Runkosarjan päätöskierros
Julkaistu: 08.03.2018 00.00

Runkosarjan päätöskierros

C2- poikien valtakunnallinen SM-sarja tulee päätökseen tulevana sunnuntaina 11.3.2018. Happeen osalta viimeinen koetinkivi on Porin Karhut, joka saapuu Vaajakoskelle vieraaksemme. Päätöskierroksella panokset ovat vielä kovin mielenkiintoiset, kun sekä Happee että Tikkurilan Tiikerit taistelevat vielä A- lohkon neljännestä ja viimeisestä Play off- paikasta. Tiikereillä on tähän pisteen etumatka ja he pelaavat samaan aikaan kanssamme oman päätöspelinsä Kooveeta vastaan. Nyt kannattaa siis todellakin tulla paikanpäälle katsomaan peliä ja kannustamaan hirvet voittoon!

Tuleva vastustajamme Karhut sen sijaan on mahdollisuutensa etenemiseen jo menettänyt, ja se voikin saapua Vaajakoskelle pelaamaan päätöspelin täysin paineettomassa tilassa. Oman lisämausteensa toki tuo se, että samaan aikaan pelaavat myös Karhujen C1- pojat omaa tärkeää SM-sarjan kamppailuaan Porissa. Karhuthan aloitti SM-sarjan syksyllä hyvin, mutta viimeaikainen vire on ollut todella mollivoittoinen: kymmenestä viime pelistä joukkueen voittosaldo näyttää lukemaa kaksi. Happee toki on myös kärsinyt tappion kahdesta edellisestä ottelustaan, mutta hirvien peli- ilme keväällä on ollut silti todella paljon Karhuja parempi.

Joukkueiden edellinen kohtaaminenhan päättyi Porissa vuoden alussa Happeen 4-7 voittoon. Silloin toki Happeelta vaadittiin aivan huippuonnistuminen eikä vähempi tule riittämään tälläkään kertaa, jos Karhuilta pisteet halutaan niistää. Sarjan tilastot ennen päätöskierrosta voit katsella tästä.

Karhujen kovin ase on heidän todella kova ykköskenttänsä, joka on pelannut yhdessä koko kauden ja myös aika monta vuotta tätä ennen. Kenttää johtaa fiksu sentteri #21 Jami Vänttinen joka tarjoilee maalipaikat vasemmalta laidalta pommittavalle sarjan maalipörssin kolmoselle #41 Veeti-Valtteri Turuselle tai vaihtoehtoisesti oikealla laidalla viilettävälle joukkueen ykköstähdelle ja sarjan pistepörssin neloselle #19 Juuso Aholalle. Puolustuksesta peliä johtaa fyysisesti kova kapteeni #15 Antti-Eetu Kyhä. Nämä pelaajat vastaavat pääosin joukkueen psitetehtailusta, toki ei pidä unohtaa myöskään esimerkiksi isokokoista ja taitavaa #57 Eelis Penttilää tai yhtä joukkueen 04- staraa #96 Frans Katilaa. Karhujen maalia vartioivat SalBan kasvatti ja viime syksyn All Stars- tapahtumassakin pelannut #83 Tuomas Lundell sekä 04- ikäluokan parhaisiin veskareihin lukeutuva #1 Mico Lepistö.

Ottelun Seuraa häntä- pelaajat:

#64 Oskari Niemi, Happee

Yksi Happeen kauden kehittyneimpiä yksilöitä on puolustajan tontilla yleensä pelaava (kokeillut onnistuneesti myös hyökkääjänä tällä kaudella!) Ose. Paljon rauhallisuutta otteisiinsa saanut MuurY- kasvatti on saanut kauden edetessä enemmän vastuuta ja käyttänyt myös tilasuutensa hyvin. Myös maalitili aukesi komealla maalilla Tiikereitä vastaan helmikuun alussa. Oselta löytyy laukausvarastosta todella huikea kantti, joka on reeneissä ollut läpi kauden veskarien kiusana. Josko sunnuntaina Vaajakoskella nähtäisiin se pelissäkin?

#88 Nico Lehtonen, Karhut

Mitä, eikö Karhuilta esitelläkkään pistekärkeä tai muuta pörssikuningasta? Ei tällä kertaa, vaan nostetaan jokerikorttina esiin kolmoskentästä Lehtonen. Hän on tällä kaudella pelannut myös Kilpasarjajukkueen puolella, mutta viime aikoina otteet myös "ylhäällä" ovat olleet mallikkaita ja hän onkin kuitenkin Karhujen viidenneksi tehokkain pelaaja oman lohkon peleissä tehoin 3+6=9. Lehtonen pelaa hyvin porilaisesti; suoraviivaisesti ja vähän rymistellen, ja sopiikin hyvin kolmoskentän roolin pelaajaksi. Jos Karhujen kärkiosastolla on sunnuntaina tukkoista, tulee Lehtonen ottamaan isoa roolia joukkueen hyökkäyspelaamisessa.

Ottelun seurannan tarjoavat Tulospalvelu tilastojen muodossa sekä läpi kauden loistavia striimejä tarjonnut sarjan YouTube- kanava ihan livekuvan muodossa.

Happee on harjoitellut läpi viikon hyvin, ja kaikesta näkee, että ainakin intoa sunnuntaita kohden on! Nythän ei ole kuin voitettavaa, joten nautitaan vain tekemisestä, ja jos se riittää niin se riittää, ja jos se ei riitä niin sitten muut täytyy todeta vain paremmaksi tällä kertaa. Se on kuitenkin varmaa, että Happee laittaa sunnuntaina kaiken peliin, mitä jäljellä on!

Mitkäs ovat sitten runkosarjan lopulla ne suurimmat puheenaiheet? Näin asiantuntijat vastaavat:

Tekeekö #98 vihdoin mahdottoman ja muistaa ottaa kaikki omat pelivarusteet mukaan?

Nähdäänkö #8 toimesta pelissä koko kauden ajan treeneissä harjoiteltu juoksulämäri?

Ensin vartaloharhautukset, sitten rystychipit; mitä #16 vielä hihastaan vetää?

Nähdäänkö kansainvälisestikin tunnettu #humantoilet tuuletus?

Päättääkö #7 runkosarjan kaksinumeroisiin?

Sunnuntaina ei videopalaveria - Miten #90 reagoi?

Löytyiskö peliin ihan vaihtelun vuoksi taas hyvät sählytuomarit?

Tule siis sunnutaina paikalle ja näe klo 14.30 alkaen Happeen C2- poikien viimeinen rutistus runkosarjassa! Otteluun vapaa sisäänpääsy ja paikalla kioski.

#rytkettä #mennäänmennään

- JK -

Seuran uusimmat

Happee Ry

0792665-8

Toimisto: Pääskyntie 4

40320 JYVÄSKYLÄ