Joulun odotus alkaa Palokasta
28.11.2018 13:41 Uutisointi / C1 -juniorit -03

Vuoden viimeiseen kotiotteluun saapuu vieraaksi USB.

Ensi lauantaina 1.12.2018 on viimeinen mahdollisuus nähdä C1- poikien 1.Divisioonaa Jyväskylän ilmatilassa vuoden 2018 puolella, kun vieraaksemme, tällä kertaa taas Palokan koulukeskukselle, saapuu USB aka Uudenkaupungin Salibandy yllättäen Uudestakaupungista. Ottelu alkaa jo klo 11.15, joten pistäkäähän kello soimaan tarpeeksi ajoissa, että ehditte Palokkaan nauttimaan Suomen parhaan juniorisalibandyn huumasta. Ja melkein heti perään klo 15.00 samalla paikalla nähtävissä A- nuorten SM- sarjan kamppailu Happee-Steelers. Ihan kivaa sählyä sekin on.

Happee onnistui edellisellä kierroksella katkaisemaan kahden ottelun tappioputkensa, kun kauden varmasti värikkäin kamppailu Merikoskea vastaan onnistuttiin kääntämään itselle lopulta rankkareilla luvuin 7-6. Kolmen viime ottelun pistemenetykset ovat kuitenkin johtaneet siihen, että sarjasijoitus on valahtanut kolmanneksi, tosin M-Team on edellä vain maalierolla. Sarjaan kovin odotuksin lähtenyt USB sen sijaan on tulosten valossa pelannut kauden hieman alakanttiin, ja sarjasijoitus on tällä hetkellä yhdeksäs. Tosin vaikean alkukauden jälkeen joukkue on esimerkiksi viimeisistä neljästä ottelustaan onnistunut voittamaan kolme, ja uusikaupunkilaisten kovan kotivireen on saanut kokea esimerkiksi sarjakärki ÅIF/PSS, joka taipui Laitilassa isännille 4-3. Ja pitääpä muistaa, että on Pistokkeilla takataskussaan myös syksyn Mestareiden Cupin pronssimitalit. Kyllä tässä siis puhutaan aivan sarjan kärkijoukkueiden kohtaamisesta jälleen.

1.Divisioonan tilastot

Happee ja USB kohtasivat edellisen kerran 7.10. Laitilassa, jolloin 19 maalin sirkus kääntyi lopulta Happeelle 8-11. Tuo peli ei ollut kummaltakaan mitään erityisemmin kaunista salibandya, mutta molemmat näyttivät kyllä samalla, kuinka maalintekovoimaisia joukkueet voivat parhaimmillaan olla. Hieman ottelussa myös tunteet olivat välillä joillakin pinnassa, mutta sehän on vain hienoa, että tunnetta löytyy; ilman sitä tämä laji olisi kovin tylsää seurattavaa! USB:n hyökkäyskaluston terävintä kärkeä edustaa joukkueen ykköstähti ja kapteeni, huipputaitava #18 Jami Lehtinen (10+8). Hyvää tulitukea tuovat myös edellisessä pelissä allekirjoittaneen erityisesti vakuuttanut liukasliikkeinen #84 Aatu Rusanen (6+5), rightin puolen #21 Erno Haapanala (5+5) sekä isokokoinen ja vaarallisen vedon omaava #32 Wilho Kytöhonka (4+4). Puolustuksesta joukkueelta löytyy esimerkiksi U16 Maajoukkueessakin viime leirillä viilettänyt #70 Henri Hakala (6+5). USB:n maalia on alkukaudesta vartionut pääosin #11 Eero Lehtinen, ja onkin kuulunut alkukaudesta koko sarjan kovimpiin maalivahteihin (84,33%). Todella laadukas nippu Pistokkeilta siis tulee lauantaina vastaan!

Seuraa Häntä- pelaajat:

#79 Veeti Nikoskinen, Happee

Nostetaan Happeen puolelta esiin tällä kertaa miehenalku, joka hieman vähemmän pörsseissä esiintyy, mutta pelistä toiseen osoittaa hirvien alakerrassa joukkueen isointa sydäntä taisteluilmeellään eikä tollekaan tee vastustajien hyökkääjien oloa mukavaksi, jos Happeen alueelle tai etenkin kulmiin uskaltautuvat. Pallollisestikin Veeti on joukkueen parhaita avaavia puolustajia ja hän osaa fiksusti lukea tilanteet niin, että pallo päätyy usein jopa oman joukkueen pelaajan lapaan.

#70 Henri Hakala, USB

Vierailta on esiin nostettava heidän U16 Maajoukkueen edustaja Henri Hakala. Pallollisesti taitava Hakala rakentaa joukkueensa hyökkäyksiä hyvin ja pystyy liikkumaan pallon kanssa hyvinkin liukkaasti myös tiukoista tilanteista irti. Häneltä löytyy myös tarvittaessa todella painava laukaus, joka voi viivasta yllättää veskarin jos toisenkin. Hakala on myös alkukaudesta ollut joukkueensa toiseksi tehokkain pelaaja tehoin 6+5=11.

Ottelun seuranta

Live- Stream (YouTube)

Vuoden viimeisessä kotiottelussa onkin siis edessä todella iso vuori kiivettäväksi, eikä pisteiden nappaaminen tule todellakaan olemaan helppo juttu. Alkutalven mukanaan tuomat sairastelut eivät ole joukkueessa edelleenkään helpottaneet, ja edelleen onkin täysi arvoitus, ketä keltälle astelee lauantaina. Sillähän ei toki ole väliä, sillä rosteri on todella laaja, ja kuka tahansa pystyy tarvittaessa ottamaan sitä ratkaisijan viittaa harteilleen, kun mahdollisuus tulee. Jyväskylästä ei ole tällä kaudella yksikään joukkue vielä voittoa hakenut, ja siitä lähdetään, että jälleen täydet sarjapisteet jäävät Palokkaan!

Mistä mediassa poristaan ennen lauantain tiukkaa vääntöä? Tässä muutamia trendaavia nostoja:

Saako Duracell- pari #5 & #8 tällä kertaa kanavoitua pörssit oikeaan tilastoon?

Jatkuuko #90 hurja pisteputki maailmanluokan syötöillä vai viime kerran tapaisilla ruskeilla maaleilla?

Onko #20 opettanut uutta rankkarikikkaa eteenpäin?

Onko #17 tehnyt läksyt kunnolla?

Muistaako #98 vieläkin kertoa viime viikonlopun rankkaristaan?

Saataisko pitkästä aikaa myös kotiotteluun riittävän hyvät viheltäjät?

Tuntuuko Palokan laatukenttä enää kodilta yhden syrjähypyn jälkeen?

Onko kellään vieläkään vastata Dux- pyyhkeeseen hienommalla?

Onko joillain pelaajista tyyny mukana nyt kotipelissäkin?

Millon Next Generation- mailat tulee?

Lauantaina siis kaikki sankoin joukoin Palokkaan kannustamaan hirvet voittoon vielä kerran kotikaukalossa vuoden 2018 puolella! Kotijoukkue lupaa kovaa rytkettä ja vähemmän kauniita maaleja sekä yhden "MITÄ?!"- huudon jossain vaiheessa peliä.

"Auf einem groben Klotz gehört ein grober Keil".

- JK -


   
Lisää uutisia
C1 -juniorit -03
«  Lokakuu   »
Kategoriat