Happee Miehet, Salibandyliiga Miehet

Happee - Nokian KrP  9 - 0

Jyväskylän Monitoimitalo

Happee vakuuttavaan voittoon

Happee ja Nokian KrP urakoivat välieräsarjan toisen ottelun perjantaina hirviteatterissa. Ottelusta muodostui lopulta kotijoukkueen näytös.

Hirvilauma osoitti heti ensimmäisen erän alussa olevansa hyvällä pelipäällä. Jami Manninen sivalsi ylivoimalla illan avausmaalin tutulta paikaltaan. Erän ylitettyä puolivälinsä Kaapo Savinainen pääsi siirtämään KrP:n maalinedustalla pomppineen pallon verkkoon ja Happeen kahden maalin johtoon. Vierasjoukkue pääsi erän lopulla vielä yrittämään maalintekoa ylivoimalla, mutta tällä kertaa hirvien alivoima veti pidemmän korren.

Toisessa erän alku ei ollut Happeelta häävi, ja KrP kaappasi pelin hallinnan hetkeksi itselleen. Vaikka nokialaiset loivat tukun hyviä maalipaikkoja, piti Miro Tuomala Happeen maalin koskemattomana tärkeillä torjunnoillaan. Kun vierasjoukkue ei momentumiaan käyttänyt pääsivät hirvet puolestaan iskemään. Otto Tikka pommitti kovalla lyöntilaukauksella lukemiksi 3-0 ja Asko Huisman lapioi maalinkulmalta hetkeä myöhemmin numeroiksi 4-0. Vierasjoukkueen tilanne mutkistui entisestään Morics Kruminsin otettua viiden minuutin rangaistuksen huitomisesta. Happee hyödynsi mahdollisuutensa, sillä Manninen ja Veli-Matti Hynynen naulasivat vielä ennen erätaukoa hirvet kuuden maalin karkumatkalle.

Kolmannen erän ensimmäisillä minuuteilla KrP:lle tarjottiin jälleen tilaisuutta maalintekoon ylivoimalla, mutta Happeen puolustus kesti Tuomalan johdolla tämänkin lähentelyn. Lopullinen sinetti ottelulle saatiin heti rangaistuksen päättymisen jälkeen, kun Savinaisen illan toinen muutti digitaalit lukemiin 7-0. Heti perään Paul Kotilainen ja Petri Kauko pääsivät komeiden syöttökuvioiden saattelemana kaunistelemaan lukemia. Viimeinen kymmenminuuttinen jännitettiin lähinnä Miro Tuomalan nollapelin säilymistä, ja säilyihän se. Lopulta summeri päätti ottelun Happeen 9-0 voittoon.

Happee onnistui kamppailussa leveällä rintamalla. Puolustaja Otto Tikka kirjautti tehopisteet 1+2 ja hyökkääjät Jami Manninen sekä Kaapo Savinainen kaksi maalia mieheen. Illan ehdoton sankari oli kuitenkin 28 torjunnallaan nollapelin kirjauttanut Miro Tuomala.

Hirvihyökkääjä Janne Hoikkasen mukaan vahvan esityksen takaa ei löytynyt taikatemppuja.

- Emme muuttaneet pelaamistamme juurikaan ensimmäisestä ottelusta, sillä tilastojen pohjalta meidän olisi pitänyt pärjätä Raholassa tuloksellisesti huomattavasti paremmin kuin mitä loppulukemat osoittivat. Muutamaa pientä asiaa terävöitettiin ja saatiin ehkä siten riisuttua vastustajaa vielä enemmän aseista. Todella hyvä peli meiltä, Hoikkanen pohti.

Päävalmentaja Mikko Lehdon mukaan vahva peliesitys kumpusi etenkin henkiseltä puolelta.

- Puolustuspelissä oli tänään sydän mukana ja Miro pelasi maalissa huikean matsin. Pelin alku oli meiltä vahva, mutta toisessa erässä olimme ajoittain vaikeuksissa KrP:n nostettua tasoaan. Ennen ottelua muistuteltiin pelaajille, että nyt pelataan kuitenkin Salibandyliigan välieriä. Ihan jokainen ei näihin kinkereihin pääse, eikä tätä saa pitää itsestäänselvyytenä. Sitä kautta päästiin paremmin välierämoodiin kiinni, Lehto avasi.

Molempien joukkueiden voitettua ensimmäiset kotiottelunsa on sarja nyt tasatilanteessa 1-1. Kolmas peli pelataan sunnuntaina Raholassa ja neljäs puolestaan maanantaina hirviteatterissa. Hanki lippusi maanantain kotiotteluun tästä!