Tour de Tammerfors päättyy sarjakärjen vieraana
Julkaistu: 12.12.2017 00.00

Tour de Tammerfors päättyy sarjakärjen vieraana

Happee päättää C2- poikien valtakunnallinen SM-sarjan vuoden 2017 osalta tulevana sunnuntaina 17.12.2017, kun viime viikonloppuna aloitettu Tour de Tammerfors päätetään sarjan toista Nääsvillen joukkuetta vastaan. Tällä kertaa meitä isännöi SC Classic.

Edellinen Tourin osakilpailu meni meidän osalta kuin Jeesuksen pääsiäinen, ja Koovee sai pitää sarjapisteet kotonaan loppulukemin 8-5. Pelissä kaaduttiin ihan omaan saamattomuuteen, pehmeyteen ja huolimattomuuteen eikä oikein osattu pitää omaa vauhtia yllä. Nyt ei ainakaan viimeisen kohdan kanssa tule ongelmia kun vastaan asettuu Tampereen toinen joukkue SC Classic. Clasun alkukauden rekordi on "ihan ok": Alkukauden 12:sta ottelusta SM-sarjassa joukkue on voittanut 10, pelannut yhden tasan ja hävinnyt Pelicans SB:lle kerran jatkoajalla, tosin tuolloinkin Clasu otti liigamiesten esimerkistä mallia ja pelasi jatkoajan ilman maalivahtia. Maaliero Classicilla on myös ihan salonkikelpoinen 106-50. Suurehko päästettyjen maalien määrä johtuu siitä, että joukkueen peli on ailahdellut pelin sisällä joskus melko paljon, esimerkiksi Karhut onnistui kotipelissään ohittamaan Classic- maalivahdin peräti seitsemän kertaa ja johti peliä toisen erän alussa 6-4; vaan sepä ei Classicia vastaan paljoa merkannut, kun pinkkipaitaiset vierailijat iskivät päätöserässä PERÄTI 11 MAALIA joista 8 vieläpä alee kymmeneen minuuttiin! Että sellainen porukka... Classic oli jo viime kaudella täysin omassa kastissaan, ja tälle kaudelle joukkue tyhjensi vielä SBT PaPon, PirPin ja SC Weikkojen pelaajahautomot ja vahvistui usealla huippupelaajalla vielä lisää.

SM-sarjan tilastot aikaisemmilta kierroksilta voit katsella tästä.

Classicista on todella helppo ja samalla ei lainkaan helppoa nostaa esiin loistavia yksilöitä. Joukkueen viisikkopeli nimittäin on Clasun suurin vahvuus ja se on noin valovuoden edellä muita sarjan joukkueita. Classicilla on myös heittää askiin noin neljä maalintekovoimaista kentällistä, joten tämä joukkue ei pariin (tai vaikka kentällisen!) loukkeihin kaadu. Vielä kun melkein kaikki kenttäpelaajat pelaavat mitä tahansa pelipaikkaa! ;D Mainitaan nyt kuitenkin muutama tähti tästä ikäluokan tähtisikermästä: puolustuksesta heiltä löytyy ikäluokan parhaimpiin lukeutuvat #22 Saku Korhonen sekä #64 Eemeli Huhtakallio, kovia pommeja ja hyviä nousuja esittää myös aikaisemmin Parkanosta tuttu #16 Leevi Mansukoski. Ja sitten se maan kovin hyökkäyskalusto: Classic- originalseista kovimpia ovat ehdottomasti kapteeni #40 Oliver Vänttinen (tiiätte sukunimestä kyllä kenen poika, hiustyyli ei sentään ihan samalla vuosikymmenellä ole ;)), -04 ikäluokan superstara #48 Viljami Virtanen sekä taitonikkari #63 Ville Hietaranta. Tähän on vielä heittää kylkeen Pirkkalan Pirkoista maailmalle ponnistaneet #77 Teemu Vuorinen, #9 Miika Kimpanpää ja #5 Antti Kaila sekä Parkanon kovimpana sählylupauksena tunnettu #12 Markus Vainionpää, voidaan ihan huoletta puhua koko ikäluokaan kovimmasta pelaajamateriaalista. Maalissa joukkueella pelaa hyvin erilainen mutta tasainen kaksikko #20 Veeti Peltoniemi - #23 Martti Kiiski.

Ottelun taistelupari:

#90 Roope Sihvola, Happee

Roope on viimeisen vuoden aikana käynyt melkein kaikki pelipaikat ja roolit lävitse, mutta viime kaudella sniperista peliätekeväksi puolustajaksi siirtynyt Sihvola tunnetaan tätä nykyä jenkkifutistermein sanottuna "Quarterbackina" aka Pelinrakentajana. Vasemmassa laidassa viihtyvä Sihvola on tällä kaudella tarjoillut mitä maukkaimpia syöttöjä ja lättyjä, mutta on myös itse viimeistellyt kovalla prosentilla saamistaan paikoista. Asenne pojalla on se tutun "nöyrä" eli tuuletuksia ei ole nähty eikä tulla näkemään. Pisteitä sen sijaan tullaan näkemään ;) Roope on alkukaudesta iskenyt SM-sarjassa tehot 4+7, joskin siitä puuttuu pari-kolme törkeästi ryöstettyä tehomerkintää syöttösarakkeesta :(

#9 Miika Kimpanpää, SC Classic

PirPistä Classiciin viime kaudella siirtynyt Kimpanpää on oikea nöyryyden perikuva Classicin porukasta. Hän tekee hiljaista duunia eikä nosta itseäään jalustalle, mutta on todellisuudessa sitäkin tärkeämpi palanen Clasun rosteria. Hän on todella fiksu pelaaja pallon kanssa ja on myös enemmän "quarteback"- tyyppinen pelaaja, vaikka etenkin turnausvaiheessa kunnostautuikin enemmän maalinteossa. Kimpanpään tehot alkukaudesta SM-sarjassa ovat kunnioitettavat 9+3, ottaen huomioon, että Classicilla on tosiaan nelisen kenttää tuota maalintekovoimaa.

Tuosta Classicin porukasta on kovin vaikea heikkouksia löytää, mutta sillä kuuluisalla omalla pelillä lähdetään tulevaa Suomen mestaria haastamaan. Viikolla haettiin taas kovuutta O2 Jyväskylän B- junioreita vastaan joten peliasenne on ainakin tapissaan. Ollaan yleensä esiinnytty parhaimmillamme juuri näitä kärkijengejä vastaan, joten sillä tiellä toivomme myös jatkavamme. Ja olisihan se kiva aikainen joululahja käydä suurelta ja mahtavalta Clasult pisteet kairaamassa ;) Mutta ei mennä asioiden edelle vaan odotetaan kaikessa rauhassa sunnuntaihin ja sitten kova #rytke päälle!

Otteluhan alkaa oikein prime-time aikaan klo 18.30, mutta jos et siitä huolimatta Spiralille itseäsi löydä, tarjoaa YouTube taas tutun ja (toivottavasti) toimivan striimin ottelusta :)

Loppuun vielä kahvin ja joulutorttujen kylkeen nautittavaksi ja spekuloitavaksi pelipäivän tärpit:

#77 palasi kokoonpanoon kuin ei olisi missään vaiheessa pois ollutkaan. Jatkuuko tehoilukin?

Kumpi Miro #7 vai #8 iskee hatullisen? Vai iskeekö molemmat?

Nostaako #16 taas itsensä päivän Fair Play- pelaajaksi?

Onko #98 hionut kenttänsä erikoistilanteet kuntoon?

Kauanko Nepalin kovin sählynpelaaja #17 käyttää tällä kertaa aikaa suihkussa?

Onko #21 taas tyyny mukana vaikka lähtö on vasta puoli kolme?

Kuka uskaltaa istua #22 ja #90 kanssa takapenkkiin?

Sunnuntaina siis vuoden 2017 viimeinen matsi, tule rohkeasti paikan päälle kannustamaan Happee kauden parhaaseen suoritukseen!

- JK -

Seuran uusimmat

Happee Ry

0792665-8

Toimisto: Pääskyntie 4

40320 JYVÄSKYLÄ