Kaksijakoinen sarja-avaus
Julkaistu: 27.11.2017 00.00

Happee- C2- ikäluokan Valkoinen joukkue avasi Ylialueellisen Kilpasarjan pelinsä lauantaina 25.11. Vaajakosken liikuntahallilla. Vastaan asettuivat tutun turvalliset O2 Jyväskylä sekä YPA (tämä jälkimmäinen ei aina niin turvallinen). Samalla saatiin ensikatsaus sarjan uusiin tuttavuuksiin tuolta kaukaa lännestä, Vaajakosken parketilla mittelivät myös NTK Nakkila, FBT Karhut Blue (Pori), Karhukopla eli KaKo (Säkylä) sekä KaPa-65 (Uusikaupunki). Sarjahan pelataan tosiaan kaksinkertaisena (eli 12 peliä tulee yhteensä) ja voittaja etenee jatkokarsintoihin, joista etenemällä voitosta voittoon voi edetä jopa SM-sarjan play-off- vaiheeseen (en lainkaan mennyt juuri asioiden edelle enhän?). Sarjan voitosta tiukimmin tulenevat taistelemaan YPA ja KaPa-65, mutta myöskään me emme suostu tulla sivuutetuksi tässä vertailussa. Varsinainen sarjavoitto ei meillä tavoite ole, vaan se on, että joukkue pelaa joka pelissä tasollaan, jolloin se tulee myös riittämään vaikka kuinka pitkälle, kuten karsintojen päätöskamppailussa nähtiin.

Happee Valkoinen - O2 Jyväskylä 7 - 2 (1-0,4-1,2-1)

Koko sarjan avauspelinä saitoimia todella herkullinen Jyväskylän derby, kun hirvet ja ampparit iskivät yhteen. Karsintojen koitos O2:sta vastaan oli päättynyt meidän kannalta todella heikkoon suoritukseen ja 4-4 tasapeliin, ja nyt olikin sen verran kiukkua siitä pelistä jäänyt, että tänään tulos tulisi olemaan täysin erilainen! Alku oli vielä hieman tunnusteleva, mutta kun ottelua oli pelattu reilut kolme minuuttia, iski joukkueen kuuluisa puolietunimikaimatutkapari #47 Kaapo Ylänen - #87 Aapo Koto ottelun avausmaalin, kun Kaapo pelasi maagisella syötöllä pallon takatolpille, johon Aapo kuin tyhjästä ilmestyi ja lakaisi pallon maaliin hölmistyneen ampparipuolustajan edestä (valmennus kirjasi itselleen kakkossyötön, koska oli täysin treeneissä harjoiteltu kuvio ;)). Avauserä oli täysin Happeen hallintaa pallollisesti, mutta enempää maaleja ei erässä nähty, johtuen suurimmaksi osaksi siitä, että haettiin aivan turhan hienoa ja monimutkaista kuvioa ennen maalia. Toiseen erään saatiin sitten se kuuluisa hirvirytke kunnolla päälle, ja vaikka myös O2 nosti pelinsä tempoa, ei erän hallitsijasta ollut kahta sanaa; päätöserään lähdettiin lukemista 5-1. Jokainen maali oli hienon, viisikkopeliin pohjautuvan syöttö-liike-kombinaation tulos ja viimeistely oli totuttuun tapaan maailmanluokkaa. Tokihan tuossa se yksi kauneusvirhe tuli, jonka johdosta O2 pääsi yhden maalin iskemään, mutta pyöreällä pallolla on tapana pomppia joskus niin, että ei voi kun vieressä ihmetellä. Päätöserässä keskityttiin lähinnä johdon pitämiseen eikä niinkään sen kasvattamiseen, ja kun amppareiden karvaus pysyi melko maltillisena, oli pelin jäädyttäminen melko helppo tehtävä. Erän lukemat olivatkin melko maltilliset 2-1, O2 nosti lopulta erän lopussa karvauksen päätylankkuun asti ja sai yhden maalin vielä väkisin tungettua. Viimeinen maali puolestaan iskettiin tyhjiin. Lopputulos siis vakuuttavan esityksen jälkeen Happeelle 7-2, vaikka enempäänkin oli mahdollisuudet. Jokainen pelaaja pelasi tasoonsa nähden todella hyvin, ja maalinteko kulki hyvin (niin hyvin, että lopussa oli varaa rankkarikin hukata, vaikka siinä oli myös amppariveskari Jerry Landenilta hyvä venytys ;)). Ahkerimmin amppareita rankaisi kakkosvitjana pelannut koostumus #32 Mikael Heinonen - #45 Tommy Pamilo - #52 Joel Ronkainen, ketju iski Happeen maaleista neljä. Happeen maalissa #20 EP oli taas totutun varma ja yksi voiton takaajista (torjunnoilla ja koppimusiikilla).

#91 (C) Koppelomäki 0+1

YPA - Happee Valkoinen 7 - 0 (3-0,2-0,2-0)

Toisessa pelissä vastaan asettui YPA. Hyvin oli molemmilla puolilla muistissa edelliskohtaaminen, kun Happee nappasi kauden parhaalla pelillään Tampereella voiton YPA:sta Eliittikarsintojen päätöskamppailussa lukemin 5-2. Odotukset olivat luonnollisesti taas korkealla, mutta kyllä YPA:kin näytti pelin alusta lähtien, että nyt ei hirville mitään annettaisi ilmaiseksi. Ja tästä kamppailustahan ei jäänyt sitten oikeastaan muuta kerrottavaa, kuin loppulukemat YPA 7, Happee 0. :I Ensimmäisen erän olivat jalat jääneet koppiin kokonaan, ja pelin puoleenväliin asti edettiin melko yhtä päätä. Maalit olivat kaikki helposti estettävissä, mutta nyt sorruttiin todella helppoihin merkkausvirheisiin, ja kahden erän jälkeen lukemat olivat jo surulliset 5-0. Sitten Happeekin sai juonenpäästä kiinni, ja sai ottelussa luotua hyviä maalipaikkoja, joista olisi voinut 4-5 maalia iskeäkin, mutta tämä oli taas niitä pelejä, kun mikään ei mene. Päätöserä olikin oikeastaan täysin Happeen erä, YPA:n kolmannen erän maalit tulivat nopeilla vastahyökkyksillä, kun haettiin kavennusosumia vähän riskilläkin. Positiivisena asiana mainittava, että joukkue taisteli viimeiseen sekuntiin asti, vaikka taululla tilanne oli melko toivoton. Tommyn kenttä oli jälleen hyvällä pelipäällä ja maalissa #7 Niko Viljanen otti pari gamesaveria ja piti joukkuetta parhaansa mukaan pelissä mukana.

Sarjan avauspäivän tulokset, tulevan ohjelman ja sarjataulukon (myös pistepörssit jossakin vaiheessa) voit katsoa tästä.

Tällä kertaa tällainen tulos, mutta saatinpahan pistetilikin auki heti avauspelissä, josta on hyvä lähteä jatkoa rakentamaan. YPA osoitti, minkälaista peliä tulee pelata, jos halutaan tämän sarjan voitosta taistella. Tuo taso on kuitenkin täysin saavutettavissa, kunhan saadaan oma peli kulkemaan koko 45- minuuttisen ajan joka ottelussa. Nyt on kaksi peliä takana, ja vielä kymmenen edessä, joten mitään ei olla vielä menetetty!

Nyt on taas hetki aikaa reenata laadukkaasti, ja sarjapelejä jatketaan 17.12. P2B silloin Uusikaupunki ja Pohitullin koulu. Silloin pästään täysin uusien vastuksien kimppuun, kun Happeeta asettuvat haastamaan NTK Nakkila sekä FBT Karhut Blue.