Ensimmäinen FBA maajoukkuetieleiri Eerikkilässä 3. - 5.5.2018
Julkaistu: 06.05.2018 00.00

Ensimmäinen FBA maajoukkuetieleiri Eerikkilässä 3. - 5.5.2018

Suuntasimme ensimmäistä kertaa Eerikkilän maajoukkuetieleirille torstaina 3.5. Matka alkoi klo 5.30 yhteisellä bussilla Happee 05 -joukkueen kanssa. Tunnelma bussissa oli rennon jännittynyt. Laukut oli pakattu huolella joukkueenjohtaja Susannan ohjeiden mukaisesti.


Olimme perillä Eerikkilässä jo klo 8.30, sillä Happee 05 -joukkueen leiriohjelma alkoi jo aamuvarhaisella. Meillä aamupäivä oli vapaa, ja käytimme ajan Eerikkilän alueeseen tutustumiseen ja pieneen pelailuun. Väki oli hyvin nälkäistä, kun pääsimme klo 11 ensimmäiselle lounaalle. Ruoka oli Eerikkilän järvinäkymäravintolassa aina hyvää, ja sitä oli riittävästi.

Klo 13 alkoivat ensimmäiset fyysiset testit, joissa mitattiin nopeutta, ketteryyttä ja naruhyppelytaitoa. Nopeimman ajan juoksi Olli. Toisissa testeissä mitattiin muun muassa pallonhallintaa: suunnanmuutoksia, laitasyöttöjä, osumistarkkuutta yläkulmiin. Jimi, Elia, Jerri ja moni muu joukkueesta esitti tässä erinomaista osaamista. Päivä päättyi piip-testiin, jossa juostiin viivajuoksua pillin mukaan. Happee 06 -joukkueen maalivahti Miiko teki uuden ikäluokan ennätyksen 13.06. Joukkueemme kestävyysominaisuudet ovat aika hyvät, mutta kehitettävää vielä riittää.


Piip-testin jälkeen kaikkensa antanut joukkue suuntasi päivälliselle, jonka jälkeen pojat olivat aika lailla uni silmässä. Ensimmäinen yö sujui tosi rauhallisesti, ja perjantaina 4.5. aamupalalle ilmestyi iloisia poikia, joilla toki ensimmäisen päivän kovat testit tuntuivat kintereissä, kuten asiaan kuuluu. Päivän virallinen urheiluosuus alkoi liiketaitotesteillä. Niissä mitattiin kinkkaa, kuperkeikkoja ja kärrynpyöriä. Näihin kehonhallinnan perustaitoihin tullaan palaamaan harjoittelussa, sillä petrattavaa on, vaikka kinkka varsin mukavasti irtoaakin.


Ensimmäinen peli oli perjantaina 4.5. klo 13 - 14 Seinäjoen SPV:tä vastaan. Peli alkoi todella ketterästi kahdella maalilla. Todella terävän alun jälkeen vastustaja kavensi 2-1. Sen jälkeen Happee taas sai hyvän draivin päälle ja peli päättyi huikeisiin lukemiin 8-1 Happeelle. Todella hieno ensimmäinen pelisuoritus, varsinkin kun mukana oli uusia vahvistuksia, joiden kanssa ei oltu vielä pelattu yhdessä turnauksissa.


Perjantai-illan ohjelmaan kuului oman pelin tarkastelua valmentajien johdolla videoklipeistä sekä Terve urheilija -testit, joissa mitattiin pituus ja paino, nilkan ja lonkankoukistajan liikkuvuus sekä eteentaivutus. Tämän jälkeen siirryimme rantasaunalle, jossa pojat heittivät talviturkit, ja lopuksi grillasimme makkaraa mukavissa tunnelmissa.


Lauantaina 5.5. saimme aamupalan jälkeen palautetta joukkueen tuloksista FBA:n edustajalta. Pojat saivat ohjeita urheilijan elämään, johon kuuluu riittävästi venyttelyä ja erilaista harjoittelua myös omalla ajalla. Moni Happee 06 -joukkueen pelaaja totesi nyt ymmärtäneensä paremmin muun liikunnan ja venyttelyn merkityksen, joten tästä edespäin venyttelyä ei jätetä väliin – hienoa hirviasennetta!

Lauantain pelit menivät loistavasti. Ensimmäisessä pelissä pojat voittivat M-Teamin 9-4. Westend Indiansit pojat voittivat 7-2. Leirin päätteeksi kannustimme vielä seurakaverit eli Happee 05 joukkueen loisteliaaseen voittoon United3:sta vastaan. Tämän jälkeen lähdimme paljon uusia kokemuksia, uutta tietoa ja intoa täynnä kotoisaan Jyväskylään. Maajoukkuetie on hienossa alussa ja tästä on hyvä jatkaa!

Teksti ja kuvat: joukkueenjohtaja Tanja Leppäaho

Seuran uusimmat

Happee Ry

0792665-8

Toimisto: Pääskyntie 4

40320 JYVÄSKYLÄ