Happee Miehet, Salibandyliiga Miehet

Happee - Nokian KrP  8 - 7 JA

Jyväskylän Monitoimitalo

Happee tasoitti sarjan hirviteatterissa

Happee ja Nokian KrP ottivat maanantaina yhteen neljännen välierän merkeissä. Hirviteatterissa pelattu ottelu kääntyi jännittävien vaiheiden jälkeen kotijoukkue Happeen voitoksi.

Ottelun ensimmäinen erä oli tarkkaa peliä puolin ja toisin. Henri Johansson avasi maalihanat erän puolivälissä osuttuaan Morics Kruminsin hyvästä esityöstä. Peter Kotilainen kuittasi pelin tasoihin heti seuraavassa vaihdossa, kun miehen lähettämä kaukolaukaus upposi ohi KrP-vahti Santtu Pohjosen. Erätauolle siirryttiin sopuisasti 1-1 tasatilanteesta.

Toisen erän alussa Happee otti ottelussa kuskin paikan ja painoi peliä vierasjoukkueen päätyyn. Ensin Asko Huisman nautiskeli pallon verkkoon Peter Kotilaisen tarjoilusta ja hetkeä myöhemmin Veli-Matti Hynynen osui puolittaisesta läpiajosta siirtäen Happeen kahden maalin karkumatkalle. Krumins toi pian nokialaiset maalin päähän, mutta joutui pian viiden minuutin jäähyistunnolle korkeasta mailasta. Ylivoima ei sujunut täysin kotijoukkueen toivomalla tavalla, sillä Henri Johansson tasoitti pelin alivoimalla rangaistuslaukauksesta. Hynynen ja Joel Lahti maalasivat kuitenkin vielä ennen erätaukoa, joten kolmanteen erään lähdettiin Happeen johtaessa 5-3.

Kolmannen erän ensimmäisellä kymmenminuuttisella molemmat joukkueet onnistuivat kertaalleen maalinteossa. Kun Petri Kauko nosti Happeen 7-4 johtoon kuusi minuuttia ennen loppua, luulivat hätäisimmät varmasti pelin olleen taputeltu. Vaan toisin kävi, sillä KrP:llä ei ollut aikomusta antautua taistelutta. Ottelun loppuhetkillä vierasjoukkue kampesi tasoihin vain reilussa minuutissa ja kirin pääarkkitehtinä hääri pudotuspelihistorian nopeimman hattutempun tehtaillut puolustaja Mikko Repo.

Tasatilanneetta seuranneella jatkoajalla Happee ei lannistunut. Hirvilauma oli läpi jatkoajan aloitteellisempi osapuoli ja rakensi maalipaikkoja toisensa perään. Lopulta sankarinviitta soviteltiin Asko Huismanin harteille, joka lapioi hirvilauman voittomaalin jatkoerän viimeisillä minuuteilla. Erinomaisen esityön maaliin teki hirvihyökkääjä Peter Kotilainen.

Peter Kotilainen oli myös Happeen illan tehokkain pörssein 1+3. Veli-Matti Hynynen summasi pisteet 2+1 ja Asko Huisman maalasi kahdesti. KrP:n Henri Johansson osoitti myös heräämisen merkkejä ja tehtaili pisteet 2+1.

Jatkoaikasankari Asko Huisman totesi pelin olleen varmasti yleisöön menevä.

-Maalipaikkoja syntyi molempiin päätyihin ja peli oli vähän sellaista hurlum-heitä, en tiedä kertooko se sitten joukkueiden puolustuspelistä vai mistä. Mukavahan tuolla kentällä oli tänään olla, Huisman puntaroi.

Otteluvoitot ovat nyt tasan 2-2 ja sarja jatkuu perjantaina Raholassa.