11.00
Happee Naiset, N2D

Happee Naiset - TiPa  3 - 3

Vaajakosken Liikuntahalli

Happeen Naiset sortuivat jälleen tehottomuuteen – viime hetken tasoitus toi TiPaa vastaan pisteen

Pelasimme lohkomme ”välisarjan” eli kolmen joukkueen ylimääräisen miniturnauksen TiPan ja MIG:n kanssa Vaajakoskella. Aamuottelu oli Jyväskylän paikalliskamppailu ensin mainittua vastaan, ja odotettavissa oli haastava peli. Vaikka TiPa majaili lohkon hännillä, tiesimme runsaasta aiemmasta kokemuksesta, että joukkue osaa supertiukan puolustamisen ja vastaiskujen hyödyntämisen taidon. Kun maalinteko oli vielä tökkinyt pahasti jo pidemmän aikaa, saattoi sumputetuille vetosektoreille pyrkiminen olla tavallistakin turhauttavampaa.

Jäissä olevaan viimeistelyyn oli haettu ratkaisua pistämällä hyökkäysketjuja uuteen uskoon, ja ottelun alku olikin sen suhteen mitä lupaavin. Maalihanat tosin aukaistiin pakintontilta, josta Nea tälläsi jo puolen minuutin kohdalla pelin 1-0:aan. Emilian hyvää pudotusta seurasi viivasta lähtenyt tykki, joka viuhui vastustamattomasti tiheän maskin takaa verkkoon, ja kaikki näytti hyvältä.

Olimme osanneet odottaa TiPan tiukkaa puolustuspelaamista, mutta karvauksessa vastustaja painoi päälle hanakammin kuin mihin olimme tottuneet. Pääsimme kuitenkin vielä tässä vaiheessa ilman suurempia ongelmia TiPan kenttäpuoliskolle ja pidimme ottelua suvereenisti hallussamme. Edes Siiri H:n mailanlyöntijäähy erän puolessavälissä ei muuttanut voimasuhteita, vaan päinvastoin – alivoimanelikko piti kaverin täysin poissa tekopaikoilta ja loi itse useamman loistotontin, joista ei kuitenkaan saatu tuplattua johtoa. Ensimmäiselle erätauolle mentiin tiukassa 1-0-tilanteessa.

Toisen erän alku oli vähintään yhtä räjähtävä kuin ensimmäisen. Vain 17 sekunnin jälkeen Emilia rynni maalipaikkaan huolimatta tuomarin silmien alla tapahtuvasta mutta silti heiltä ohi menevästä mailanpainamisesta. Siinä missä joku (lue=allekirjoittanut) olisi saattanut heittää kädet ylös ja vaatia rankkaria, Emilia jatkoi tilanteen loppuun saakka ja käytännössä työnsi pallon väkisin maaliviivan yli. Tilanne oli 2-0 ja kaikki näytti yhä hyvältä.

Mitä pitemmälle ottelu eteni, sitä enemmän tuttu kaava alkoi kuitenkin toistua. Paikkoja, joskus jopa sellaisia, joissa edessä ammotti enää tyhjä maali, oli vaikka kuinka. Laukauksia taottiin myös TiPan tunnollisesti blokkaavaan puolustusmuodostelmaan ja läpipääsevät pallot heidän maalivahtinsa torjui välillä sangen luonnottomistakin asennoista. Alkoi näyttää siltä, että kaksi tehtyä maalia per peli oli jälleen se raja, johon homma yksinkertaisesti tyssäsi. Ja kun erää oli jäljellä enää minuutti, TiPa sai ”vastahyökkäys ja sitä seurannut unelmaveto yläkulmaan”-kiintiömaalinsa, jonka turvin toinen erätauko vietettiin tilanteessa 2-1.

Kolmas erä ei ollut ainakaan turhan kaukana katastrofaalisesta. Pelaamista sekoittivat loukkaantumiset ja niiden myötä pakotetut ketjumuutokset, ja TiPa sai jatkuvasti hässäkkää aikaiseksi meidän päädyssämme. Kaverille annettiin liian paljon helppoja pallonriistoja, ja kertaalleen TiPan tasoitusmaali hylättiin hieman kyseenalaisesti maalivahdin alueella seisomisena. Jälkikäteen voi sanoa, että ainakin tämä tasoitus olisi ollut ihan tekemällä tehty – se tasoitus, mikä pelin lopulta 2-2-lukemiin toi, oli nimittäin sairasta salibandyhuumoria, kun TiPan yli puolestakentästä lähtenyt vapari vieri kahden kilometrin tuntivauhtia kahdeksan kenttäpelaajan lomasta maalimme alakulmaan.

Lisää oli tulossa, kun noin kolme minuuttia ennen loppua TiPa sai ilmaisen hyökkäyspään vapaalyönnin kulman tuntumasta. Allekirjoittanut sai tässä vaiheessa tuomarilta viimeisen varoituksen suunsoitosta kysyessään, miten ihmeessä päätylaudasta maalinedustalle kimmonnut epäonnistunut purkuyritys oli muka tarkoituksellinen syöttö maalivahdille. TiPa kiitti lahjasta varmasti makeimmalla mahdollisella tavalla, kun maalinedustalle vipattu pallo kimposi puolustajamme mailasta häkkiin ja peli oli 2-3.

Positiivista on se, että kuudella kenttäpelaajalla ilman maalivahtia pelaaminen toimi erinomaisesti siitä huolimatta, ettei kyseistä erikoistilannetta ole treenattu lainkaan. TiPan maalista ei ehtinyt kulua kuin reilu puoli minuuttia, kun riskipelimme tuotti tulosta upealla tavalla. Ratkaiseva hyökkäys käynnistyi keskialueelta Even nerokkaalla jatkolla, joka avasi vihdoin ja viimein kunnolla tilaa keskustaan. Nopeat syötöt napsuivat lavasta lapaan ja lopulta Netalta takatolpille, josta Emilia survoi 3-3-tasoituksen.

Vaikka peliä oli tässä vaiheessa jäljellä enää kaksi minuuttia, molemmille joukkueille siunaantui vielä saumansa viedä voitto nimiinsä. TiPan laukaus kimposi kuitenkin dramaattisesti sisätolpasta pihalle, mitä puolestaan seurasi meidän minuutin mittainen armoton pyörityksemme, joka suorastaan huusi maalia, mutta jäi vaille suurinta palkintoa. Näin ollen pisteet menivät tasan numeroin 3-3.

3 - 3

TiPa
1 - 01 - 11 - 2
0'MaaliVihreäsaari Nea-Leena
0'MaalisyöttöPesonen Emilia
15'MaaliPesonen Emilia
15'MaalisyöttöKalenius Netta
43'MaaliPesonen Emilia
43'MaalisyöttöKalenius Netta