14.00
NAISET, Sisä-Suomen naisten 3.div

Multiants - Happee   2 - 4

Joutsan liikuntahalli

Liukastelimme kesärenkailla talvisessa lauantaissa kohti Joutsaa ja kauden toista turnausta. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui MultiAnts, ja pelin henki vaikutti olevan vauhdikkaan rytmin sijaan pallon rauhallinen hautominen ja paikkojen kärsivällisesti kyttääminen. Emme menneet avauserässä itsekään päätylaudasta saakka päälle, sillä vuodenajalle tyypilliseen tapaan olimme tautien, loukkaantumisten ja muiden poisjääntien takia saaneet jalkeille vain kaksi täyttä ketjua.

Ehkä osittain tästä syystä avausmaalia odoteltiin erän puoliväliin saakka. Silloin MultiAnts otti jäähyn maasta pelaamisesta, ja jo edellisessä turnauksessa odottamattoman hyvin paikoilleen loksahtanut ylivoimakoostumus tuotti jälleen tulosta. Palloa toki siirreltiin kehän reunoilla melkein koko kaksiminuuttinen, mutta lopulta Erika sivalsi viivapelotteen paikalta laukauksen, joka pomppi helpottavasti maaliviivan yli.

Paria minuuttia myöhemmin Hanna V. tuplasi johtomme kauden avausosumallaan rynnimällä ennakkoluulottomasti laidasta maalille ja viimeistelemällä takanurkkaan. ”Mandariinimehu”-ketjuksi ristitty hyökkäyskolmikko, jonka Hannan lisäksi muodostivat Siiri J. ja Miia, kantoi muutenkin joukkuetta pitkät pätkät MultiAntsia vastaan toisen vitjan hakiessa hieman peliään, antoi painetta vastustajan päätyyn, sai pakkiensa säestyksellä aikaan pitkiä pyörityksiä ja haki ennakkoluulottomasti maalipaikkoja.

Heti kakkoserän alkajaisiksi myös toinen ketju pääsi maalinmakuun, kun irtopallo kulmasta palautettiin viivaan, josta Mari laukoi hyvän maskin takaa tilanteeksi jo 0–3. Tämä jäi toisen erän ainoaksi tilastomerkinnäksi, vaikka molemmilla joukkueilla oli tontteja lisäosumille ja mukaan mahtui myös rikkeitä ja rajunkin näköisiä taklauksia. Kylmintä kyytiä puolustuksessa tarjoili Siiri H., joka ajeli MultiAntsin kaverin päädyssä suoraan laidan yli, mutta tuomarilinja oli salliva molempiin suuntiin, ja kolmanteen erään lähdettiin turvallisen tuntuisessa kolmen maalin johdossa.

Turvantuntu rakoili heti, kun päätöserä alkoi pahimmalla mahdollisella tavalla. MultiAnts oli selvästi päättänyt lähteä aggressiivisesti takaa-ajoon, ja heti ensimmäisessä vaihdossa tuli kanttivedosta 1–3-kavennus kolmen pelaajan estelyistä huolimatta. Hetken helpotusta toi minuutin kuluttua ottelun komein osuma, kun Siiri ”Juice” Jussila jätti vastustajat vaihtopenkkiä myöten katselemaan peräänsä suu auki tavaramerkkimäisellä spin-aroundilla ja laukoi pallon varmasti ohi jähmettyneen maalivahdin.

1–4-tilanne kesti jälleen vain minuutin, minkä jälkeen valitettava merkkausvirhe omassa päädyssä päästi MultiAntsin tuikkaamaan maalinedustalta toisen osumansa. 2–4-tilanteessa maalien takominen loppui, ja tyydyimme varjelemaan johtoamme ja kuluttamaan minuutteja loppusummeriin saakka. MultiAnts sai vielä muutaman kavennuspaikan, mutta hyvät peitot, syötönkatkot ja Suskin reaktiopelastukset takasivat sen, että mitään suurta paniikkia ei päässyt syntymään.

Voitto ei ollut kauden vakuuttavin, mutta toi saman verran sarjapisteitä kuin suurimmatkin murskajaiset, ja loppupeleissä vain sillä oli merkitystä.

Multiants

2 - 4

0 - 20 - 12 - 1
8'MaaliKaustinen Erika
8'MaalisyöttöJussila Siiri
11'MaaliVäisänen Hanna
11'MaalisyöttöJämsén Miia
15'MaaliKankaanpää Mari
15'MaalisyöttöKivelä Tanja
31'MaaliJussila Siiri