Pauno Kajoksinen hirvilauman tuorein kiinnitys
Julkaistu: 08.09.2017 00.00

Pauno Kajoksinen hirvilauman tuorein kiinnitys

Happee on solminut yksivuotisen pelaajasopimuksen 23-vuotiaan hyökkääjän Pauno Kajoksisen kanssa. Juonikkaana pelintekijänä tunnettu Kajoksinen edusti viime kaudella Kuopion Welhoja sijoittuen Divarin pistepörssissä toiseksi tehopistein 27+41=68. Vasen käsi alhaalla pelaava taituri on esiintynyt aiemmin vakuuttavasti myös liigatasolla, ollen Joensuun Josban riveissä kaudella 2014-2015 Salibandyliigan pistepörssin kuudes (20+27=47).

Kajoksinen on monikäyttöinen pelaaja, joka kykenee pelaamaan niin keskushyökkääjän tontilla kuin laiturinakin. Mies itse on tyytyväinen tulevan kauden kuvioiden selkiydyttyä.

- Kieltämättä hyvältä tuntuu ja odotan innolla tositoimiin pääsyä, Kajoksinen aloittaa.

Happee tunnetaan joukkueena, josta löytyy taiteilijaluonteita ja luovia pelaajia. Juuasta lähtöisin oleva Kajoksinen tunnistaa itsessään samoja piirteitä.

- Pelityyliltäni istun varmasti joukkueeseen. Katsojillehan tätä tehdään, ja heille voin luvata kyllä leipää ja sirkushuveja, mies jatkaa pilke silmäkulmassa.

Viime keväänä Welhoja liigaan nostamassa ollut Kajoksinen pohti pitkään jatkoaan Kuopiossa.

- Happeen tarjoama paketti mahdollistaa kokonaisuutena paremmin urheilun ja siviilielämän yhdistämisen. Welhot oli myös vahva vaihtoehto tällä kaudelle, mutta Jyväskylässä opiskelemisen ja Kuopioon reissaamisen yhdistäminen kävi pidemmän päälle raskaaksi. Täällä Jyväskylässä hirvillä on realistinen mahdollisuus pelata mestaruudesta, ja joukkueessa vallitsee tällä hetkellä äärimmäisen kova kilpailutilanne. Nämä seikat muodostavat itselleni uudenlaisen haasteen, joka toimii jo itsessään motivoivana tekijänä, hyökkääjä taustoittaa.

Vahvuuksia kysyttäessä Kajoksinen listaa klassisia pelintekijän ominaisuuksia.

- Vahvuuksiani ovat pelin ymmärtäminen, pelinäkemys, syöttötaito sekä rystyn käyttö. Heikkouksien osalta kaksinkamppailupelaaminen puolustuspäässä on varmaan sellainen ikuisuusongelma, nuorukainen luettelee.

Welhojen päävalmentaja ja ex-hirvi Janne Kainulainen tituleerasi Kajoksista hiljattain yhdeksi viisaimmista tuntemistaan pelaajista.

- Se johtaa juurensa varmaankin siitä, että mietin peliä todella paljon. Olen oppinut paikkaamaan puutteitani ajattelemalla enemmän kentällä. Olen myös luonteeltani pohdiskeleva, yritän hahmottaa asioiden syy-seuraussuhteita ja yhdistää yksittäiset tapahtumat osaksi suurempaa kokonaisuutta, tuore hirvipeluri avaa.

Kajoksinen toipuu parhaillaan loukkaantumisesta ja on tämänhetkisen arvion mukaan pelikunnossa marraskuussa. Tavoitteet tulevalle kaudelle ovat silti korkealla.

- Ensimmäinen tavoite päästä mahdollisimman nopeasti pelikuntoon ja sen jälkeen ansaita itselleni pelipaikka tästä kivikovasta joukkueesta. Tarkoituksena on saattaa urheilemisen prosessi sille tasolle, ettei keväällä jää mitään jossiteltavaa. Lisäksi pitkään haikailemani lämärimaali jäi viime kaudella Welhoissa tekemättä, joten yritetään iskeä sellainen tällä sesongilla hirvinutussa, Kajoksinen päättää virnistäen.

Happeen toiminnanjohtaja Pasi Kotilainen puolestaan tietää Kajoksisen potentiaalin.

- Meillä on tälle kaudelle kasassa kova ryhmä, ja Paunon tulon myötä entistäkin kovempi sekä taitavampi. Kajoksinen on ilmaissut halunsa kehittyä ja kokeilla rajojaan urheilijana, joten totta kai tuemme häntä tällä tiellä niin paljon kuin pystymme, Kotilainen toteaa.

Hirvilauman aikaisemmin julkaistut sopimuspelaajat löydät täältä.

Pauno Kajoksisen uratilastot

Seuran uusimmat

Happee Ry

0792665-8

Toimisto: Pääskyntie 4

40320 JYVÄSKYLÄ