Karhunkaatoon!
Julkaistu: 10.01.2018 00.00

Karhunkaatoon!

C2- poikien edustusjoukkueen kova pelitahti jatkuu toisella perättäisellä vierasottelulla tulevana sunnuntaina 14.1.2018 Porin Urheilutalolla, kun Happeeta vastaan asettuu SM-sarjan lohkomme kolmantena majaileva Karhut. Pitkästä aikaa saadaan siis reissata vähän kauemmaksi, jee!

Karhuthan on sikäli meille tuttu joukkue, että viime kaudella väännettiin heitä vastaan Eliitissä ja tämänkin kauden alla käytiin jo Porissa heitä vastaan pelaamassa harjoitusottelu. Silloinhan Happee oli melko selkeästikin vahvempi, mutta toisaalta samalla reissulla pöllytettiin myös Koovee ja kaikki muistaa miten heitä vastaan sitten SM-sarjassa ekassa kohtaamisessa kävi (ne jotka ei muista niin niiden ei tarvii myöskään tietää).

Joukkueiden lähtökohdat otteluun ovat melko päinvastaiset; vieralijajoukkue Happee vaeltaa tällä hetkellä neljän ottelun tappioputkessa, kun viime pelissä Lahdessa Pelicans SB oli lopulta vahvempi 6-3. Karhut sen sijaan katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa viime kierroksella kun se kirjaimellisesti raateli Hatsinan kotikentällään peräti lukemin 14-3. Toki Hatsina pelasi ottelussa aavistuksen vajaalla rosterilla, mutta kyllä kotijoukkue pelissä näytti mitä karhulauma parhaimmillaan on.

Sarjan tilastot voit katsoa tästä.

Karhujen rosteri on tosiaan meille hyvinkin tuttu. Kuten kaikilla SM-sarjan joukkueilla, myös heillä on aivan huippukova ykkösnyrkki, joka on pelannut yhdessä ties vaikka kuinka kauan. Hyökkäyskolmikko #41 Veeti-Valtteri Turunen - #21 Jami Vänttinen - #19 Juuso Ahola on ollut tämän kauden SM-sarjassa tulikuumana: Ahola on turnausvaihe mukaanlukien iskenyt tehot 18+17=35 ja on koko sarjan tehokkaimpia ja parhaita pelaajia, Turunen kuritti Hatsinaa reilulla hatullisella viime pelissä ja hänen maalisaldonsa tältä kaudelta näyttää aika kovaa lukemaa nimittäin tasan 20. Tähän kun lisätään se, että Vänttinen on sarjan parhaita sentteritä, on Karhuilla kasassa sellainen trio joka voi viedä heidät keväällä todella pitkälle. Ai niin, ykkösen takalinjoilta löytyy vielä #15 (C) Antti-Eetu Kyhä. Hän pelaa myös Karhujen C1 SM- joukkueessa isossa roolissa, mikä kertoo minkä tason pelimiehestä on kyse. Kyhä on iskenyt alkukaudesta puolustajalle todella kovat tehot 8+14=22 ja on eittämättä sarjan parhaita puolustuspään pelaajia. Muistakin kentistä Karhuilta löytyy syvyyttä ja leveyttä joka pelipaikalle, ja myös seuran D1- joukkueen pelaajat ovat täyttäneet paikkansa hyvin kovissa SM-peleissä. Maaliin Karhuilla on heittää myös mielenkiintoinen kaksikko (tai todennäköisesti vain toinen kerrallaan meitä vastaan, muuten menee jo sääntökirjatulkinnaksi!): Joukkuetta useamman vuoden on torjunnoillaan kannatellut Mico Lepistö joka on 04- ikäluokan parhaita maalivahteja koko maassa. Kauden alla Karhut sai vielä mieluisen lahjan Rauman suunnlta, kun SalBaa edustanut 03- ikäluokan huippuvahti ja syksyn All Stars- peleissäkin esiintynyt Tuomas Lundell päätti pukea tällä kaudella Karhujen paidan ylleen.

Että taaskaan ei helpolla tulla pääsemään ja nyt täytyisi hirvilauman löytää se kadoksissa ollut tiikerinsilmä, jotta saamme ottelusta voiton kammettua ja palattua voittojen tielle tässä todella tiukassa taistelussa Playoff- paikoista. Viime tappiosta ollaan kuitenkin taas viisastuttu ja opittu, katsotaan mihin se tällä kertaa riittää.

Ottelun Seuraa Häntä- pelaajat:

#5 Eelis Kovala, Happee

Instagramin pelaakorteissakin juuri esitelty Eelis on ennen kaikkea asenteensa puolesta joukkueen arvokkaimpia pelaajia, häntä voisi kuvailla erittäin "happeelaiseksi" Rytke- pelaajaksi. Eelis kokonsa puolesta ole varsinaisesti joukkueen isompia pelaajia, mutta asenne kentällä tekee hänestä joukkueen isoimman äijän! Eelis on todella nopea ja kaksinkamppailuissa vahva kuin härkä. Hyökkäysalueella hän on vaarallisimmillaan maalinedustalla, josta mm. RSS Panthers/FoSua vastaan tuikkasi syksyllä yhden Happeen kauden hienoimmista maaleista. Alkukaudesta Eelis on säästellyt hyvää laukaustaan vielä, mutta joko Karhuja vastaan taas tärähtäisi?

#96 Frans Katila, Karhut

Karhujen "vakiorosterin" ainut 04- syntyinen pelaaja Frans Katila ikäisekseen todella lahjakas tapaus, vaikka kokoa ei meidän Eelistä enempää ole. Katila on myös hyökkäyspään pelaajia ja on vastustajan alueella alati vaarallinen pallon kanssa, hän liikkuu hyvin ja tekee pallon kanssa fiksuja ratkaisuja. Pallon menetettyäänkin Katila on yllättävän vahva karvaustilanteissa. Vaikka Katila ei joukkueen kovimpia pistelinkoja olekkaan, on hän silti todella arvoks osa Karhujen tehokasta hyökkäyskalustoa. Alkukaudesta Katila on iskenyt tehot 3+2, mutta tämän pienen ja pippurisen taistelijan nimi kannattaa pistää mieleen.

Ottelun seurantaan tulospalvelussa pääset tästä, ja jos et sunnuntaina Poriin asti kerkeä marssia niin YouTube lähettää Porin Urheilutalolta klo 15.30 alkaen ottelun kaikessa komeudessaan ja kauneudessaan.

Tästä vielä ottelun tärpit pelipäivälle:

Millä mailalla #98 pelaa? Ja onko sillä valkoiset pelisukat mukana?

Montako vartaloharhautus Mr. Vartaloharhauttelija #16 esittää?

Jatkaako #77 vastustajien kurittamista?

Onko #5:lla eväät mukana vai pitääkö taas ennen peliä syödä kynsiä?

Lasketteleeko #21 Alpeilla laudalla vai suksilla?

Päästetäänkö kaikki valmentajat koppiin aloituspalaverin ajaksi?

Entä kuka paikkaa penkin takana päivän huonoimmat vitsit kun allekirjoittanut ei ole mukana?


Entä selviääkö Elokuun #missähesekebab arvoitus vihdoin? #7, #16 ja #17 selvittävät.

Sunnuntaina siis runkosarjan ottelu nro 15 edessä ja siitä lähdetään että Porista poistutaan kotimatkalle kaksi pistettä ja yksi katkaistu tappioputki rikkaampana!

#karhurytkettä

- JK -

Seuran uusimmat

Happee Ry

0792665-8

Toimisto: Pääskyntie 4

40320 JYVÄSKYLÄ