Tammikuun toinen tupla sunnuntaina
14.1.2019 15:08 Uutisointi / C1 -juniorit -03

1.Divisioonaa Palokassa, Eliittisarjaa Tampereella.

Tulevana sunnuntaina 20.1.2019 olisi Happeen C1- pojilla taas edessä Tuplapelipäivä, kun päästään rytkimään niin 1.Divisioonan kuin Eliittisarjan peleissä. Paikallisfaneille tarjoamme todellisen Divarin herkkupalan, kun runkosarjan kuudennessatoista (16, numero varmuuden vuoksi, jos sana oli liian pitkä luettavaksi) kamppailussa Palokan koulukeskukselle vieraaksemme saapuu sarjataulukon neljänneltä sijalta RSS Panthers/FoSu Riihimäeltä, Lopelta, Forssasta, Hyvinkäältä ja mahdollisesti myös muualta. Happeehan löytyy taulukon sijalta kaksi tällä hetkellä, joten sarjan kärkikamppailuna voidaan ottelua mainostaa. C- ikäluokan Yhdistelmäjoukkue Happee Valkoinen puolestaan lähtee metsästämään Eliittisarjan avausvoittoaan Tampereelle ja tarkemmin ottaen Kaukajärven Spiral- halleille, ja vastaan asettuvat sarjakärki Karhukopla Säkylästä sekä meitä pari sijaa ylempänä majaileva Oripään Urheilijat. Pisteitä on tällä kaudella vielä Eliitissä jaossa 16 kappaletta, joten kaiken mennessä nappiin on joukkueella vielä täydet mahdollisuudet kamppailla sarjan jatkopelipaikoista.

Viime viikonloppuna 03- pojat pelasivat Eerikkilässä FBA- kauden päätöskauden tapahtuman, eli muu porukka Jesseä, Jokkea, Aapoa, Nikkeä ja Åkeria lukuunottamatta sai pitää vapaata. Joukkueella on siis ollut hyvin aikaa hioan peliä taas kuosiin hieman hankalan vuoden avauksen jälkeen.

Eliittisarjan tilastot

1.Divisioonan tilastot

Eliittisarja, pelipäivä 4/7, Spiral- Halli Kaukajärvi


Yhdistelmäjoukkue Happee Valkoinen jatkaa siis avausvoittonsa metsästämistä Eliittisarjassa sunnuntaina, kun matka suuntautuu Tampereen ja/tai/ehkä Kaukajärven (can't tell the difference honestly) nostagiselle Spiral- hallille. Spiralille mentäessä on aina pieni jännityksen paikka, saadaanko pukkari pitää kymmentä minuuttia pidempään omassa käytössä ja onko juomavesi perinteisen kirjasta vai vähemmän perinteisen, mutta tuolla hyvin tavanomaisen, ruskeaa. Vastustajaksi asettuu ensimmäisessä pelissä sarjan piikkipaikalla ilman tappioita keikkuva Säkylän Karhukopla. Suoraviivaista ja fyysistä salibandya pelaava KaKo on pelannut alkukauden suhteellisen vähämaalisia pelejä, ja vaikka tehtyjä maaleja onkin joukkueella vasta neljänneksi eniten Eliittisarjassa, on päästettyjä maaleja nallekarhuilla ylivoimaisesti vähiten (6 peliin 16 päästettyä maalia). Joukkueen puolustuspeli ja maalivahti #69 Milo Rasku (81,61%) ovat onnistuneet siis erinomaisesti. Kenttäpelaajista KaKon tehokkaimpia ovat olleet hyökkääjä #88 Kalle Heikkilä (9+4) sekä puolustaja #7 Valtteri Reko (7+4). Joukkueiden edellinen kohtaaminen sarjan avauspelipäivänä päättyi nallekarhuille 6-3, joten revanssi tästä maistuisi aika hyvältä.

Toinen vastustajamme on viimeksi Eliittikarsinnoissa kohdattu Oripään Urheilijat, Oripäästä oletettavasti ovat siis kotoisin. Sarjataulukosta OU löytyy kaksi sijaa yläpuoleltamme yhdellä voitolla ja kahdella tasapelillä. Myöskään OU ei ole maaleilla tällä kaudella juhlinut, sillä tehtyjä maaleja joukkueella on vähiten koko Eliittisarjassa. Melko pienellä rosterilla operoiva oripääläisjoukkue pelaa hyvin simppeliä salibandya, jossa palloa pyritään toimittamaan maalille todella paljon, ja joukkueelta löytyykin kovasti laukaisu- ja viimeistelyvoimaa kokoonpanostaan. Etenkin sentteri #15 Juho Paju (2+0) sekä hyvällä kanttivedolla varustettu puolustaja #7 Mikko Mäntyharju (2+7) ovat joukkueen johtavia pelaajia.

C1- pojilta lähtee jälleen noin kentällisen edustus Spiral- hallille mukaan, ja mikä ikinä viisikon muodostelma onkaan, tehoja heiltä varmasti odotetaan! Eliittisarjan pistelinkoja tällä kaudella ovat Happeelta olleet #4 Roope Lojander (7+2) sekä #87 Aapo Koto (2+6).

Otteluiden seuranta:

Happee Valkoinen - KaKo

OU - Happee Valkoinen

1.Divisioona Happee - RSS Panthers/FoSU


Ja jyväskyläläisyleisölle tarjoammekin sitten oikein Tammikuun salibandyherkkupalan, kun Palokassa mitellään varmasti todella kova Divarin kärkipään kamppailu RSS Panthers/FoSun kanssa. Joukkueiden (ja niiden edeltäjien) kohtaamiset ovat historian saatossa päättyneet aina maksimissaan yhden maalin erolla; viimeisin kohtaaminen tällä kaudella lokakuussa päättyi Happeen 5-6 jatkoaikavoittoon Riihimäellä, joten lähtökohdat eivät juuri kutkuttavammat voisi olla. Lisäksi joukkueiden rostereista yhteensä yli 10 pelaajaa nähtiin tammikuun FBA Maajoukkuetie- tapahtumien United- joukkueissa niin 03- kuin 04- pojissa. Lähtökohdat ovat siis ainakin sellaiset, että tätä peliä et halua väliin jättää!

Hieman ailahtelevaisen sarjakauden pelannut vierailija kerkesi kärsiä jo peräti kuusi peräkkäistä tappiota 1.Divisioonassa lokakuu- joulukuu akselilla, mutta viimeisestä neljästä pelistä joukkue on raapinut kolme voittoa, mukaanlukien viimeisimpänä todella kova vierasryöstö Joensuusta Josban vieraana 8-9 voitolla. Sarjan keskikasti on todella tiukka, ja Panthers/FoSu tarvitseekin kipeästi lisäpisteitä, jotta he saavat sementoitua paikkaansa sarjan kuuden joukossa. Vieraiden pallollinen pelaaminen on parhaimmillaan todella komeaa katseltavaa, vaikka vahvuudet ovatkin ehkä enemmän Happeen tapaisesti vastahyökkäyspelaamisessa. Joukkueen ykköstähti on tällä kaudella ollut sarjan maalipörssin kakkonen ja pistepörssi kuutonen #7 Eevertti Hietanen (33+10), jolta löytyy tältä kaudella niin kokemusta kuin maalejakin jo myös Miesten 2- divisioonasta Panttereiden edustuksesta. Todella kovasta hyökkäyspään pelaajasta on siis kyse, ja laukaus Hietasella onkin sarjan parhaimmistoa. Kovaa tulitukea ovat tuoneet Hietasen kanssa United 1:seen kuuluvat #40 Leevi Hilden (5+13) sekä #43 Tobias Koukku (7+10) ja United 2:ssa pelaava #92 Roope Heikkilä (13+14). Puolustuspäässä kokeneet pelimiehenalut #27 Samu Heikkilä (2+5) ja #33 Arttu Korteniemi (1+0) huolehtivat pelin rakentamisesta alhaalta käsin sekä puolustustehtävistä ja viimeisenä lukkona on ollut sarjan tämän kauden parhaisiin maalivahteihin lukeutunut #13 Tuomas Raistakka (79,58%).

Ottelun Seuraa häntä- pelaajat:

#17 Nikolas Ilomäki, Happee

Happeen tehokasta ykkösnyrkkiä jo toista kautta johtava kapteenimme ja taisteluasenteen ilmentymämme Nikke on tällä kaudella täyttänyt roolinsa ykkössentterinä ja kapteenina erinomaisesti, ja siinä ohessa on syntynyt oikein kelpotehotkin 12+9=21, vaikkakin Nikke pienoista tuhlaajapojan mainetta joukkueessa kantaakin :D Hienot otteet on noteerattu myös Maajoukkuetiellä, kun Nikke tällä kaudella mukaan nostettiin ja viimeisimmässä tapahtumassa hän viiletti jo muiden Happeen kenttäpelaaja- edustajien kanssa United 2- kokoelmassa. Suoraviivaisen ja mitäänpelkäämättömän pelityylin omaava Nikke ei osoita minkäänlaisia merkkejä kehityksen hidastumisesta lukio- opinnoista huolimatta ja hänen johdollaan Happeen ykkönen tulee viemään joukkueen keväällä niin pitkälle kuin mahdollista! #nepalshallriseagain

#40 Leevi Hilden, RSS Panthers/FoSu

Vastustajilta valikoidaan spotlightiin tällä kertaa niinikään joukkueen kapteeni ja ykkössentteri Leevi Hilden. FBA:lla United 1- joukkueeseen kuuluva Hilden ei välttämättä ole joukkueensa pörssikärkiä, mutta hyvin usein loistavan sentterin arvoa joukkueelle ei tehopisteissä mitatakkaan, vaan sillä kuinka pelaaja pystyy kentällisensä pelaamisesta tekemään yhtäläisempää ja saa ympäröivät pelaajat pelaamaan entistäkin paremmin. Tällä kaudella Hilden on pelannut usein juurikin Eevertti Hietasen kentän sentterinä, ja tämä tutkapari onkin paljon tuhoa vastustajan päässä aikaan saanut.

Ottelun seuranta

Live- stream (YouTube)

Happeen poikien aloitus Divarin puolella tänä vuonna ei ollut paras mahdollinen, kun sekä TPS FT että Steelers tuottivat kovasti päänvaivaa Vaajakoskella pelatuissa otteluissa. Ne pelit hoidettiin kuitenkin rutiinilla, mutta nyt haaste on sen verran paljon kovempi, että rutiini ei tule enää riittämään, jos täydet kolme sarjapistettä meinataan Palokassa pitää. Määrätietoisen harjoittelun kautta omaa peliä pyritään kuitenkin parantamaan päivä päivältä, joten usko omaan tekemiseen, se on edelleenkin joukkueessa kova. Ja kun tavoitteet ovat kevään SM- Playoffseissa, niin näinhän sen pitääkin olla!

Tamiikuun viimeisen kotipelin kuumimmat puheenaiheet suoraan Palokan torilta kahvikupposkeskusteluista spotattuna:

#7 osui neljästi Steelersin verkkoon, jatkuuko tehtailu vai sattuiko vain pöljä päivä?

Saiko #17 tuhannen sanan esseensä kirjoitettua?

Missä kuosissa #5 mailan tuppi on?

Saiko #98 FBA:lla sihtinsä kohdilleen?

Entä löysikö #18 04- poikien FBA:lta uusia käsiä?

Onko Palokan kauhukaksikko #22 & #90 taas telonut toisensa koulussa?

Oliko #31 koulun sählypeleissä isoilla tehoilla?

Muistaako #88 ilmoittautua peliin ollenkaan?

Pitääkö joukkueen faniryhmä kovaa mekkalaa sunnuntaina?

Minkä makuinen vichy on paras pelivichy?

Ei muutakun siis sunnuntaina Palokan katsomo täyteen ja kannustetaan Happee yhdessä voittoon; isot sarjapisteet on pelissä sarjan voittotaistelun kannalta, joten kaikki tuki tarvitaan!

"Jung getollt, alt gezollt"

- JK -


   
Lisää uutisia
C1 -juniorit -03
«  Lokakuu   »
Kategoriat