Happee Naiset, Naisten II divisioona

Happee - RSS Panthers   3 - 5

Killerin liikuntakeskus

Kauden paras esitys ei aivan riittänyt pisteille – RSS Panthers vei voiton 5-3

Päivän toisen vastustajan, RSS Panthersin, kanssa olimme ehtineet jo kertaalleen ottaa yhteen tällä kaudella, jolloin tuloksena oli ollut sangen ruma 1-8-tappio. Peliin lähdettäessä mukana oli siis myös runsain määrin revanssihenkeä ja halua näyttää, miten isoja muutoksia parissa viikossa saattoi tapahtua. Tämä näkyi nopeana, hyökkäävänä pelinalkuna, joka saattoi hieman yllättää vastustajan, sillä alle minuutissa olimme siirtyneet 1-0-johtoon. Mukana oli ripaus tuuriakin, kun Sohvin laukaus otti hämmästyttävän kimmokkeen puolustajasta ja pomppasi roikkupallona aivan yläkulmaan, mutta ennen kaikkea kyseessä oli osoitus terävästä jalasta ja hyvästä asenteesta heti alkuvihellyksestä lähtien.

Panthers sai kuitenkin nopeasti oman pelinsä käyntiin ja otti pallonhallinnan itselleen. Karvauksemme purkamiseen löytyi jatkuvasti enemmän keinoja ja puolustustamme puhkottiin toistuvasti terävillä poikittaissyötöillä ja tarjoiluilla takatolpille, mutta pitkän aikaa viimeistelyt jäivät uupumaan. Itse pääsimme hätyyttelemään Panthersin maalia lähinnä nopeilla vastaiskuilla, joista paras paikka siunaantui upean kuvion päätteeksi Annille, joka oli siirretty ensimmäisen erän ajaksi vieraalle laitahyökkääjän tontille, ja jonka viimeistely-yritys kimposi sydäntäsärkevästi ylärimasta ulos.

Erän puolivälissä saimme ylivoiman, kun Taiskin eteneminen laidassa estettiin vaarallisesti, mutta Panthers onnistui karkaamaan alivoimalla puolittaiseen läpiajoon ja tasoittamaan ottelun. Hetken ehti jo näyttää siltä, että pallo karkaisi vastustajan lavasta hyvän takakarvauksen ansiosta, mutta jotenkin tämä sai silti uitettua pelivälineen Zenin torjunnan kautta maaliviivan yli. Yritimme koota itsemme ärsyttävän takaiskun jälkeen mahdollisimman nopeasti, etteivät edellisen pelin kauhukuvat toistuisi, mutta Panthers onnistui kuitenkin vielä toistamiseen maalinteossa, ja ensimmäiselle erätauolle mentiin takaa-ajoasemassa lukemin 1-2.

Toisessa erässä vaikeuksia lisäsi paitsi Panthersin kolmas maali vain 20 sekuntia aloituksesta, myös se, että edellisessä ottelussa välillä hyvinkin tiukkaa linjaa pitäneet erotuomarit lakkasivat yksinkertaisesti viheltämästä rikkeitä. Tämä sopi paljon paremmin kovaa, fyysistä peliä suosivalle vastustajalle, ja yrityksiämme päästä takaisin rytmiin sotkivat jatkuvasti myös sääntöjen rajamailla ja välillä kaukana niiden tuolla puolen menevät mailanhakkaamiset, -nostamiset ja kiinnipitämiset.

Turhautumiselle ei kuitenkaan annettu valtaa, ja kolmanteen erään saimme lentävän lähdön, kun raivoisan karvauksen jälkeen Ansku väänsi itsensä väkisin vapaaksi maaliedustalle ja survoi 2-3-kavennuksen ajassa 30:21. Lisää tuulta purjeisiin tuli heti seuraavassa vaihdossa, kun Eve pelasti maaliviivalla pomppivan pallon turvallisemmille vesille, ja tilanteesta tuomitussa rangaistuslaukauksessa vetoyritys karkasi kaverin lavasta suoraan kulmaan. Näiden käänteiden jälkeen usko omaan tekemiseen oli niin luja, että ajassa 33:03 toistamiseen onnistunut Sohvi toi meidät tasoihin etukulmasta maalivahdin yllättäneellä matalalla laukauksella.

Mutta kuten niin valitettavan usein tapahtuu, tiukat pelit ratkeavat muutamaan sekuntiin ja yhteen tai kahteen herpaantumiseen. Seuraavassa vaihdossa Panthersin vapaalyöntiä puolustaessa sattui pieni merkkausvirhe ja laukaus leijaili sopivasti läpi käytännössä koko pelaajistosta aina maaliin saakka. Haimme 4-3-tilanteessa kiivaasti tasoitusta, mutta lähes kymmenen minuutin myllytys ei tuottanut tulosta. Noin minuutti ennen loppua tuomarit heräsivät hetkeksi viheltääkseen Evelle jäähyn kädellä pelaamisesta, ja Panthers naulasi ylivoimalla tilanteeksi 3-5 ja pelin purkkiin. Näin ollen ottelusta, joka oli tasollisesti ollut epäilemättä kauden parasta suorittamista, ei jäänyt mitään näytettävää sarjataulukkoon.

3 - 5

RSS Panthers
1 - 20 - 12 - 2
0'MaaliPetroff Sohvi
0'MaalisyöttöMatilainen Mirkku
30'MaaliKärkelä Anmariia
33'MaaliPetroff Sohvi
33'MaalisyöttöHuhtala Siiri