C1- Poikien 1. Divisioona kaudella 2018-2019
11.9.2018 14:33 Uutisointi / C1 -juniorit -03

Näin pelataan tällä kaudella

C1- poikien valtakunnallinen 1.Divisioonassa pelaa kaudella 2018-2019 12 joukkuetta.

Happeen lisäksi sarjan muut joukkueet ovat Hatsina (Mikkeli), Josba (Joensuu), Koovee (Tampere), Merikoski SBT (Oulu), M-Team (Helsinki), RSS Panthers/FoSu (Riihimäki/Forssa), Steelers (Hämeenlinna), Sudet SB Punainen (Kouvola), TPS FT (Loimaa, kai?), USB (Uusikaupunki) sekä ÅIF/PSS (Sipoo/Porvoo). 1.Divisioona pelataan kaksinkertaisena sarjana (22 ottelua runkosarjassa), jonka jälkeen sarjan 1. ja 2. jatkavat suoraan SM- pudotuspelikarsintoihin, ja 3.-6. sijoittuneet pelaavat oman pudotuspelikierroksen turnausmuotisesti; tuosta porukasta etenee sitten vielä yksi joukkue pudotuspelikarsintoihin. Näin 1.Divisioonan joukkueilla on keväällä oiva mahdollisuus edetä jopa SM- sarjan Playoffeihin saakka, ja kuten esimerkiksi Tiikereiden B näytti viime kaudella, aina vaikka mitaleille saakka!

Alla lyhyt arvio sarjamme muista joukkueista (nyt vielä kevyesti, kauden aikana sitten ennakoissa vähän laajemmin):

Hatsina

Saatiin samaan sarjaan kanssamme yksi toivotuimmista vastuksista. Hatsinaa vastaan on aina päästy vääntämään tasokkaita ja tiukkoja pelejä, kuten myös viime kauden kohtaamiset SM- sarjassa sekä SM- karsintojen ensimmäisen vaiheen peli osoitti; siitäkin huolimatta, että tuossa pelissä ei kumpikaan joukkue ihan parastaan esittänyt. Hatsina on ehdottomasti yksi sarjan voittajasuosikeista, jos rosteri pysyy terveenä koko kauden. Joukkueesta löytyy ikäluokan kärkiyksilöitä sekä (Happeen ohella) sarjan parasta maalivahtityöskentelyä.

Seuraa häntä: #55 Eemeli Parkkinen

Josba

Josba esitti SM- karsinnoissa vaihtelevia otteita, mutta kaivoi ne tärkeät voitot Divaripaikan eteen. Joukkueen runko on pelannut kauan yhdessä ja tälle kaudelle joukkue sai vielä kourallisen vahvistuksia seuran viime kauden C1- joukkueesta. Jos kärkipelaajat ovat joukkueen käytettävissä koko kauden ajan, voi Josba helpostikin taistella sarjan pudotuspelipaikoista. Jos taas kärki puuttuu, voi tulos olla toinen.

Seuraa häntä: #10 Fetja Naakka

Koovee

Koovee sai kokea melkein saman kohtalon kuin Happeekin SM- karsinnoissa, vainyhden peli aikaisemmin: tappio Pelicansille. Viime kaudella Koovee tahkosi myös SM-sarjaa ja tälle kaudelle joukkueella on heittää 1. Divisioonaan joukkue, joka taistelee sarjan voitosta. Viime kaudella joukkue oli tehojen valossa yhden kentän varassa, mutta tälle sesongille on saatu porukasta raavittua laajuutta jopa kolmen kentän voimin, etenkin jos C2- pojista tulee pari pelimiestä mukaan. Taitavaa ja simppeliä salibandya pelaava Koovee on myös meidän avausvastuksemme sarjassa tällä kaudella.

Seuraa häntä: #27 Roni Kranni

Merikoski SBT

Merikoski on sarjamme menestynein joukkue viime kauteen peilaten; he sijouttuivat nimittäin SM- sarjan neljänneksi viime kaudella. Joukkue koki kuitenkin muutoksia viime kauden jälkeen niin valmennuksessa kuin pelaajistossakin. Kovin menetys joukkueelle oli 04- kentällisen siirtyminen oman ikäisten joukkueeseen, mikä söi joukkueen laajuutta melko lailla ainakin tämän vuoden SM- karsinnoissa, Divaripaikka irtosi vasta lohkokolmosten karsintapelissä ja sekin niukalla erolla. Voidaan kuitenkin olettaa, että joukkueen viime kauden taistelutahto puskee itsensä läpi sarjan aikana ja Merikoski taistelee niin ikään sarjan pudotuspelipaikoista.

Seuraa häntä: #22 Niko Kamula

M-Team

Sarjan ainut FBA- joukkue M-Team pelasi itsensä sarjaan voittamalla Blacbirdisin ratkaisevassa lohkokolmosten karsintapelissä. He voittivat ensimmäisessä vaiheessa Sudet ja haastoivat myös SM:ään mennyttä SB Naantalia hyvin, joten M-Team voi olla kova kortti myös Divarissa ja yllätysvoittoja kärkijoukkueita vastaan voi tulla, saavatpahan he kuitenkin FBA- peleistä selkeää lisäetua kauden aikana. Joukkue on tasainen ja hyviä yksilöitä löytyy paljon, vahvistuksia saapui tälle kaudelle muutama eri puolita Etelä-Suomea. Taistelee Pudotuspelipaikasta.

Seuraa häntä: #9 Rasmus Karmanto

RSS Panthers/FoSu

Panthers väänsi myös viime kaudella SM- sarjaa, ollen ajoittain todella vakuuttava etenkin pallollisesti. Tunnusomaista joukkueelle olivat runsasmaaliset pelit, saa nähdä onko tilanne muuttunut puolustuspelin osalta miten, kun valmennus sai lisäystä tälle kaudelle. Joukkueen kärkiyksilöt ovat ihan valtakunnan eliittiä ja pari U16- majukandidaattiakin löytyy. Panthers kärsi karsinnoissa Happeen tavoin tappiot ainoastaan SM:ään edenneille joukkueille (OLS ja Tiikerit), ja he tulevatkin taistelemaan Divarissa koko sarjan voitosta. Ainakin keskinäiset pelimme tulevat varmasti olemaan taas kovia, tiukkoja ja sopivan lämpimiä, kuten edellisvuodet ovat osoittaneet.

Seuraa häntä: #43 Tobias Koukku

Steelers

Steelers teki pienoisen yllätyksenkin (viime kauteen nähden) kun joukkue eteni Divariin tällä kaudella. Joukkueen ykköstrio on varmasti koko sarjan kovimpia, mutta karsinnoissa ei vielä löytynyt ratkaisijoita muista kentistä; löytyykö sarjapeleissä? Steelers lähtee kauteen haastajan asemasta, mutta voi kovan ykköskentän ansiosta napsia pisteitä jopa kärkijoukkueilta, jos tähdet ovat kohdallaan. Hyvä osoitus taidoista on kuitenkin 9-4 voitto M-Teamista karsinnoissa. Silti joukkue saa tehdä kovan tempun, jos meinaa kuuden joukoon yltää.

Seuraa häntä: #96 Veeti Hiltunen

Sudet SB Punainen

Sudet kohdattiin karsintojen toisessa vaiheessa, ja siitä pelistä tullut 3-11 voitto ei saa antaa väärää kuvaa kouvolalaisita. Kyseessä on kova joukkue, joka taisteli karsintojen avausvaiheessa tasurin SB Naantalista ja on huhujen mukaan voittanut treenipeleissä myös Pelicansin. Joukkueessa on todella kovia 04- ikäluokan pelaajia höystettynä myös parilla kovalla 03- ikäluokan edustajalla. Jos Sudet ei Divarissa ole yhtä pahasti jäässä kuin se oli Happeeta vastaan karsinnoissa, pudotuspelipaikka voi olla oikein hyvin kouvolalaisten käsissä.

Seuraa häntä: #17 Pyry Makkonen

TPS FT

Viime kauden Loimaan Leisku FT 03 siirtyi täksi kaudeksi Tepsukan logon alle. Joukkueessa pelasikin karsinnoissa useita viime vuosilta Tepsissä pelanneita pelureita, myös muualta Länsirannikolta on tainnut joitakin pelureita mukaan tulla. SM- Karsinnoissa joukkue nappasi tarvittavat kaksi voittoa oikeissa paikoissa LoSB:ia ja NST:tä vastaan, ja nappasi tavoittelemansa DIvaripaikan. Sarjaan joukkue voi lähteä paineitta haastajan asemasta. En tiää pelaavatko Turussa vai Loimaalla kotipelit, aina pitää hämmentää näillä fuusioilla. Jatkopaikka olisi joukkueelta jo todellinen yllätys. Mutta muistetaan että Tepsi on aina Tepsi vaikka se olisikin Loimaalta.

Seuraa häntä: #15 Aatu Riitinki

USB

Tässä tuleekin sitten sarjan yllätysvalmein joukkue. Keväällä joukkue eteni Eliittisarjasta aina SM- Playoffeihin saakka ja syksyn Mestareiden Cupista irtosi pronssia. SM- karsinnoissa hurmos oli kuitenkin poissa, vaikka joukue itsensä Divariin taistelikin. USB:ia on ailahtelevaisuuden takia vaikea sijoittaa sarjassa mihinkään, arvio siis sijat 1-12 :D Todennäköisesti joukkue kuitenkin on mukana taistelussa pudotuspelipaikoista. Joukkueen ykkösstarat ovat korkealla FBA United- porukoissa, mutta alemmilla kentillä voi tulla enemmän kiire.

Seuraa häntä: #18 Jami Lehtinen

ÅIF/PSS

Ikäluokan epäonnisin joukkue. Viime kaudella Happeen käsittelyssä ukos SM- sarjasta ja tämän vuoden karsinnoissa ensimmäisessä vaiheessa maalin tappio EräViikingeille ja toisessa vaiheessa maalin tappio Indiansille. Ja kun joukkueen peliä katsoo, niin pitää vaan ihmetellä, miksi he eivät SM- sarjaa pelaa. Sarjan urheilullisin joukkue on kahden ensimmäisen kentän sekä maalivahtiosaston osalta sarjan eliittiä ja allekirjoittanut nostaakin Sipoon porvoolaiset ja Porvoon sipoolaiset sarjan voittajasuosikeiksi. Pieni kysymysmerkki tosin on, mikä on joukkueen jääkiekkoilijoiden panostus; jos he puuttuvat rosterista, kärkii ÅIF/PSS:n iskukyky pahasti.

Seuraa häntä: #21 Sampo Nieminen

Tässä siis vähän pientä teaseria kaudesta tarjottuna vähemmän asiantuntevasti suoraan allekirjoittaneen omista ajatuksista eikä mihkään faktaan pohjaten. Eriävät mielipiteet voi laittaa faxilla.

Divarin avauskierros pelataan 22.9. Happee aloittaa silloin kotipelillä, kun vieraaksi saapuu Tampereelta Koovee!

Stay tuned, lisää luvassa!

- JK -


   
Lisää uutisia
C1 -juniorit -03
«  Lokakuu   »
Kategoriat