Happee Miehet, Salibandyliiga Miehet

Nokian KrP - Happee   8 - 7 JA

Rahola Areena

Happee taipui jatkoajalla

Happee aloitti Salibandyliigan välierät vierailemalla keskiviikkona Raholassa. Ottelu päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen Nokian KrP:n jatkoaikavoittoon.

Hirvilauma oli valmistautunut peliin hyvin ja hallitsi ensimmäisen erän pallollista peliä. Useista erinomaisista paikoista huolimatta Happee jäi erässä kuitenkin maaleitta. Kotijoukkue KrP osoitti sen sijaan vaarallisuutensa, sillä se hyödynsi vähäiset tilaisuutensa murhaavalla tehokkuudella onnistuen maalinteossa kolmesti.

Toisessa erässä Happee jatkoi painostustaan. Heti erän alkuun tulikin kaivattu onnistuminen, kun Jonne Junkkarinen lapioi takatolpalta hirvien illan ensimmäisen. Pelin puolivälissä Juuso Heikkinen toi Happeen jo maalin päähän Petri Kaukon hienosta esityöstä. Puolustuskannalle joutunut kotijoukkue turvautui pian aikalisään, mutta pelin painopiste pysyi silti nokialaisten päädyssä. Lisäosumia ei toisessa erässä kuitenkaan enää nähty.

Kolmannen erän alku oli Happeen kannalta murheellinen, sillä Ilkka Mäkipää taituroi alivoimalla KrP:n uudestaan kahden maalin johtoon. Vaikka Jami Manninen ehti kuitata hirvet ylivoimalla takaisin maalin päähän, oli kolmannen erän ensimmäinen kymmenminuuttinen kotijoukkueen etsikkoaikaa. Kolme perättäistä maalia, ja tilanne oli äkkiä 7-3 KrP:n hyväksi. Nyt puolestaan Happee käytti aikalisänsä, mikä tuntui kääntävän pelin suunnan taas hirville suotuisaksi. Happee virittikin varsinaisen peliajan loppuhetkille hurjan kirin ja kuroi neljän maalin takamatkan kiinni tasan kolmessa minuutissa.

Varsinainen peliaika päättyi lukemiin 7-7, joten ratkaisua haettiin jatkoajalta. Jatkoajalle lähdettiin Happeen kannalta hyvistä asetelmista, sillä KrP:n Joni Henttosen kolmannen erän lopussa ottamaa viiden minuutin rangaistusta jäi kärsittäväksi jatkoajalle vielä reippaasti. KrP osoitti kuitenkin sitkeytensä heti jatkoajan alussa. Matti Koskela lähetti aloitusvoiton jälkeen pitkän kaaripallon kohti hirvien päätyä ja Jere Oksanen ohjasi voittomaalin ilmasta verkkoon vain viiden sekunnin pelin jälkeen. Niinpä KrP nappasi välieräsarjan avausvoiton lukemin 8-7.

Raholan keskiviikkoillassa hirvien tehokkain oli hattutempun tehtaillut puolustaja Jonne Junkkarinen.

- Ensimmäisen erän tulos ehkä vähän valehteli pelitapahtumista, mutta toiseen erään saatiin karsittua pienet virheet pois. Kolmas erä olikin sitten jo vähän sekoilua puolin jos toisin. Luottavaisin mielin suuntaan silti kohti toista ottelua, Junkkarinen pohti.

Happeen päävalmentaja Mikko Lehto jäi kaipaamaan tehokkuutta maalipaikoissa.

- Hyvä nousu meiltä kolmannessa erässä, vaikka kaveri jatkoajalla voiton veikin. Sarja on käynnistetty ja tiedämme nyt ne asiat, joissa meidän on oltava parempia. Maalintekopeli kun on kyseessä, niin näillä maalipaikoilla on yksinkertaisesti tehtävä enemmän osumia jatkossa, Lehto mietti.

Ottelusarja jatkuu perjantaina hirviteatterissa klo 18.30. Hanki lippusi ennakkoon tästä!