Esittely
Ottelutilastot
Happee Naiset - Gunners
2018-2019 - Happee Naiset - N2D
Klo 18:00 Riihimäen urheilutalo
28
Lok

Tiukka kamppailu Gunnersin kanssa toi pistejaon – katkera viime hetken tasoitus vei voiton


Gunnersia vastaan pelatut pelit – ainakin silloin, kun niissä on vähääkään ollut panosta mukana – ovat edelliskausilla olleet pääasiassa tiukkoja, tasaisia ja loppuun asti jännittäviä tapahtumia, joissa on menty lujaa molempiin päihin ja välillä on myös tunteet nousseet pintaan. Riihimäellä ei siis siinä mielessä tapahtunut mitään uutta tai yllättävää, vaan draaman kaari eteni vauhdikkaasti vuoristoratamaista linjaa loppusummeriin saakka.

Vaikka peliin oli latauduttu vaikka millä keinoilla läpsytysringistä alkaen aina Eevan henkisiin valmistautumisrutiineihin saakka, Gunners oli silti alkuun hieman paremmalla jalalla liikkeellä. Jäimmekin jo ajassa 03:52 tappiolle, kun kaveri karkasi kiskaisemaan riman alle sellaisen tykin, että Hannakin jäi vaille mahdollisuuksia. Takaiskumaali toimi kuitenkin myös herättelynä, ja pääsimme vaihto vaihdolta paremmin peliin mukaan. Varsinaisille huippupaikoille pääseminen oli kuitenkin työn ja tuskan takana, sillä Gunners osasi ottaa ilon irti fyysisyyden sallivasta tuomarilinjasta ja kroppaa laitettiin likoon välillä myös aika kyseenalaisin keinoin. Pidimme kuitenkin pään kylmänä ja jatkoimme sinnikkäästi omaan tekemiseen uskomista. Koko ensimmäinen erä painettiin ilman lisämerkintöjä pöytäkirjaan, vaikka kumpikin osapuoli teki kaikkensa maalisarakkeensa kerryttämiseksi.

Toisessa erässä peluutusta ruvettiin kaventamaan, jotta takaa-ajoon saataisiin lisää tempoa ja painetta. Tasoitusmaali roikkui ilmassa, mutta pitkään näytti siltä, että Gunnersin johto säilyisi seuraavaankin erätaukoon asti. Lopulta helpottava läpimurto kuitenkin tuli, kun Emman hyökkäyspään kulmavaparista lähettämä poikittaissyöttö tavoitti rohkeasti pakinpaikalta takatolpalle hiipineen Aneten. Vedon kovuus näytti kumpuavan suoraan melkein kaksi erää kestäneen ajojahdin patoutuneesta turhautumisesta, ja meni maaliin jopa veskarin käsien kautta. Aneten Happee-uran ensimmäisellä maalilla tulimme siinä vaiheessa täysin ansaitusti tasoihin 1-1-lukemiin, joista siirryttiin myös pian toiselle erätauolle.

Gunnersin ottelun musta hetki sattui kolmannen erän alkuun. Ensin ketsuppipullonsa edellisessä pelissä auki saanut Ansku jatkoi maalitehtailuaan tyypillisellä ennakkoluulottomalla ja rynnäkkömäisellä yksilösuorituksella vieden meidät 2-1-johtoon, ja vain pari minuuttia myöhemmin Eve löi sisään Emilian vapaalyönnin seurauksena maalinedustalle kimpoilemaan jääneen irtopallon vaihtaen lukemat jo 3-1:een. Tämän jälkeen Gunners kuitenkin rauhoitti tilanteensa aikalisällä, ja sai valitettavasti välittömästi seuraavassa vaihdossa kirinsä käyntiin kavennusmaalilla. Keskisektorilta ihmismassan takaa lähtenyt kääntöveto oli rehellisyyden nimissä kuitenkin niin kova ja niin tarkasti tolpan ja yläriman välistä ristikohtaa hipoen yläkulmaan uponnut, ettei sille mahtanut yhtään mitään. Kuten Hanna pelin jälkeen sanoi, palloa ei ehtinyt nähdä lainkaan, vaan ”kuuli vain, kun joku kolahti korvan vieressä”.

Loppupeli oli Gunnersin raivokasta tasoituksen hakemista ja meidän paikoin jopa epätoivoista puolustustaisteluamme. Peluutus ja ketjukoostumukset vaihtuivat useampaan kertaan ja sekoittuivat muutamien loukkaantumisten vuoksi, emmekä päässeet juuri organisoituihin hyökkäyksiin. Anskun päivän neljäs maali oli kuitenkin enemmän kuin lähellä, mutta kaverin maalivahti veti todellisen game-saverin kahmimalla maaliviivalla pomppivan pallon turvallisemmille vesille. Kerran pääsimme mekin omassa päässä pälkähästä, kun Gunners sai pelivälineen survottua häkkiin mutta maali hylättiin maalivahdin alueella olemisen tai mailaan lyönnin tai jonkun muun syyn, joka kelpasi meille loistavasti, takia. Ottelun viimeisellä minuutilla tapahtui sitten asioita, joita allekirjoittanut ei välittäisi niin muistella, mutta sanottakoon sen verran, että niihin sisältyi huippupaikasta metrin päästä maalista yli ja ohi laukominen, Gunnersin nopea pelinkääntö ja noin 15 sekuntia myöhemmin läpiajon päätteeksi 3-3-tasoitus.

Ottelua oli tässä vaiheessa jäljellä 40 sekuntia, ja vaikka kumpikaan osapuoli ei vaikuttanut varsinaisesti tyytyväiseltä tasapeliin, kumpikaan ei myöskään halunnut enää riskeerata liikaa siltä varalta, ettei käteen jäisi edes sitä. Niinpä viimeiset hetket pelattiin rutiininomaisesti pois ja peli päättyi tasalukemiin.

Tarjolla olleen voiton menettäminen viime hetkellä tällaisissa olosuhteissa oli niin etikanmakuinen kokemus, että oli hieman vaikea muistaa, että saaliiksi oli jälleen kerran tullut kolme pistettä neljästä mahdollisesta. Nyt pari päivää myöhemmin voi jo hieman objektiivisemmin kuitenkin sanoa, että kyseessä oli kovia vastustajia vastaan oikein mallikas suoritus. Lohkomme on tällä hetkellä kärjestä todella tasainen, sillä piikkipaikkaa seitsemällä pinnalla pitävän MIG:in takana peräti neljä joukkuetta hengittää niskaan kuudessa pisteessä. Kuulumme tähän joukkoon, joten lähdemme seuraavaan, 10.11 Juteinikeskuksessa pelattavaan turnaukseen jaetulta kakkossijalta. Ja sehän, kuten Mari ”Vanha Jyyrä” Kankaanpää asian esittäisi, ei haittaa meitä!

Ei liveseurantaa   

   

   

   
Tilastot
Naiset 3 - 3
(0 - 1) (1 - 0) (2 - 2)
Gunners
28' Maali Talkio Anette

28' Maalisyöttö Taavettila Emma

32' Maali Kärkelä Anmariia

34' Maali Kirmanen Eve

34' Maalisyöttö Pesonen Emilia
Lisää uutisia
Happee Ry
«  Maaliskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Ilmottautumiset
Kategoriat