Peli- iloa ja maaleja kauden päätöksessä Säkylässä!
Julkaistu: 04.03.2018 00.00

Happee C2 Valkoisen joukkueen sarjakausi tuli päätökseen sunnuntaina 4.3.2018, kun Ylialueellisen Kilpasarjan B- lohkon viimeiset pelit miteltiin Säkylähallissa tuolla jossakin Porin lähellä siis. Päätöspeleissä ei enää kilpailullista panosta ollut, kun KaPa-65 oli jo sarjan voiton varmistanut, mutta himmeäämät sijoitukset jaettiin vielä, kun viisi joukkuetta olivat lähes tasapisteissä KaPan ja O2:n välissä. Näin ollen kyllä Happeekin päätöspeleihin lähti voitonkiilto silmissä.

Vastaan asettuivat edellisissäkin otteluissa kohdatut sarjan kärkikaksikko KaPa-65 ja KaKo. Viimeksihän KapA oli vahvempi lukemin 6-3, mutta KaKo taas kaatui 4-2. Happee joutui jälleen lähtemään peleihin kovin siipirikkoisena, mutta kolme kenttää saatiin siltikin jälleen raavittua kasaan. VäAikaisemmilla kerroilla oltiin kärsitty pakkipulasta, nyt tilanne oli sitten päinvastainen; nyt puuttui aika reippaasti hyökkääjiä :D Näin ollen joukkueen kapteeni ja luottopuolustaja Lassi Koppelomäki nähtiin esimerkiksi ensimmäistä kertaa lähes pariin vuoteen hyökkääjänä ja ensimmästä kertaa koskaan sentterinä!

Happee Valkoinen - KaPa-65 6 - 6 (0-3,3-2,3-1)

Avausvastustaja KaPa-65 oli koko kauden pelannut todella kapealla rosterilla eikä tämä ottelu tuonut vaihtelua. Se toki ei vaikuttanut millään tavalla, sillä Uudenkaupungin soturit ovat tämän sarjan kovakuntoisin joukkue, joten helpolla ei tultasi taskaan pääsemään. Avauserä oli muuten meiltä ihan hyvä puolustustaistelu poislukien heti avausminuutilla saatua jäähyä väärästä etäisyydestä (joku saattaa muistaakin, että meidän avauserät reissupeleissä eivät ole olleet mitään kovin hyviä, joten nyt yritettiin hakea alkuun sitä 0-0:aa), mutta kun erä oli saavuttamassa kymmentä pelattua minuuttia, sattui Happeelle musta jakso, kun KaPa iski noin 1,5 minuuttiin kolme maalia. Ensin Emil Appelblom rankaisee vaparista, jossa Happee- muuri jättää keskelle hyvin pallonmentävän aukon, josta veto maaliin uppoaakin, sitten Konsta Utrila pääsee laukomaan laidan vierestä vapaasti pallon etukulmasta sisään ja umpisurkean hetken kruunaa edellisen veli Olli Utrila, joka pääsee maalin läheltä iskemään rystyllä pallon kolmannen kerran ohi #30 Niklas Keräsen. Loppuerä pyristeltiin ja erätauko tuli kyllä hyvään paikkaan.

Toinen erä ei tosin kovin ruusuisesti ala, kun erän avausminuutilla Eemeli Karru pääsee maalinedustalta sutimaan tilanteeksi jo 0-4. Happeekin alkaa erän edetessä pikkuhiljaa saada maalipaikkoja ja yritys palkitaan vihdoin ottelun puolenvälin jälkeen kun ajassa 23.41 #52 Joel Ronkainen nappaa syvässä pallon itselleen ja levittää vasemmalle maalinedustalle pörssikärki #32 Mikael Heinoselle, joka napauttaa pallon maaliin ja Happeen peliin mukaan! Iloa kestää sillä hetkellä kuitenkin vain reilu minuutti, kun Happeen puolustus lahjoittaa pallon omalla alueella KaPan Julius-Antton Aallolle ja tämä puolestaan tarjoilee ottelun toisen maalinsa iskevälle Appelblomille ja peli 1-5. Happee ei kuitenkaan tästä hätkähdä, vaan rankaisee vain minuutti edellisestä. Pallo pelataan KaPa- päädyn vasempaan kulmaan johon juoksee #47 Kaapo Ylänen ja hän heittää syötön maalinedustalle, johon juoksee puolestaan #91 Lassi Koppelomäki joka iskee pallon jerepetreistä/leväkakkosista (=jalkojen välistä) sisään! Ja sitten ei odotella kuin puolisen minuuttia, kun samanlainen maali pelataan mutta vain toisesta kulmasta; Mikael nappaa pallon oikeassa kulmassa, jakaa maalille ja sinne juoksee oikealla hetkellä Joel ja tehoduo tuo Happeen kahden maalin päähän. Muuten oikein mallikas erä ottaa ikävän kolauksen lopussa, kun Happee saa kaksi peräkkäistä jäähyä; ensin taas väärästä etäisyydestä ja kun tämä av kestetään, nousee tuomarin käsi jälleen pystyyn, tällä kertaa syynä väärä vaihto. Alivoima kestetään kuitenkin taas ja päätöserässä alkaa sitten kiri!

Alkuerä ei vielä ihmeemmin tapahtumia tarjoa, mutta erän puolivälissä voi kaivaa jo popkornit esiin, kun Emil Appelblom ottaa 2+2 minuutin jäähyn ja Happee pääsee ylivoimalle. Ylivoimalla ylivoimasuutensa näytää #4 Roope Lojander, joka ensin näyttävästi riistää pallon omalla alueella pikku kontaktilla (josta mukavasti myös KaPan äiti/mummo/kukkahattutäti- katsomo pillastuu), ja painaa sen jälkeen läpiajoon ja sijoittaa pallon nätisti alakulmaan ja Happeen jo maalin päähän 4-5. Ja riemuhan siitä repeää kun pari minuuttia myöhemmin ajassa 41.15 Mikael kanttaa keskialueelta pallon verkkon ja pelin kulkaas naiset ja herrat tasoihin! Toki riemu on hieman lyhytaikaista nimittäin KaPan Olli Utrila laukoo etukulmasta KaPan jälleen johtoon vain seitsemän sekuntia meidän tasoituksesta. Tämäkään ei taistelutahtoa laannuta, vaan paine pidetään koko ajan KaPan päädyssä ja kirsikka kakun päälle saadaan, kun ajassa 43.34 Mikael täydentää hattutemppunsa melko identtisellä maalilla edellisestä ja peli on jälleen tasan!! Jännitys säilyy loppuun asti, kun KaPa saa lähivaparin ajassa 44.48. Allekirjoittanut toteaa tuomarille hieman puolivitsillä, että miksi viheltää huudon mukaan (kun siellä kiehunut kukkahattutäti- katsomo oli jo aika kierroksilla) ja sitten kuulkaas aika pysähtyy täysin ja kyseinen tuomari tarjoilee niin viiltävän katseen allekirjoittaneen suuntaan ja... sanotaan niin, että tarjoaa vaihtoehtoa jatkaa ottelua katsomon puolelta. Pari hyvää vitsiä tuli vielä mieleen, mutta päätin kerrankin olla hiljaa, vapari puolustettiin hyvin ja ottelu päättyi todella komeaan tulokseen 6-6.

KaKo - Happee Valkoinen 7 - 6 (5-2,0-2,2-2)

Viimeinen ottelumme oli myös samalla koko Kilpasarjan B- lohkon päätöskamppailu, ja vastaan asettui isäntäjoukkue Karhukopla. Ja voitteko uskoa; Happeen avauserä oli jälleen todella karmea! Ottelu nimittäin sai aivan liian hyvän alun, kun ajassa 1.45 pallo löytyy jo KaKon maalista; #86 Manu Räsänen löytää tarkalla avauksella maalin edustalta Joelin ja tämä saa rauhassa tyylitellä pallon maaliin. Sitten alkaakin todella löysä pelaaminen omalla alueella ja KaKo alkaa rankaista kovalla kädellä avausvitosen jälkeen, ensin noin 2,5 minuutin jakso jonka aikana tehdään pari merkkivirhettä omissa ja kertaalleen menetetään pallo ihan oman maalin takana, ja näistä KaKon Leevi Vuorinen rankaisee kahdesti ja Aleksi Kumpuvuori kertaalleen. Kymmenen minuutin kohdalla #87 Aapo Koto hakkaa maalilta pallon vaihteeksi KaKon verkkon ja herättää taas Happeeta taisteluun mukaan. Erän loppu tarjoaakin kuitenkin vain lisää Via Dolorosa'a kun KaKo rankaisee vielä kahdesti; ensin Happee- puolustus ei saa päädystä kimmonnutta palloa itselleen ja Kumpuvuori sutaisee toisen maalinsa otteluun ja sitten taas hirvipuolustajan avaus jää suoraan ensimmäiseen KaKo- pelaajan lapaan ja Rasmus Mantere laukoo taukotilanteeksi 5-2. Tauolla ohjeet olivat yksinkertaiset, tuloksella ei ole väliä, mutta näin surkealla pelillä kautta ei lopeteta!

Ja toisessa erässä nähdäänkin taas uudelleensyntynyt Happee, joka pitää KaKon nollilla maalivahti #7 Niko Viljasen johdolla koko erän ja rankaisee itse kahdesti. Kun erää on pelattu noin neljä minuuttia, nähdään yksi kuaden iloisimmista hetkistä, kun harvoin hyökkäyspäässä tehoileva #6 Tomi Kivirauma iskee irtopallon todella upealla laukauksella pallon etukulmasta sisään ja joukkue iloitsee kuin maailmanmestaruus olisi tullut. Erän puolenvälin jälkeen KaKo saa tuta päivän tiukan linjan etäisyyksien kanssa ja väärästä etäisyydestä jäähylle lähtee Elmeri Viskari. Happee ei ylivoimaansa tuhlaa, vaan Kaapo tarjoilee maalin takaa aivan maalivahdin eteen Lassille ja kapteeni tuo joukkueen maalin päähän ja lukemista 5-4 lähdetään tämän kilpasarjakauden viimeiseen erään (tässä vaiheessa myös O2 Jyväskylän chant- ryhmä alkoi myös pitää jo sopivaa mekkalaa :))

Ja kun kolmas erä on ehtinyt vanhentua vasta puoli minuuttia, tuo Lassi ottelun toisellaan Happeen tasoihin #15 Nuutti Harjun hyvästä syötöstä! Tässä vaiheessa kuitenkin Happeen komea nousu tappioasemasta tasoihin sai joukkueen jotenkin turhan hyvänolon tilaan ja ajassa 32.29 KaKo iskeekin oikeasta laidasta hienolla laukauksella itsensä 6-5 johtoon, maalintekijänä ottelun kolmannellaan Leevi Vuorinen. Tämä sai Happeen hieman ylihyökkäämään koko loppuerän ajan ja kun vajaa kymppi on jäljellä, Kalle Heikkilä vie KaKon vapaan nousun jälkeen 7-5 johtoon. Happee ottaa pian aikalisän ja peluutusta kavennetaan hieman erän loppua kohden, ohjeet yksinkertaisesti: palloa ylös ja maalille vetoja! Palkinto saadaan ajassa 42.13, kun Lassi täydentää hattutemppunsa kun hän lyö pallon komeasti ilmasta maaliin oikealta puolelta. Koko loppuerän KaKo lyö vain purkupalloa ja Happee painaa peliä ylöspäin. Ihan päätössekunnilla saadaan vielä viimeinen paikka, mutta KaKon park the bus- kestää ja isännät vie voiton kauden päätöspelistä lukemin 7-6.