyt edes tyhjään häkkiin, vaikka välillä Panthersille tarjottiin mahdollisuuksia ihan urakalla. Kirjaimellisesti pelin viimeisellä sekunnilla vastustajalle tullut toinen työntämisjäähy ei ollut enää edes kosmetiikkaa, ja ottelu päättyi lukemiin 2-4.

Panthers vei tällä kertaa voiton, eikä tilastoja katsomalla asiasta löydä paljoa protestoinnin varaa. Räjähtävä pelin alku antoi toki paljon lupauksia paremmasta, mutta vastustajan voittamisen rutiini ja terävyys maalipaikoissa käänsi vaa’an tällä kertaa näin päin. Missään nimessä meillä ei silti ollut ottelun jälkeen syytä vaipua synkkyyteen, sillä esityksemme oli tasapainoinen, raikas ja sisälsi sellaista peli-iloa, joka luo loistavat lähtökohdat kauden kahteen viimeiseen turnaukseen, mikäli saamme tämän mielentilan pidettyä mukanamme.

2 - 4

Panthers
2 - 20 - 00 - 2
0'MaaliTaavettila Emma
1'MaaliKarjalainen Roosa
1'MaalisyöttöKarppanen Eeva