Kovavireinen Hirvilauma kohtaa sarjan kärkikaksikon
Julkaistu: 31.01.2018 00.00

Kovavireinen Hirvilauma kohtaa sarjan kärkikaksikon

Vajaa pari viikkoa sitten Ulvilassa kauden iloisinta salibandya pelannut Happee C2 Valkoinen pääsee tulevana sunnuntaina testaamaan, jatkuuko hyvä vire sarjapeleissä, kun 4.2.2018 Ylöjärven liikuntakeskuksella vastaan asettuvat sarjan kärjessä liihottava Kalannin Pallo 65 (KaPa-65) sekä Säkylän Karhukopla (KaKo). Mittari on siis tässä sarjassa kovin mahdollinen, mutta mikäs sen parempaa, nimittäin usein nimenomaan kovat joukkueet ovat sytyttäneet hirvipaidat pelaamaan hyvää salibandya!

Edellisissä peleissä Happee tosiaan löi kauden ainakin parhaimmalla hyökkäyspelillä Karhut Bluen 3-7 ja NTK Nakkilan 9-5. Nimenomaan hökkäyspeli oli ollut sarjan alkuvaiheessa meillä tukossa, joten onnistumiset otettiin ilolla vastaan. Nyt vastaamme asettuu kaksi niinikään hyökkäysvoittoista joukkuetta, KaPa ja KaKo ovat nimittäin iskeneet sarjassamme eniten maaleja tällä kaudella. Tästäkin syystä tällä kertaa tulisi siis myös puolustuspää olla tukittuna alkukauden tapaan, mutta samalla sitten hyökkäyspelin tulisi kulkea Ulvilan tapaan. Ei mikään helpoin yhdistelmä, kun vastassa on tosiaan sarjan kärkikaksikko! Joskin KaKo on meitä vain kaksi pistettä edellä (KaPa on taas karannut jo kuuden pisteen karkumatkalle). Happeella on käytännössä kaikki mahdollisuudet taistella vielä sarjan voitostakin, joskin se vaatii voittoa jokaisesta sarjan lopuista neljästä kamppailusta. Haaste otetaan kuitenkin vastaan ja peli kerrallaan tavoitetta kohti etenemään :)

Sarjan tilastoja (mm. jo 2/4 päivittynyt pistepörssikin!) voit tarkastella tästä.

Ennakoidaas sitten vähän meidän tulevia vastuksia tarkemmin.Eli mikä näistä kahdesta nyt sitten on tehnyt sarjan kärkikaksikon? (Niin no sarjapisteet tietenkin, mutta mikä muu?)

KaPa-65

Uudenkaupungin pojat ovat olleet tämän sarjan ehdottomasti vakuuttavin joukkue tällä kaudella, ja yhtenä suosikeistahan se sarjaan lähtikin. KaPahan osallistui syksyllä myös SM-karsintoihin, ja kärsi siellä vain niukan tappion esimerkiksi tällä hetkellä SM-sarjassa hyvin esiintyvälle SB Naantalille. Aluesarjojen alkukarsinnoissa KaPa jäi vain niukasti Eliittisarjan ulkopuolelle ja Kilpasarjassa joukkue onkin kulkenut melkein voitosta voittoon, kaheksasta pelistään KaPa on nimittäin voittanut seitsemän! Joukkue pelaa hyvin organisoitua, pallonhallintaan perustuvaa salibandya ja harva joukkue tässä sarjassa siihen on pystynyt vastaamaan. Siitäkin huolimatta, että joukkueen rosteri on joka pelipäivä ollut vain 10+2 pelaajaa, on pelaajien kuntopohja sen hyvin kestänyt. KaPa on siis myös fyysisesti hyvässä kunnossa, joten todellinen huippujoukkue tähän sarjaan on kyseessä. Joukkueella on paljon myös 04- syntyneitä pelaajia, joista kentällä kannattaa seurata erityisesti joukkueen kapteenia #22 Emil Appelblomia, puolustaja #18 Dani Saloa sekä tehokkasti esiintynyttä Eemeli Karrua. 03- ikäisistäkin löytyy joukkueen tehokkain pelaaja tällä sesongilla #9 Julius Aalto.

Karhukopla (KaKo)

KaKo onkin sitten etenkin allekirjoittaneen pystynyt yllättämään tämän kauden suorituksillaan, Säkylän sählyjätkät ovat tällä kaudella onnistuneet lyömään muun muassa YPA:n ja KaPa-65:n kertaalleen, vaikka Länsirannikon alkusarjassa joukkueen voittosarake jäi viidestä ottelusta näyttämään nollaa. Joukkue on KaPan tavoin pelannut lähes kaikki pelinsä todella kapealla rosterilla, ja nähtiimpähän alkuvuodesta Vaajakoskella myös se kun joukkue pelasi 9+1 pelaajan rosterilla ja valmentaja päätti silloin yhden pelaajan penkittää :D Noh, tapoja on monia! KaKo pelaa melko suoraviivaista salibandya, jossa pallo pyritään toimittamaan nopeasti ylös ja vetopaikoille joukkueen isot ja hyvin laukovat yksilöt myös hakeutuvat ilman sen suurempia hienouksia. Joukkueelta löytyy myös hyvin peittävä maalivahti. Joukkueen pelaajisto on jäänyt allekirjoittaneelle alkukaudesta vähän mysteeriksi, mutta esiin nouse ainakin joukkueen ykköspyssy Riku Rajala.


Happeelta viimeksi Ulvilassa tehokkaimmalla päällä oli "junnukenttä" Heinonen - Jormakka - Ronkainen, joka iski yhteensä kahdeksan maalia. Erinomaisesti esiintyivät myös kahden maalin miehet Eväsoja, Koto ja Sivelä. Nähtäväksi jää, onnistuvatko samat herrat taas, vai löytyykö taas uusia yllättäjiä? Ja kuka pakkiosastolta pommittaa tällä kertaa pari häkkiä? Veskariosaston telkitsee tällä kertaa kaksikko Keränen - Pääkkönen.

Sunnuntaina siis kauden ehkä kovimmat pelit edessä, mutta jälleen on viikko laadukkasti treenattu tulevia koitoksia varten ja Ylöjärvellä nähdään taas toivottavasti kovaa hirvirytkettä!

- JK -

Seuran uusimmat

Happee Ry

0792665-8

Toimisto: Pääskyntie 4

40320 JYVÄSKYLÄ