Happee segrare i hemmapremiären
Julkaistu: 25.09.2017 00.00

Happee spelade sin andra match i grundserien på hemmaplan. Motståndaren OLS från Uleåborg kämpade hårt i två perioder, men slutligen vann Happee med klara siffror 7-2. Även om Happee gav motståndaren flera kontringar pga. bollförlust i mittzonen, lyckades hemmalaget vinna första perioden 1-0 med mål av Veli-Matti Hynynen.

Svårigheterna fortsatte i andra perioden. Juuso Heikkinen gjorde 2-0, men spelet blev inte alls lättare efter det. Antti Nieminen reducerade först till 2-1 och kvitterade lite senare. Happee tog tillbaka ledningen i slutet av andra perioden med ett tursamt mål av Paul Kotilainen.

Happee vaknade först i tredje perioden och spelade dagens bästa spel i slutperioden. Spelarna tog bättre hand om bollen och spelade som ett lag. Fyra fina mål och utmärkt spel av målvakten Miro Tuomala försäkrade en klar hemmaseger 7-2.

Paul Kotilainen valdes som matchens bästa spelare med två mål. Happee har nu två segrar i lika många matcher. Nästa hemmamatch är på nästa onsdag mot Steelers. Matchen startar klockan 18.30.