Happee Miehet, Salibandyliiga Miehet

Classic - Happee   6 - 2

Hartwall Areena

Classic päihitti hirvet finaalissa - Happeelle SM-hopeaa

Salibandyliigakausi 2017-2018 huipentui lauantaina Helsingin Hartwall Arenalla pelattuihin miesten ja naisten Superfinaaleihin. Happee lähti omassa ottelussaan haastamaan ennakkosuosikki Classicia, joka oli ennen finaalia voittanut jokaisen pudotuspeliottelunsa.

Happee aloitti finaalin vahvasti ja näytti ensimmäisessä erässä, ettei se ollut tullut jännittämään finaalitapahtuman kirkkaisiin valoihin. Neljännellä peliminuutilla Jami Manninen tarjoili paikan Paul Kotilaiselle, joka laukoi ottelun avausmaalin tarkasti ohi Classic-vahti Lassi Torisevan. Vain minuuttia myöhemmin Joel Lahti huudatti hirvifaneja toistamiseen, kun puolustajan lähettämä rannelaukaus upposi verkkoon ja vei Happeen kahden maalin karkumatkalle.

Erän edetessä Classic alkoi toipua hirvien shokkialusta ja otti peliä hallintaansa pitkillä hyökkäyksillä. Happee puolestaan koki ensimmäisen erän lopulla ikävän takaiskun, kun joukkueen pörssikärki Peter Kotilainen joutui jättämään ottelun kesken loukkaantumisen vuoksi. Maalinteossa tamperelaiset eivät kuitenkaan avauserässä onnistuneet, joten erätauolle suunnattiin hirvien 0-2 johtolukemissa.

Toisen erän alussa Happeella oli muutama erinomainen tilaisuus lisätä johtoaan, mutta hyvistä paikoista huolimatta palloa ei saatu tolppaa lähemmäksi maalia. Pian hirvilauma kohtasi toisen haasteen, kun rohkeasti pelannut puolustaja Jalo Kouvonen loukkasi polveaan ja joutui myös jättämään pelin sikseen. Classic hyödynsi Happeen hämmennyksen ja alkoi painostaa jyväskyläläisiä toden teolla. Painostus tuotti myös tulosta, sillä Eemeli Salin iski kaksi peräkkäistä maalia ja toi Classicin nopeasti tasoihin.

Tamperelaiset eivät tähän vielä tyytyneet, vaan hetkeä myöhemmin Lassi Vänttinen ja Sami Johansson tehtailivat maalit mieheen ja käänsivät Happeen 0-2 johdon 4-2 tappioasemaksi. Etenkin erän jälkimmäinen puolisko edettiin selvästi Classicin komennossa, mutta Happeen onneksi takamatka ei enää toisessa erässä kasvanut.

Kolmannessa erässä Happee löi kaiken likoon ja yritti parhaansa mukaan hakea kavennusosumaa. Classic pelasi kuitenkin johtoasemassa viisaasti, eikä päästänyt hirvien kirivaihdetta valloilleen. Tamperelaisten pitkät hyökkäykset pakottivat Happeen puolustuskannalle ja kahdesti alivoimalle, joskin hirvien alivoimapeli oli tällä kertaa rautaa pitäen vastustajan poissa paikoilta.

Vajaat viisi minuuttia ennen loppua Happee otti maalivahti Miro Tuomalan pois maalinsuulta ja lähti hakemaan tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Tällä kertaa uhkapeli kostautui, ja Jussi Pihan sekä Oskari Heikkilän tyhjään maaliin iskemät 5-2 ja 6-2 osumat ratkaisivat pelin lopullisesti. Ottelu päättyi myös samoihin 6-2 lukemiin ja Classicin mestaruusjuhlat olivat valmiit alkamaan.

Happeen osaksi jäi tänä vuonna siis Salibandyliigan toinen sija ja hopeisten mitalien pokkaaminen. Katsomon puolella hirvifanit kuitenkin hallitsivat Superfinaalia ja kannustivat omiaan kiitettävällä tavalla. Finaalitappiosta huolimatta Happeen kausi oli nousujohteinen, ja runkosarjan vaikeuksien jälkeen joukkue onnistui pudotuspeleissä esittämään kauden parasta peliään. Hirvilauma on nyt esiintynyt Salibandyliigan mitalipeleissä seitsemänä perättäisenä kautena, joka on erinomainen suoritus sekin.

Pitkän ja hienon uransa liigatasolla lauantain otteluun päättänyt hirvihyökkääjä Veli-Matti Hynynen jakoi pelin jälkeen tunnustusta vastustajalle.

- Classic on ollut todella hyvä läpi kauden ja he olivat sitä myös tänään. Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä, mutta aloimme hieman aristella kun pääsimme johtoon. Toki sekin vaikutti, kun parhaita pelaajiamme tippui pois kesken kaiken. Kaiken kaikkiaan joukkueemme kasvoi hienosti tämän kauden aikana ja selätimme yhdessä monet vaikeat hetket, joten hirveän pettynyt ei tähän tulokseen voi loppujen lopuksi olla, Hynynen pohti.

Nyt on aika hengähtää hetki ja palautua pitkän kauden rasituksista. Taustoilla työ ensi kauden joukkueen rakentamiseksi jatkuu kuitenkin kiivaana, joten lisää sopimusuutisia lienee luvassa kevään mittaan. Tässä vaiheessa haluamme kiittää kaikkia kannattajia ja yhteistyökumppaneita kuluneesta tapahtumarikkaasta kaudesta, joka antoi jälleen monia unohtumattomia kokemuksia urheilun ympärillä. Me näemme jälleen syksyllä hirviteatterin parissa!