Vuosi käyntiin - SM-sarja jatkuu Lahdessa!
Julkaistu: 03.01.2018 00.00

Vuosi käyntiin - SM-sarja jatkuu Lahdessa!

C2- poikien Edustusjoukkue Happee Musta aloittaa pelivuotensa 2018 tulevana sunnuntaina 7.1.2018, kun karavaanimme ottaa silloin suunnan kohti Lahtea. Pelipaikkanamme toimii Salpausselkähalli, joka on siis... Ööh, google helppiä vähän! Eli siis: Salpausselkä ja ne komeat hyppyrimäet (fun fact: Kylämme suurin urheilusankari Matti Nykänen hyppäsi Salpausselän normaalimäen mäkiennätyksen vuonna 1986 lukemiin 89,0m, nykyinen mäkiennätys taitaa olla vähän pidempi) sijaitsevat Lahden Urheilukeskuksessa, jossa sijaitsevat myös Lahden Stadion (nyt on taas kovasti palkattu nimikomitea ollut asialla!) j Isku-Areena aka Lahden jäähalli. Ja siinä niiden vieressä sijaitsee siis tämä Salpausselkähalli! Ja Suurhalli Areena. Ja Suurhalli Treeni. Sekä myös Vesijärvi Halli. Unohtamatta Lahti Hallia. Miettikää: joskus kompleksin nimi oli vaan Lahden Suurhalli ja -Messuhalli. Olipas sillon monimutkasta, hyvä kun muuttivat paljon yksinkertaisemmaksi viiden hallin hedelmäsalaatiksi. Pistäiskö #Hippos2020 vielä paremmaksi?

Vastaan Lahdessa asettuu isäntäjoukkue ja Suomen toiseksi tunnetuin pelikaaniparvi heti Vaajakosken Pelikaanien jälkeen eli Pelicans SB. Tavallisestihan pelikaaneja tavataan vain kaakkoisessa Euroopassa sekä Aasiassa aina Mongoliaan saakka, mutta kuten hyvin tiedämme, pesii myös Suomen Chicagossa melko suuri pelikaaniparvi, kun hokihemmotkin sillä suunnalla pussinokkia edustaa. Jos joku ihmettelee, että mitäs ihmettä turkoosipaidat tekevät sählypalloilun parissa, niin viime kauteen astihan seura tunnettiin salibandyn saralla PHSB:n eli Päijäthämeensalibandyseurana (pistäkäää tavuviivat mihin haluatte :D). PHSB:n 03- ikäluokka kuului vuosia Kaakkosi-Suomen ja Savo-Karjalan Ylialueellisen sarjan kärkijengeihin, taisi siellä joku Aluemestaruuskin pari vuotta takaperin tulla. Ja kävivätpähän he myös Jyväskylässä pelaamassa kaudella 2015-2016 parin turnauksen muodossa, joten jotain kokemustakin tuosta porukasta on. Tosin siitä on tovi aikaa, mutta nykyporukastakin ainakin Salokgas ja Kokko on nimiä, jotka jäi allekirjoittaneen mieleen.

Pelicans SB selvitti tiensä SM-sarjaan suoraan karsintojen ensimmäisestä vaiheesta voittaen muun muassa Karhut, joten todella kovasta porukasta on ehdottomasti kysymys. Ja ovatpahan pelikaanit olleet tällä kaudella myös ainut joukkue, joka on pysynyt sarjan Punakoneen eli SC Classicin voittamaan, kotiottelu Clasua vastaan kääntyi pelsuille jatkoajalla 4-3. Noita paria faktaa tuijottaen voisi pian luulla, että vastaan asettuu sarjakärki, mutta myös Pelcans on meidän ohella saanut kokea tämän SM-sarjan armottoman tasaisuuden ja joukkue löytyy lohkomme sijalta kuusi ennen seuraavaa kierrosta, tosin piste- eroa meihin on vain vaivaiset kolme pistettä.

Sarjan ennakkoasetelmat voit ennen tämän viikonlopun pelejä katsastaa tästä.

Pelicans SB C2 pelaa melko vauhdikasta ja suoraviivaista salibandya; pallo pyritään riistämään todella aktiivisella karvauksella ja sen jälkeen suoraan kohti maalia. Ja kuten jo mainittu, kova joukkue on kyseessä ja ikäluokan huippuyksilöitä on kentälle heittää pilvin pimein. Pelikaanien maalin on jo usean kauden ajan telkinnyt kaksikko #27 Niko Honkatukia - #80 Aku Sirola joista etenkin jälkimmäinen on valtakunnan parhaimmistoa kunhan vaan pelipäälle sattuu. Alkukaudesta prosentit on kuitenkin Honkatukian puolella, joten kumpi tahansa saattaa hirvilaumaa vastaan maalissa olla. Puolustuksesta löytyy kokeneet veljekset #18 Samuel Suutari ja #87 Markus Suutari sekä hurjan laukauksen omaava #90 Valtteri Ryytty. Hyökkäykseen Pelicansilla olisi heittää kova kentällinen pelkkiä FBA United- miehiä: #23 Ricko Kokko, #49 Jere Sulander ja #89 Vili Läspä. Mielenkiintoinen kolmikko, josta Läspä pelaa oikeastaan mitä pelipaikkaa tahansa (viime kierroksilla pakin tontilla), Kokko on jo vuosia ollut joukkueensa johtava tähti hyökkäysessä ja Sulander puolestaan on pelannut koko lajia vasta todella vähän aikaa, joten urakehitys on ollut melkoisen kovaa. Heitetääs jo muutenkin kovaan yhtälöön vielä yksi nimi: #14 Tiitus Salokangas. Tämä nuori mies lienee Pelicans SB:n kirkkaimpia timantteja ja on varmasti yksi 03- ikäluokan taitavimpia pelaajia koko Suomessa. Hän edustaa pelsujen 02- ikäluokan joukkuetta, mutta voi hyvin olla, että vanhempien pussinokkien vetäessä ensi viikonloppuna lonkkaa, saattaa Salokangas hypätä Happeeta vastaan askiin.

Todella hikinen iltapuhde on siis tulossa heti näin vuoden aluksi, mutta onneksi valmistautuminenkin on hoidettu taas kunnolla. Harjoittelu aloitettiin taas heti vuoden toisena päivänä ja torstaina haettiin taas vähän kovuutta ja vauhdikasta pelituntumaa O2 Jyväskylän C1 SM- joukkuetta vastaan. Vanhempi cee oli numeroissa tällä kertaa vahvempi, mutta todella ryhdikäs esitys myös meiltä, joka lupaa hyvää sunnuntaita varten.

Ottelun Seuraa häntä- pelaajat:

#17 (C) Nikolas Ilomäki, Happee

Happeen koko alkukauden parhaita pelaajia on ollut aina luotettava "Captain Happyhills" aka kapteenimme Nikke. Ykkösen sentteri on sarjan parhaita kahden suunnan hyökkääjiä ja omaa myös erittäin "happeemaisen" Rytke- asenteen eikä kaksinkamppailuissa näin Nikkeä vastaan ole kiva vastustajan pelata. Nikke omaa myös loistavan vedon, joka ei ole pelkästään kova, vaan on tällä kaudella ollut myös pirullisen tarkka eikä se ole jättänyt sarjan veskareille juuri vastaansanomista. Niken alkukauden tehot on 8+6 (antanu Åkerin tehä enemmän koska on reilu kaveri)

#23 Ricko Kokko, Pelicans SB

Pitkään Lahden sählyskeneä dominoinut Kokko tullee johdattamaan sarjan toiseksi kovinta ykköskenttää Happeeta vastaan. Kokko on hyvällä pelisilmällä operoiva taitohyökkääjä, jonka kautta pelsujen vaarallisimmat hyökkäykset tulevat rakentumaan. Toki hän osaa tilanteet myös itse päättää ja omaakin myös hyvät kädet ja komean laukauksen. Kokko pelaa yleensä turkoosipaitojen oikeassa laidassa, mistä on syntynyt SM-sarjassa tällä kaudella tehot 11+7.

Ottelun seuranta taas totutusti Tulospalvelussa ja Salpausselän montun ulkopuolelle Live Streamin tarjoaa SM-sarjan YouTube- kanava.

Ja loppuun vielä viikonlopun uutisotsikot ja Yle Urheilun tiimin esiin nostamat ottelun polttavat puheenaiheet:

Onko #98 hionut kenttänsä vaparit ja YV:t kuntoon?

Napsahtaako #8:lla ensin maila vai maalisarakkeeseen uusi lukema?

Pistääkö torstain pelissä hyvällä asenteella painanut #5 pelikaanit lentämään Nykäsen Matin tavoin?

Jatkaako #27 maaliputkea?

Jättääkö #24 Exelin kotiin?

Ehtiikö muu joukkue syödä ennen kuin pelin jälkeinen Suomi-Nepali maaottelu on pelattu?

Ovatko tuuliolosuhteet Salpausselän montussa suotuisia?

Sunnuntaina siis Lahdessa vuoden 2018 eka tosikoitos. Seuraile matkaa Instagramista @happee_c2 ja katsele YouTuben kautta kuka vetää päivän ekan telemarkki alastulon. Tästä se taas lähtee!

#pelikaanirytkettä

- JK -

Seuran uusimmat

Happee Ry

0792665-8

Toimisto: Pääskyntie 4

40320 JYVÄSKYLÄ