Josba - Happee C1   9 - 8 VL

Joensuun liikuntakeskus

Josba vei rankkareilla

Viime viikonloppuna oli edessä vuoden 2018 viimeinen pitkä pelireissu, kun suunta otettiin kohti Joensuun Liikuntakeskus Energyä. Vastaan asettui luonnollisesti isäntäjoukkue Josba. Läpi viikon eli joukkueen kokoonpano jatkuvasti erinäisten sairauksien takia, ja lauantaina osa rehki vieläpä B- poikien Divarin pelin alle. Toisaalta, Josballa oli myös lauantailta alla todella kova matsi ÅIF/PSS vastaan. Ihan ei siis 100% jalalla olisi kumpikaan liikkeellä.

Ottelun alussa Josba oli kuitenkin vielä todella kovalla liikkeellä, ja Happee oli jatkuvasti hankaluuksissa joensuulaisten aktiivisen karvauksen alla. Pikkuhiljaa saatiin kuitenkin karistettua unipölyä jaloista ja saatiin palloa liikkeelle ihan oman joukkueenkin kesken eikä siitä luovuttukaan heti vastustajalle. Ottelun avausmaali saatiin odottaa kuitenkin kympin jälkimmäiselle puolelle, kun ajassa 10.12 Happeen siirtää johtoon #98 Aapo Heiska, joka saa keskelle loistotarjoilun hienoon vireeseen päässeeltä #27 Iivari Saikkoselta. Ottelun hallinta on silti edelleen hienokseltaan Josballa ja vähän ennen kuin lähdetään päätösvitoselle, joutuu Happee- pelaaja rikkomaan jäähyn arvoisesti. Alivoima kestetään ihan loppuun saakka, kunnes tismalleen samalla sekunnilla kuin jäähy loppuu, iskee Josban Jaakko Reijonen maalin edestä reboundin ilmasta komeasti maaliin. Näistä lukemista lähdetään myös tauolle. Erä oli Happeelta hyökkäyssuuntaan etenkin todella aneeminen esitys, sillä torjunnat kirjattiin Josban Henrik Rabin 4, Happeen #31 Aare Itäpuisto 10. Aarea oli siis iso kiittäminen, että lukemat olivat tässä vaiheessa tasan.

Toiseen erään saadaan edellistä huomattavasti parempi startti, ja tilanteita saadaan heti aikaan. Noin kolmen minuutin jälkeen joutuukin Josba rikkomaan, ja Happee pääsee myllyttämään ylivoimaa ensimmäistä kertaa ottelussa. Ja se onkin tehokasta, kun osuma nähdään jo 39 sekunnin jälkeen; #7 Miro Åkerlund tarjoilee oikealta aivan maalin eteen ja siitä Iikku pääsee siirtämään Happeen johtoon. Samalla Iikun maaliputki kasvaa jo kolmeen otteluun DIvarissa, paluu on ollut siis kova! Muutaman minuutin päästä nähdään kuitenkin taas Josban tasoitus, kun Niko Ukkonen pääsee aivan liian vapaasti laukomaan pienestä kulmasta vasemmalta pallon takakulmaan. Ja jatkoa seuraa vain alle minuuttia myöhemmin, kun Happee- kenttä on lähdössä hyökkäämään vähän turhan aikaisin, ja Josba saa riistosta käännettyä 3vs2 hyökkäyksen, josta pallon iskee vastustamattomasti maaliin ottelun toisellaan Jaakko Reijonen. Happee saa kuitenkin rivinsä kasattua, ja parin tuhlatun maalipaikan jälkeen nähdään yksi kauden erikoisimmista maaleista, kun #90 Roope Sihvola iskee sisäänlyönnin kulmasta suoraan maaliin Josba- vahti Rabinin kautta. Kuitti nähdään kuitenkin jo pian; pitkä kantti lähtee Josban viivasta, jonka Aare vielä torjuu, mutta irtopallossa on ensimmäisenä Ukkonen, joka pääsee sen napauttamaan maaliin. Pian päästään näkemään hetki Happeen ylivoimaa, kunnes tilanne tasaantuu hieman epäonnekkaasti 4vs4 peliksi. Tämäkin toki Happeelle sopii, ja kauden ensimmäisellä maalillaan #64 Oskari Niemi pääsee ampumaan viivasta kantilla pallon pömpeliin ja tilanteeksi 4-4. Kun Josban jäähy päättyy, pääsevät he pelaamaan 14 sekuntia ylivoimaa. Siitä isännät käyttävät kuitenkin vain 10, sillä ajassa 35.48 5-4 lukemat iskee Eemil Kristersson komealla vedoll takakulmaan. Erän lopussa päästään kuitenkin yrittämään vielä ylivoimaa, kun Josba- pelaaja lähtee jäähylle ajassa 37.58. Ylivoima näyttää kuitenkin alusta asti todella karmealta, kun syötöt ovat huolimattomia ja niitä yritetään ihan liian vaikealla tavalla saada läpi. Tämä koomailu kostautuukin pahimmalla mahdollisella tavalla, kun Josban kapteeni Tuukka Korhonen saa pallon riiston jälkeen polkaistua itsensä puolittaiseen läpiajoon ja pääseekin laukomaan todella nätisti pallon yläkulmaan ajassa 39.15. Näin päätöserään lähdetään Josba johtolukemista 6-4.

Päätöserään Happee lähtee hieman muokatulla kokoonpanolla ja täynnä kiukkua. Josba saattoi tulla erään hieman liian tyytyväisenä, sillä jo minuutin pelin jälkeen on Happee noussut tasoihin! Ensin rankaisee #16 Joel Paananen tarkalla laukauksella etualakulmaan ja sitten Iikku ottelun toisella hienosti keskustasta ja peli onkin 6-6. Ja hyvä painostushan sen kuin jatkuu ja Josba on päätöserässä todella pahasti helisemässä Hirvien paineen alla. 6-7 maalin nähdään ajassa 47.08, kun Åkerin tarjoilee keskustaan, josta Roope pääsee iskemään komeasti ottelun toisensa. Päätöskympillä nähdäänkin sitten Happeelta pari turhaa (toinen todella heppoinen vihellyskin kyllä!) jäähyä, ja ensimmäinen tulee ajassa 51.05. Tuota ylivoimaa Josba myllää vain 25 sekuntia, kunnes Tuukka Korhonen kuti puhuu toistamiseen ja peli tasan TAAS. Tasatilanne kestää kuitenkin vain kaksi minuuttia, kunnes terävästä vastahyökkäyksestä #17 Nikolas Ilomäki tarjoilee ja Åkeri ampuu tulisesti päivän ensimmäisellään tilanteeksi 7-8. Toinen Happeen jäähyistä nähdään reilut neljä minuuttia ennen loppua, ja nytkin on Josban ylivoima tehokkaana, ja asialla kukas muukaan kuin Korhonen, jonka terävä veto yllättää jälleen ja tilanne vaihteeksi taas tasan. Happeella on lopussa enemmänkin kuin hyvät tontit iskeä voittomaali, mutta väsymys pakottaa vedot seinille ja jatkoaika kutsuu 60 peliminuutin jälkeen.

Jatkoajalla ei nähdä mitenkään erityisen riskialtista pelaamista kummaltakaan ja myöskään viiden minuutin lisäaika ei tuota ratkaisua, ja peli venyy rangaistuslaukauskisaan saakka. Siinä Happeelta onnistuvat herrat Heiska & Kujala, ja vaikka Arska nollaakin maalissa kaksi isäntien yritystä, vie Josba voiton onnistumisin 3-2 ja koko pelin 9-8.

Happeen tehokkaimpina ottelussa #27 Iivari Saikkonen (2+2) sekä #7 Miro Åkerlund (1+2). Lisäksi #90 Roope Sihvola osui kahdesti ja #98 Aapo Heiska iski tehot 1+1. Maalissa #31 Aare Itäpuisto venyi pallon tielle 24 kertaa.

Ottelun tilastot

Videotallenne (YouTube)

Harmittava tappio tämä tosiaan oli, ja paikat meillä oli kyllä napata täydet kolme pistettäkin. Onnittelut kuitenkin Josballe hienosta taisteluilmeestä ja sitä kautta tulleesta voitosta. Nyt ei auta kuin jatkaa omaa duunia harjoituksissa, ja seuraava peli onkin edessä jo tulevana sunnuntaina, kun vieraaksemme Jyväskylään saapuu Merikoski SBT. Ottelu pelataan legendaarisella Vaajakosken liikuntahallilla, joten se on varma, että mitä tahansa voi tuossa ottelussa tapahtua. Ottelu alkaa klo 14.30.

Ihmeitähän ei pelin parantamiseksi tarvitse tehdä, riittää kun palattaisiin omalle tasolle takaisin!

- JK -

Josba

9 - 8 VL

1 - 15 - 32 - 40 - 01 - 0
10'MaaliHeiska Aapo
10'MaalisyöttöSaikkonen Iivari
14'Jäähy: 2minIlomäki Nikolas
23'MaaliSaikkonen Iivari
23'MaalisyöttöÅkerlund Miro
30'MaaliSihvola Roope
33'Jäähy: 2minKujala Santeri
35'MaaliNiemi Oskari
35'MaalisyöttöSaikkonen Iivari
40'MaaliPaananen Joel
40'MaalisyöttöNikoskinen Veeti
40'MaaliSaikkonen Iivari
40'MaalisyöttöHeiska Aapo
47'MaaliSihvola Roope
47'MaalisyöttöÅkerlund Miro
51'Jäähy: 2minSaikkonen Iivari
53'MaaliÅkerlund Miro
53'MaalisyöttöIlomäki Nikolas
55'Jäähy: 2minKujala Santeri