Kotiturnauksesta kaksi tasuria
Julkaistu: 17.01.2018 00.00

C2- poikien Kilpajoukkue Happee Valkoinen aloitti sarjapelinsä vuoden 2018 osalta 14.1. Vaajakosken liikuntahallilla Ylialueellisen Kilpasarjan kotiturnauksen merkeissä. Vastaan asettuivat vähemmän ylialueelliset O2 Jyväskylä sekä YPA, jotka kohdattiin myös sarjan avauspeleissä niinikään Vaajakoskella.

O2 Jyväskylä - Happee Valkoinen 3 - 3 (1-0,1-1,1-2)

Päivän ensimmäisessä pelissä kohdattiin tuttuakin tutumpi tuttu joukkue tutusta kaupungistamme eli O2 Jyväskylä. Heti aluksi haluamme pyytää anteeksi kaikilta ottelun katsojilta, tämä ottelu oli Happeelta ehkä koko kauden heikointa tekemistä kun oikeastaan missään vaiheessa ei saatu omaa peliä kuosiin. Avauserä O2:lle 0-1, ainut maalikin tuli meidän vaihtovirheestä, jonka seurauksena amppareiden Luca Asikainen oli yksin maalivahtiamme #30 Niklas Kerästä vastassa ja Luca sijoitti pallon hienosti maaliin. Hallin hyvästä kuuluvuudesta johtuen valmennus säästeli erätauolla voimasanoja, pelaajat tajusivat toki itsekin että juuri heikompi ei erä voinut olla...

Toisen erän alkuun Happee iskee höyryjunan lailla, ja jo puolen minuutin jälkeen hirvet tulevat pelissä tasoihin, asialla kauden tuhokkain tutkapari Aapo-Kaapo, kun #47 Kaapo Ylänen tarjoilee ja #87 Aapo Koto iskee maalin edestä vastustamattomasti pallon ohi O2- vahti Jerry Landénin. Tämän maalin olisi luullut tuovan lisäbuustia hirvilauman tekemiseen, mutta ei: edelleen avauserän kohmeisuus vaivasi ja pääsipähän O2 siirtymään myös päätöserään maalin johdosta, kun Eemeli Paananen napautti komean nousunsa päätteeksi amppareiden kolmannen osuman, tässä maalissa tosin koko Happee- viisikko uinui pahasti.

Päätöserän alku oli melko toisinto edellisestä, kun jo avausminuutilla iskettiin maali, asialla tietenkin sama tutkapari: tällä kertaa Aapo laukoi maalin edestä ja torjunnan reboundin iski sisään Kaapo. Sitten alkoi pikkuhiljaa näkyä jo pientä heräilyä Happee- leirin muissakin kentissä, ja 2-3 johtomaali olikin kiistämättä ottelun (ja kyllä koko päivän) hienoin: Punakonemainen Tik-Tak-Toe maali, jossa #40 Lenni Jormakka antaa pitkän poikitaisyötön puolesta kentästä vasemmalle #32 Mikael Heinoselle, joka jatkaa pallon heti ykkösellä oikealle maalin eteen #52 Joel Ronkaiselle, josta Joel iskee pallon varmasti sisään! Näissä lukemissa mentiin päätöshetkille saakka, ja O2 lähti hakemaan tasoitusta ilman maalivahtia. Ja puolitoista minuuttia ennen loppua se sitten tapahtui: oikeasta laidasta lähtenyt laukaus painuu etukulmasta sisään ja ampparit tulevat pelissä tasoihin... Summerin soidessa jokainen näki, kummalle joukkueelle tämä tasuri oli parempi tulos, ja se ei ollut Happee. Todellisuudessahan O2 oli jopa lähempänä ottelun voittoa kuin me, eli mietinnänä paikka oli jokaisella iltapäivän peliin...

Happee Valkoinen - YPA 2 - 2 (1-0,1-1,0-1)

Ottelupäivän päätöspelissä kohdattiin sitten odotettu vastus YPA. Edellisellä kerralla oltiin otettu kunnon selkäsauna 0-7 lukemin, ja tämä yhdistettynä aamuiseen koomailuun amppareita vastaan, niin nyt oli jalkeilla sisuuntunut hirvilauma! Ja sen sai avauserässä niin YPA kuin yleisökin huomata. YPA hallitsi luonnollisesti palloa enemmän eikä siihen kisaan haluttu heidän kanssa lähteäkään, vaan uskottiin omaan puolustus- ja peittopelaamiseen ja pyrittiin käyttämään vastaiskut nopeasti. Myöskään fyysisyyttä ei saanut varoa liikaa ;) Erän ainokaisen maalin iskikin Happee, asialla myös amppareita vastaan upean maalin iskenyt "junnutrio"; #52 Joel Ronkainen ohjaa pallon päätyyn #32 Mikael Heinoselle, josta tämä pienen liikkeen jälkeen siirtää pelivälineen maalin eteen, ja #40 Lenni Jormakka napauttaa suoraan syötöstä pallon maaliin. Jälleen FC Venuksesta opittu klisee toimi myös tässä tilanteessa (tietäjät tietää) ;) Omalla alueella oltiin erässä todella hyviä ja valmennus kuulostelikin erätauolla, missä tämä asenne oli aamupelissä (ja Joulukuun Uudenkaupungin reissulla!).

Toisessa erässä sama kaava jatkui, eikä Happeen tekemisessä näkynyt pieniäkään väsymisen merkkejä, niin kovassa flow- tilassa joukkue taisteli! Toisessa erässä samainen 04 kenttä räjäytti yleisön riemunkiljahduksiin, kun Lenni ja Mikael pääsivät 2vs1 hyökkäykseen. Moni pelaaja olisi varmasti laukonut, mutta Lennin maltti oli valttia ja hän veti vielä viimeisen YPA- puolustajan itseensä ja syötti sitten vasemmalle Mikaelille, jolla oli helppo työ iskeä pallo puolityhjään YPA- maaliin! Valitettavasti tästä seuraava vaihto ja YPA kaventaa pelin heti 2-1:een, kun Happee puolustaja unohtaa merkata pelaajan laidan vieressä josta tämä laukoo uskomattoman hienolla vedolla pallon etutolpan kautta maaliin, eikä loistavasti ottelussa torjunut Happee- maalivahti #7 Niko Viljanen voinut maalille mitään. Erän lopussakin YPA vielä painoi päälle, mutta me kestettiin ja päivän viimeiseen erään kutkuttavasta tilanteesta 2-1.

Päätöserän kaava ei juurikaan edellisistä poikennut, harmillisesti vain erässä nähdään vain yksi maali jonka iskee YPA. Happee kestää ensin YPA:n ylivoiman upeasti, mutta sen jälkeen pallo menetetään oman maalin takana ja YPA- pelurit pääsevät vapaasti tuikkaamaan tilanteeksi 2-2. Enempää maaleja ei Happeen hyvästä loppupainostuksesta huolimatta nähdä ja pisteet tasataan myös tässä pelissä. Ero tosin aamupeliin oli se, että tämä oli ennen kaikkea taisteltu piste! Hyvä jälkikäteen jossitella, että tällä peliasenteella meillä voisi olla tilillämme useampikin lisäpiste tältä kaudelta, mutta aina ei urheilussa kaikki mene kuin Strömsöössä.

Joukkue ositti kuitenkin taas potentiaalinsa jälkimmäisessä pelissä ja siitä on todella hyvä lähteä rakentamaan tuleviin koitoksiin. Myös kaksi sarjapistettä maistuu aina paremmalta kuin ei yhtään :) Iso hatunnosto pelipäivästä lähtee joukkueen maalivahdeille Nikolle ja Niklakselle, jotka molemmat pelasivat huippupelit.

Ja tietenkin kehut lähtee myös joukkueen aktiivisille vanhemmille, jotka varmistivat kotiturnauksen sujuvan hoitumisen koko päivän :)

Sarjan tilastot kuuden pelatun ottelun jälkeen (6/12 eli sarjan ollessa puolivälissä) voit katsoa liiton Tulospalvelusta.

Kauaa ei tarvitse jäädä seuraavia pelejä odottamaan, sillä jo tulevana sunnuntaina 21.1. matkamme käy kohti Ulvilaa (tai Poria se kai on) ja jo seuraavaa pelipäivää sarjassa, vastassa silloin toistamiseen Karhut Blue sekä NTK Nakkila. Otteluennakko luettavissa perjantaina joukkueemme medioista, joten saty tuned!