Sarjakausi päätetään Säkylässä
Julkaistu: 02.03.2018 00.00

Sarjakausi päätetään Säkylässä

Happeen C2- poikien Kilpajoukkue Happee Valkoinen palaa kuukauden pelitauoltaan tulevana sunnuntaina 4.3.2018 ja samalla kyseessä ovatkin tämän kauden Kilpasarjan päätöspelit. Viimeinen pelipäivä mitellään Säkylähallissa (sijaitsee suprise suprise Säkylässä), ja vastaan asettuvat edellisenäkin pelipäivänä kohdatut KaPa-65 sekä isäntäjoukkue Karhukopla. Peleissä ei enää varsinaista kilpailullista panosta ole, sillä lohkon voiton ja ainoan jatkopaikan on jo lunastanut itselleen KaPa-65. Happee kuitenkin haluaa päättää nousujohteisen kautensa voitokkaasti ja esimerkiksi sarjan kakkostila olisi vielä hyvin hyppysissä.

Lauantain pelipaikkana toimii siis Säkylä. Allekirjoittanut ei esimerkiksi kauden alla tiennyt, että kyseinen paikka on edes olemassa. Tai itseasiassa, taisi koomikko Arimo Mustonen kerran Stand Up- ohjelmassa mainita, että Porin prikaati sijaitsee Säkylässä. Ja kyllä, myös Wikipedia vahvisti tämän tiedon.Säkylä ja stand up eivät tosin muuten juurikaan varmaan kulje käsi kädessä :D Pelien hallina toimii kerta kaikkiaan kekseliään nimen saanut halli Säkylässä: Säkylähalli. Sen enempää tietoa osoitteen lisäksi ei paikasta internet tarjoa, mutta rohkea veikkaus on, että se pirun parketti siellä on meitä vastassa, tuntuu olevan suosittu pinnoite läntisellä puolella maatamme... Tulevat vastustajammehan me kohtasimme myös edellisissä sarjapeleissä 4.2. Ylöjärvellä. Silloin KaPa oli vahvempi lukemin 6-3, mutta KaKo taipui Happeen käsittelyssä hieman heikonkin esityksen päätteeksi 4-2.

Peleihin valmistautuminen ei ole ollut helpoimmasta päästä, sillä pelejä edeltävä viikko on meillä Keski-Suomessa Hiihtolomaviikko, joten suuri osa pelaajistosta on ollut loman vietossa Ylläksellä tai vaihtoehtoisesti osa on suorittanut rippikouluvelvollisuuttaan. Vielä eletäänkin siis jännityksessä, ketkä hirvipaidat ovat taisteluvalmiudessa sunnuntai- aamuna, kun bussi kohti Säkylää starttaa.

Sarjan tilastot voit katsella ennen sunnuntain pelipäivää tästä.

Katsellaas sitten vähän taas tulevia vastuksia tarkemmasta kulmasta:

KaPa-65

Avausvastustajamme sunnuntaina on sarjan voiton varmistanut ja läpi kauden suvereenisti esiintynyt Kalannin Pallo 65. KaPa on hävinnyt koko sarjassa ainoastaan yhden pelin tällä kaudella ja on pallolliselta peliltään ollut myös sarjan ehdottomasti paras joukkue. KaPa ei ole kovin isokokoinen joukkue ja moni joukkueen pelaajista on 04- syntyneitä, mutta se ei ole paljoa menoa tällä kaudella haitannut. Sarjan pistepörssin sijoilta 2 ja 3 löytyvät joukkueen talentit #23 Eemeli Karru (14+8=22) ja #9 Julius-Antton Aalto (13+9=22) ja kovia tulevaisuuden lupauksia ovat myös joukkueen kapteeni #22 Emil Appelblom ja viimeksikin Happeeta pariin kertaan kurittanut puolustaja #20 Dani Salo.

KaKo (Karhukopla)

Sarjan päätöspelipäivän "isäntänä" toimii Karhukopla. Joukkue on esittänyt todella vaihtelevia otteita tällä kaudella. Joukkue on pystynyt kertaalleen esimerkiksi YPA:n voittamaan ja KaKo on aiheuttanut myös KaPa-65:lle kauden ainoan tappion. Sen sijaan joukkue on vastapainoisesti ollut monessa kamppailussa todella aneeminen ja kärsinyt tappioita todella huonolla pelillä. Säkylän karhunpojat pelaavat todella suoraviivaista peliä ja pallo pyritään toimittamaan ylös ja maalille todella nopesti joko avauksella tai jalalla nostamalla. KaKo on sarjan fyysisesti isokokoisimpia joukkueita ja joukkueesta löytyy kuitenkin paljolti taitoa kilpatasolle: koko sarjan pistepörssiä johtava #10 Riku Rajala on paukuttanut tehot 17+6=23 ja vierellä on säestänyt hyvin tutkapari #7 Valtteri Reko tehoilla 6+14=20 (sarjan pistepörssin 4.)

Happeen puolelta sen sijaan on lupa odottaa iloista peli- ilmettä, joka on joukkueen siivittänyt kevätkaudella hyvään lentoon, kun viimeisistä kuudesta sarjapelistä on kärsitty vain yksi tappio. Maalinteossa kisailevat taas nuoret vs vanhat, kun 04- osaston pörssejä paukuttelee todennäköisesti taas trio #32 Mikael Heinonen - #40 Lenni Jormakka - #52 Joel Ronkainen ja 03- ikäluokan kunniaa puolustavat joukkueen kovimmassa kevätvireessä oleva #48 Eetu Eväsoja, Suomen nopein keuruulainen #87 Aapo Koto sekä viimeksi kapteeninakin tuurannut #47 Kaapo Ylänen. Myös kokoonpanoon palaavista puolustajista #51 Elmeri Laitinen on luvannut yhden lonkkalämärin ja kapteenimme ja viime aikoina selkeästi kovasti penkkipunnerrukseen keskittynyt #91 Lassi Koppelomäki todennäköisesti taas yhden hirmupommin vastustajan verkkoon kumauttaa. Maalia sunnuntaina vartioi tällä kertaa kaksikko #7 Niko Viljanen - #30 Niklas Keränen.

Lopuksi vielä pelipäivän polttavat puheenaiheet suoraan Twitterin now trending feediltä:

Iskeekö #51 nyt sen kauden kiintiömaalin ja tuleeko se hypetetyllä lonkkalämärillä?

Kumpi rightin taitureista #32 vai #87 nappaa joukkueen pörssivoiton?

Onko #91 varustautunut Me Naiset- lehdillä koko pitkälle reissulle?

Tekeekö #4 uusi maila jo tuhojaan?

Kerkeääkö #86 vallata takapenkin?

Mitä saa ostaa kaupasta pelien jälkeen?

Sunnuntaina siis lyödään tämä sarjakausi pakettiin, ja tavoitteena on, että se tehdään riemukkaasti ja voitokkaasti!

#rytkettä

- JK -

Seuran uusimmat

Happee Ry

0792665-8

Toimisto: Pääskyntie 4

40320 JYVÄSKYLÄ