Miten meni noin niinkun omasta mielestä?
Julkaistu: 29.03.2018 00.00

Miten meni noin niinkun omasta mielestä?

Juuri kun luulitte, että nyt se kirjoittelu vihdoin loppuu kun kausikin on ohi ja 47 otteluennakkoa ja -raporttia on jo saatu kestää niin ei! Kirjoittaja on viel sitä mieltä, että kautta ei voida lopettaa ilman kaiken kokoavaa loppukaneettia ja yleensäkin kertausta siitä, mitä mennyt kausi Happee C2 Mustalle joukkueelle tarjosi. Joten vielä kerran, otahan mukava asento (tai epämukava, enhän minä sun lukuasentoa päätä), nappaa viereesi kuppi kuumaa Juhla Mokkaa (mieluiten Tumma paahtoa, myös Presidentti menee, kunhan ei Costa Ricaa) ja lukaise tämä kooste.

Miten se kausi nyt sitten meni?

Aloitetaampa sieltä ihan alkutekijöistä eli viime keväästä. Joukkue Happee Musta kasattiin Try-Out jakson perusteella ja kesäkuun alussa joukkueen vahvuudessa aloitti 23+2 pelaajaa rankan ja päämäärätietoisen matkan kohti elokuussa häämöttäviä SM-karsintoja. Läpi kesän tehtiin töitä niin laji- kuin fysiikkaharjoitusten puolella, samalla hiottiin myös joukkueen uudistunutta pelitapaa kuosiin. Kuukausi ennen karsintoja aloitettiin kymmenen harjoitusottelun putki, jonka aikana kohdattiin niin oman ikäluokan huippujoukkueita kuin naisten liigajoukkuettakin. Otteluiden tulokset nostivat odotukset joukkueen sisällä todella korkealle; jokainen pelaaja tiesi että kyllä meillä on mahdollisuudet vaikka mihin! Sitten koitti ne jännittävät, odotetut ja yöunia vieneet karsinnat, joissa kohdattiin ensimmäisessä vaiheessa mm. pohjoisen jättiläinen OLS, ja toisessa vaiheessa Sipoon "helppo SM" ÅIF. Mukana molempina viikonloppuina pyöri myös joku SB Vantaa tai vastaava. Ensimmäinen karsintaviikonloppu Kajaanissa ei lopulta tuloksellisesti ihan Strömsön käsikirjoituksen mukaan mennyt, mutta toisena viikonloppuna jatkokarsinnoissa sitten jysähti, ja Sipoossa mitelty ÅIF-Happee peli jäi varmasti aika monen paikallaolleen mieleen vähän pidemmäksikin aikaa. Tuon kaksipäiväisen aikana hirvet pöllyttivät myös muun Etelä-Suomen edustuksen ja puhtaalla kolmen voiton saldolla joukkue varmisti paikkansa C2- poikien SM-sarjassa!


#nevöfoget

Sitten alkoikin vasta kliseinen "todellisen työnteon aika" kun valmistauduttiin kovien SM- pelien alkamiseen lokakuussa. Happee aloitti SM-sarjan todella hyvin, kun "turnausmuotoisesta" vaiheesta mukaan tarttui kolme voittoa, yksi tappio ja peräti neljä tasuria (joista kolme 2-2 tuloksella). Kun sitten yksittäiset pelit alkoivat, koettiin heti alkuun se kuuluisa asennetappio Mikkelin Hatsinalle, ja saatiin sopiva herätys taas siihen, että jokainen peli pitäisi pelata ennen kuin se olisi voitettu. Välillä peli lähti sitten taas kulkemaankin, mutta vuodenvaihteen paikkeilla joukkueeseen iski jonkunlainen väsymys, ja kauden ensimmäinen tappioputki oli tosiasia. Siitä kuitenkin selvittiin, ja kun kautta oli jäljellä vielä kuusi peliä, näytti sarjataulukko kutkuttavan jännittävältä, kun kahdesta vielä tarjolla olevasta Playoff- paikasta (Clasu ja ErVi oli jo karanneet) taisteli tosissaan vielä peräti neljä joukkuetta. Kaikki loput ottelut olivat tiukkaa taistelua, mutta valitettavasti juuri ne ratkaisevat ottelut Tiikereitä ja Pelicansia vastaan käääntyivät heidän edukseen ja kevään kuntopuntarin kärkikaksikko vei lopulta pudotuspelipaikat Happeen nenän edestä vaivaisella yhden pisteen erolla.

Jos kaudesta haluaa tarkkaa statistiikkaa löytää, kannattaa katsastaa tämä.

Mitä jäi käteen?

Noh, päällimmäisenä tietysti pienoinen pettymys siitä, että koko kauden hieno työ ei nyt kantanut aivan Play offseihin asti, vaan se jäi siitä kirvelevästä yhdestä pisteestä kiinni. Kuitenkin on tärkeämpää nähdä tämän lopputuloksen taakse, ja se on jälleen se arvokas kokemus, mitä tämä kausi meille antoi. SM-sarjaa eivät kuitenkaan pääse tahkoamaan kuin kourallinen joukkueita kerrallaan, ja tälläkin kaudella useita upeita joukkueita ja pelaajia jäi sarjan ulkopuolellekin. Me ei ehkä missään vaiheessa kuuluttu sarjan suosikkeihin, mutta Happee osoitti kauden jokaisessa kamppailussaan, että jopa ikäluokan kärkijoukkueet joutuvat meidän kanssa ahtaalle (esimerkkinä SM-sarjan tämän kauden välieräjoukkueet; niistä ei hävitty kuin Classicille ja heillekin jälkimmäisessä ottelussa vain maalilla).

Ja kun mennään yksilötasolle, joukkueesta löytyi onnistujia pilvin pimein. Kaikki pelaajamme pystyivät nostamaan tasoaan kauden edetessä ja joukkueesta tuntui tämän vuoden puolella löytyvän aina vain uusia ratkaisijoita kun niitä peleissä tarvittiin. Toki myös niitä pörssikärkiä löytyi: #7 Miro Åkerlund oli lopulta koko sarjan (mukaanlukien niin turnausvaihe kuin yksittäiset ottelut eli kaikki 22 peliä) neljänneksi tehokkain pelaaja saldolla 44+13=57 jotka Åkeri summasi 21 otteluun. Tuolla maagisella 44 maalin muuten irtosi koko sarjan maalikuninkuus! #torille Myös maalivahtimme loistivat (tietty) ja kassareidemme torjuntaprosentit löytyivät lohkomme sijoilta 1 ja 4 (tasaisesti pelanneiden, yhden-kahden pelin ihmeitä ei tähän vertailuun hyväksytä ;)) #25 Jesse Jokelan lukema 81,92% on näistä tasaisesti pelanneista maalivahdeista vieläpä koko sarjan paras yksittäisissä otteluissa!

Mitä tulevaisuudessa / Miten jatketaan?

Joukkue palailee harjoitustauolta huhtikuun alussa ja aloitaa sitten jo valmistautumisen ensi kautta varten. Ohjelmassa ovat mm. Hatsinan järjestämä ESE- turnaus Mikkelissä sekä ensi kauden joukkueen kartoitustapahtuma 12.4.2018 (Linkkiä löydät alempaa). Kesä reenataan sitten totutusti taas kovaa ja laadukkaasti, ja ennen SM-karsintoja joukkue lähtee viimeistelemään kisakuntonsa Tsekin lämpöön, kun Prague Games mitellään heinäkuussa!

Kevään Laji- ja Pelitaitojen kartoitustapahtuma 03- ikäluokan osalta järjestetään torstaina 12.4. Jyväskylän Monitoimitalolla klo 19.00-21.15! Jos siis kiinnostuit ja haluat ensi kaudella edustaa Keski-Suomen menestyneintä joukkuetta tässä ikäluokassa, lukaise alla oleva linkki, ota yhteyttä ja tule mukaan (samasta uutisesta löydät myös B- junioreiden Try- Out tilaisuuksien ajankohdat):

https://happee.fi/uutiset/5407/peli-ja-lajitaitoje...

Tutustu myös Happeen juuri lanseeraamaan Hirviakatemiaan sekä siihen kuuluvaan Next Generation- toimintaan:

https://happee.fi/uutiset/5409/happee-aloittaa-hir...

Ja lopuksi vielä...

Somevastaava kiittää kaikkia lukijoita tästä kaudesta, toivottavasti nautitte (tai vaihtoehtoisesti, toivottavasti pahoititte mielenne todella pahoin) ja toivottaa samalla kaikille hyvää kevään jatkoa, palaillaan taas! Näillä sanoilla siirryn elokuun alkuun saakka hieman erilaisiin maisemiin :)

Auf Wiedersehen!

- JK -

Seuran uusimmat

Happee Ry

0792665-8

Toimisto: Pääskyntie 4

40320 JYVÄSKYLÄ