Happee kahdella tappiolla ulos pudotuspeleistä
Julkaistu: 04.04.2018 00.00

Happee kahdella tappiolla ulos pudotuspeleistä

Happee kahdella tappiolla ulos pudotuspeleistä

Happeen B-pojat pelasivat pääsiäisperjantaina ja sunnuntaina puolivälieräottelunsa Kooveeta vastaan. Ensimmäinen ottelu mentiin jo lukemissa 11-1 viimeiselle kympille asti. Ottelun loppupuolella saatiin kaksi maalia kaunisteltua ja lopputulos 12-3 antoi sunnuntain pelistä odottaa jonkinmoista selkäsaunaa. Näissä peleissä ei moiseen suorittamiseen enää ole varaa. Henkinen ylivoima siis vastustajalle.

Lauantaina joukkue kasaili rivejään , lounasteli porukalla ja pelaili potkupalloa. Kauden huonoin peli alla.

Sunnuntaina oltiinkin kovan paikan ja kotiyleisön edessä. Voitolla kolmas ottelu,häviöllä verkkarit naulaan. Peli oli parempaa kuin edellinen. Vastustaja joutui rikkomaan,mutta tarjottuja ylivoimaminuutteja ei pystytty hyödyntämään. Vastustajan maalissa Sillanpää oli aika ajoin tiukassakin tilanteessa laukauksien sadellessa kohti,mutta lopputulos oli selvä. 14:sta jäähyminuutista, 8 :sta jäähystä, saatiin aikaiseksi vain kaksi maalia. Loppulukemat 3-5 vieraille ja ansaittu jatkopaikka tästä parista.

Joukkueen puolustukseksi sanottakoon ,että tilanne olla sarjan vahvan voittajasuosikin vastus puolivälierissä,on kovaakin kovempi juttu. Pari floppia, kun olisi hoidettu toisin... Mutta SM-sarjapeleihin lähdettäessä tämä on fakta. Flopit kostautuu ja niistä maksettiin nyt kalliisti. Pudotuspelijärjestelmä ei aina ole armollinen. Ripaus Hannuhanhea matkassa olisi ollut ihan tervetullutta meillekin.

Valmentaja Ilmari Pitkäsen terveiset seuraavassa:

“Aika tasan vuosi sitten oltiin kuoppaamassa naisten liigatoimintaa Happeen osalta ja tähän ryhmään liittyessäni epäröin isosti osaanko toimia teini-ikäisten kanssa parhaalla mahdollisella tavalla. Ekoista reeneistä lähtien huomasin sen valtavan taitotason ja potentiaalin joka odotti vain läpimurtoaan.

Joukkue oli valtakunnalisesti povattu divarin keskikastiin mutta hyvän kesätreenin ja Wörkin hyvän duunin ansiosta pojat ansaitsi oikeutetusti paikan BSM:aan.

Runkosarjan aikana opeteltiin rakentamaan arkea huippu-urheilijan päivärytmiin ja henkinen rasitus oli itse kullakin välillä aika kova. Alkuvuodesta tuo työmäärä alkoi kuitenkin kantaa hedelmää ja muutaman ison päänahan ansiosta saatiin joukkueen usko omaan tekemiseen kohdalleen. Runkossrjassa paistanut ailahtelevaisuus kuitenkin teki sen että tavoitteesta jäätiin yhdellä pisteellä ja lopulta saatiin vadtaan kovin mahdollinen, eli Koovee. Ottelusarjan eka kohtaaminen oli valmennuksellinen farssi väärin tehdyn valmistautumisen takia ja tulos oli tyly(tästä otan yksin vastuun). Sunnuntain pelissä oltiin parempi joukkue läpi ottelun, mutta tulosurheilussa se ei riitä ja näinollen Koovee ansaitusti välieriin.

Vaikka ennakoiden sijoitus parani huomattavasti niin uskomattoman paljon kehittyneestä pelaajistosta johtuen on pakko olla pettynyt lopulliseen sijoitukseen.. näille hienoille urheilijan aluille olisin toivonut ja suonut enemmän.

Vanhemmille iso kiitos kaikesta mitä olette joukkueen eteen tehneet (muutenkin kuin kasvattajina). Kyydit, toimitsijavuorot ja kahvio ovat toimineet moitteetta läpi kauden.

Toivon kaikille hyvää jatkoa ja pelaajien kohdalla olen varma että tulevaisuus on valoisa kun jaksaa painaa duunia päivästä toiseen. Kaiken angstin alla siellä on todella hienoja miehenalkuja.”

SM-sarjapaikkaa lähdettiin syksyllä hakemaan. Se tavoite saavutettiin. Sen jälkeen olikin asetettava uusi tavoite, pudotuspelipaikka ja sekin saavutettiin. Pettynyt ei siis tarvitse olla. Pienen tauon jälkeen B-pojat Jyväskylästä pelasivat itsensä valtakunnan kovimmalle tasolle ja yksittäisissä otteluissa näyttivät kovuutensa monille joukkueille,joiden riveissä omattiin huomattavasti enemmän SM-sarjakokemusta.

Välieriin tiensä selvittivät Kooveen lisäksi, Oilers,NST ja divarista karsinut Tiikerit. Happee toivottaa onnea mitalipeleihin.

Kauden aikana ei kaikille langennut yhtälailla SM-sarjakokemusta. Pelattiin myös A-nuorten 1. divaria. Tulevallakin kaudella Happee lähtee A-nuorten sarjoihin kahdella joukkueella. Sarjamuutosten vuoksi A-nuorten divarista tulee kiinnostavampi ja varmasti myös pelaajille mieluisampi sarja kehittyä ja saada kovuutta kohti haastavampia sarjoja.

Kauteen 2018-2019 lähdetään seuraavilla raameilla.

A-nuorten päävalmentajana jatkaa Pasi Kotilainen ja apuvalmentajana Pasi Hassinen.

B-nuorten valmentajana toimii Tero Kotilainen.

Try Out harjoitusten ajankohdat:

A-nuoret kausi 2018-2019 ( -98,-99 ja 2000 synt. pelaajat)

Tiistai 17.4 klo 17.00 – 19.00 Jyväskylän monitoimitalo

Torstai 19.4 klo 18.30 – 20.00 Jyväskylän monitoimitalo

Perjantai 20.4 klo 17.30 – 19.00 Palokan koulukeskus

A-junioreiden joukkueet julkistetaan lauantaina 21.4.

Pasi Kotilainen

pasi.kotilainen@happee.fi

045-8858797

B-juniorit (-01 ja -02 synt.pelaajat)

Tiistai 17.4 klo 17.30 – 19.15 Vaajakosken liikuntahalli

Keskiviikkona 18.4 klo 17.30 – 19.00 Killerin liikuntakeskus

Torstai 19.4 klo 17.30 – 19.15 Palokan koulukeskus

B-junioreiden joukkue julkistetaan perjantaina 20.4.

Tero Kotilainen

tero.kotilainen@happee.fi

045-1394100

Ilmoittautumiset Try Outteihin ikäluokkien päävalmentajille sähköpostitse tai puhelimella..

B-pojat KIITTÄÄ yleisöä kannustuksesta. Kiitämme taustajoukkoja,tukijoita, jokaista isää,äitiä,mummoa ,vaaria,siskoa ja veljeä,joka on osallistunut tahtoen tai tahtomattaan joukkueen toimintaan. Jokainen lahjoitettu kahvipaketti, maitolitra, jokainen ajettu treenireissu, kyyditetty pelikaveri, kasattu ja purettu puffetti sen pienenkin kahvimyynnin vuoksi. Jokainen pesty pelipaita,pelisukka..ja ne lukemattomat määrät hikisiä treenivermeitä. Peli- ja treenipäivien ruokailut ja aikataulutukset, joihin koko perhe on omista menoistaan joustanut. Tekemättä jääneet lomareissut treenien ja pelien vuoksi...NE ON NIITÄ ASIOITA, TEKOJA, TEKIJÖITÄ, JOITA TARVITAAN. Jotta joukkue, valmennus saa keskittyä siihen olennaiseen. Sen te kaikki olette tehneet 10 pisteen ja papukaijamerkin veroisesti.

KIITOS KAUDESTA.

UUTTA KOHTI :)

-teksti ja kuva(arkistokuva) msuutari-

Seuran uusimmat

Happee Ry

0792665-8

Toimisto: Pääskyntie 4

40320 JYVÄSKYLÄ