Esittely
Ottelutilastot
Happee Naiset - Panthers
2018-2019 - Happee Naiset - N2D
Klo 15:00 Juteinikeskus
10
Mar

Happeen naisille avaustappio sarjassa – RSS Panthers takoi tylyt 8-2-lukemat


Vaikka 8-2-lukemat tuntuivat hieman kohtuuttomilta, ei kauden ensimmäinen tappio jättänyt muutoin selittelyille sijaa. Syystä tai toisesta lähdimme Juteinikeskuksen pehmeille lattioille hieman pehmeällä jalalla, eikä RSS Panthersin kaltaista joukkuetta vastaan saa sellaista anteeksi. Vastustaja löi alusta saakka odotuksien vastaisesti todella kovan paineen päätylautaan saakka, ja sai painopisteen parkkeerattua täysin meidän kenttäpuoliskollemme. Maali roikkui ilmassa sekä kirjaimellisesti että kuvainnollisesti, ja isänmaalleen lacrossevelvollisuuksiaan täyttämässä olleen Hannan poissaollessa aloittavana maalivahtina toiminut Emppu joutui tuon tuostakin torjuntatöihin. Väistämätön tapahtui kuitenkin ajassa 05:49, kun Panthers siirtyi 1-0-johtoon.

Tappioasemassa aloimme saada ensimmäistä kertaa pelistä jotakin otteen tapaista. Pääsimme yhä useammin vastustajan kenttäpuoliskolle ja saimme rakennettua jopa maalipaikkoja, mutta vedot lähtivät järjestään puolikkaan sekunnin liian myöhään ja hivenen liian ylös, ja Panthersin puolustus pääsi toistuvasti blokkaamaan. Jälkikäteen on hyvä jossitella, että peli olisi voinut olla ihan erilainen, jos jostakin näistä hyvistä paikoista olisi saatu tasoitusmaali aikaiseksi. Sen sijaan mieltä nostattavan pukukoppimaalin sai kaveri, kun vain viisi sekuntia ennen erän loppua kulmasta päästiin luvattoman helposti ajamaan maalille ja viimeistelemään lukemiksi 2-0.

Haimme kavennusmaalia sitkeästi koko toisen erän, mutta jokin kaivattu terävyys viimeisissä silauksissa jäi puuttumaan. Tilastomerkintöjä ei kertynyt kumpaankaan suuntaan, eikä toisesta erästä jää jälkipolville minkäänlaista kerrottavaa lukuunottamatta vanhaa urheiluviisautta siitä, että jos ei itse tee omista paikoistaan, vastustaja rankaisee omistaan. Erän lopussa Panthers hyödynsi jälleen painostuksensa ja kaunisteli johtomatkansa jo kolmeen maaliin.

Kolmanteen erään lähdimme aikomuksenamme lyödä heti päälle aggressiivinen paine ja suorittaa kaikkien aikojen kiriminen. Tälle aikomukselle laitettiin luuta kurkkuun heti ensimmäisestä aloituksesta, kun Panthers iski pallon häkkiin jo neljän sekunnin pelin jälkeen harjoitellun oloisella chipillä linjan taakse. Seuraavaa osumaa ei tarvinnut odottaa paljon kauemmin, kun jonkinlainen periksi antaminen näkyi itse kunkin otteissa ja Panthers leikkeli puolustusmuodostelman kevyesti auki. Kolmatta erää oli pelattu vain minuutti, kun lukemat olivat revenneet jo 5-0:an.

Tämän jälkeen tapahtui ryhdistäytyminen ja alkoivat pelin harvat ilonaiheita tuottaneet hetket. Hyökkäyksiä vyörytettiin Panthersin maalille ja yhden niistä seurauksena Even mailaa lyötiin maalipaikassa ja saimme rangaistuslaukauksen. Maalivahti oli kuitenkin hyvin mukana Aneten yrityksessä ja sai torjuttua. Lopulta, kolmannen erän kuudennella minuutilla, pääsimme ansaitusti taululle Emman osuessa Netan tarjoilusta tarkalla laukauksella. Ketsuppipullon aukeamisesta oli merkkejä, sillä heti minuuttia myöhemmin Netta osui itsekin ja kavensi lukemiksi 5-2. Seuraavassa vaihdossa oli myös laatutontteja, ja jos näistäkin olisi maalattu, olisi ihmenousu ollut jo todella vireillä. Aikaa oli tässä vaiheessa kuitenkin jo auttamatta liian vähän ja kirittävää liikaa, jotta pisteistä olisi toden teolla päästy taistelemaan. Viimeisten minuuttien aikana tuli sitten taas musta hetki, jolloin maalinedustalta puuttui taistelutahto eikä edes laitojen yli päästy kaatumatta. Panthers käytti tilaisuuden armotta hyväkseen ja takoi hämmästyttävät kolme maalia kolmessakymmenessä sekunnissa.

8-2-lukemat loppusummerin soidessa näyttivät rumilta, mutta ei niihin oikein voinut sanoa vastaankaan. Toki jos olisimme hyvillä hetkillämme viimeistelleet tehokkaammin, sarakkeessamme olisi voinut olla useampi osuma, ja Panthers puolestaan hyödynsi omat momenttuminsa kammottavan tehokkaasti. Sitä ei kuitenkaan voi kiistää, ettemme tehneet tässä pelissä mitään tarpeeksi hyvin ansaitaksemme voittoa. Emme voineet tehdä muuta kuin ottaa opiksemme, siirtyä eteenpäin ja yrittää kääntää kaiken turhautumisen voitonnäläksi ja näytönhaluksi Plsku-otteluun.

Ei liveseurantaa   

   

   

   
Tilastot
Naiset 2 - 8
(0 - 2) (0 - 1) (2 - 5)
Panthers
36' Maali Taavettila Emma

36' Maalisyöttö Kalenius Netta

37' Maali Kalenius Netta

37' Maalisyöttö Kärkelä Anmariia
Lisää uutisia
Happee Ry
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031