Smaklig seger på övertid
Julkaistu: 04.10.2017 00.00

Smaklig seger på övertid

Det var en tät och jämn match som utspelade sig i söndags i Seinäjoki när Happee och SPV mätte sina styrkor mot varandra. Det var ett ordentligt ställningskrig med rätt lågt tempo. Happee lyckades ta matchen till övertid och avgöra där.

Happee startade matchen mycket piggare än i de två förra matcherna. Älgarna rörde bollen raskt och tvingade hemmalaget till försvar. Trycket lönade sig och Happee vann inledningsperioden 0-2 med mål av Otto Tikka och Jami Manninen.

SPV ökade intensitet i andra perioden och Happee tappade greppet lite grann. SPV var ett steg före i hela perioden och Happee samlade utvisningar. SPV sköt fyra mål, varav tre på numerärt överläge. Veli-Matti Hynynen avgjorde också från ett utmärkt pass av Petri Kauko. Andra perioden slutade ändå i SPV ledning 4-3.

Jami Manninen kvitterade matchen i början av tredje perioden med ett underbart skott. Efter målet blev spelet trögt och försiktigt. Båda lagen försökte undvika kontringar och spelade långsamt. Juuso Heikkinen fick en underlig utvisning efter halva perioden och det smällde till igen. Jari Hankkio sköt ännu ett mål i överläge och SPV tog ledningen 5-4. Happee gav ändå inte upp. Älgarna lyckades ta matchen till övertid med Petri Kaukos styrning av Otto Tikkas skott.

Förlängningsperioden startade med fortsatt försiktigt spel. SPV hade bollkontroll och Happee väntade på sin chans. Slutligen fick älgarna bollen och spelade den till Otto Tikka. Tikkas dragskott slutade matchen i Happee jubel.

Matchens hjälte var Otto Tikka med två mål och tre assist. Otto tyckte att matchen inte nådde sina förväntningar:

- Målet var att hålla hög tempo genom matchen, men vi kom inte ens nära det nivå som vi skulle ha varit nöjda med. Segern måste man naturligtvis vara nöjd med, slutar Tikka blygsamt.

Huvudtränaren Mikko Lehto tyckteatt matchen aldrig startade ordentligt:

- Vi spelade för mycket vid kanterna och gick inte mot mål så aktivt som vi borde ha gjort. Jag förväntade mig att matchen skulle avgöras först på de sista fem minuterna och därför var övertid ingen överraskning.

Lehto ger kredit till motståndarens spel med överläge:

- SPV skärpte till i andra perioden och lyckades överraska oss. De spelade stenhårt på powerplay och utnyttjade alla sina chanser. Vi kämpade fint och kom tillbaka bakifrån och tog segern på övertid, sammanfattar Lehto.

I och med segern står Happee på första plats i serietabellen. Härnäst väntar en match mot Westend Indians på hemmaplan 14.10.

Statistik på finska:

http://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/spv-happee/1503/2193?id=2126&name=Happee

Mål och highlights:

Seuran uusimmat

Happee Ry

0792665-8

Toimisto: Pääskyntie 4

40320 JYVÄSKYLÄ