C -juniorit Musta (-02-03), SM-sarja

Happee C2 Musta - SB Vaasa  5 - 4

Jyväskylän Monitoimitalo, Monnari

C2- Poikien historiallinen SM- sarja avaus voitokas!

8.10.2017 oli edessä monelle Happeen C2- joukkueen pelaajalle unohtumaton ja historiallinen päivä. Tuona päivänä nimittäin starttasi meidän osaltamme C2- poikien valtakunnallinen SM- sarja käyntiin. Ja mikäpä olisikaan ollut vielä hieno lisä, kuin se, että sarjan avauspelit pelattiin kotoisella Jyväskylän Monitoimitalon kentällä!

Sarjan ensimmäinen vaihe pelataan "turnausmuotoisena" toisen lohkon joukkueita vastaan. Suomeksi sanottuna A- lohkossa pelaava Happee kohtaa näin alkukaudesta kaikki B- lohkon joukkueet kertaalleen niin, että kaksi peliä pelataan per pelipäivä. Pelien kesto on 3x15 minuuttia. Turnausmuotoisen vaiheen pelit saadaan pelattua loppuun marraskuun alkupuolella, jonka jälkeen starttaa yksittäisten otteluiden muodostama SM- sarjan toinen vaihe. Silloin kohtaamme jokaisen A- lohkon joukkueen kahteen kertaan loppukauden aikana (kerran kotona ja kerran vieraissa). Näin runkosarjan kokonaispelimääräksi saadaan jopa minun lyhyen matematiikan oppimäärällä 22.

Monitoimitalon "turnauspäivään" saapuivat isäntäjoukkue Happeen lisäksi SB Vaasa (Vaasasta!), RSS Panthers/FoSu (raivostuttavan pitkäniminen joukkue Riihimäeltä tai Forssasta, vaikka melkein kaikki joukkueen jäsenet Lopelta) ja Hatsina (Mikkeli). Hatsina pelaa meidän kanssamme A- lohkossa, joten heitä emme kohtaa vielä sarjan ensimmäisessä vaiheessa. Näin ollen siis Happeen avausvastustajat kauden 2017-2018 C2- poikien SM- sarjassa olivat SB Vaasa sekä RSS Panthers/FoSu.

Happee - SB Vaasa 5 - 4 (2-0,2-2-1-2)

Ihkaensimmäinen vastustajamme SM- sarjassa oli SB Vaasa. He olivat myös selvittäneet tiensä SM- sarjaan jatkokarsintojen kautta, missä he olivat kaataneet sekä SPV:n että GrIFK:n. Vaasaa ei oltu koskaan kohdattu aiemmin, joten täysin uusi vastus oli kyseessä. Yksi Vaasan peli oli tosin katsottu videolta pariin kertaan, joten joukkueen vaarallisimmat aseet kyllä tiedettiin: joukkueen ykköskenttä, ja etenkin laitahyökkääjät #11 Herman Kangas ja #87 Elias Nyman sekä puolustaja #89 Santeri Uusi-Laitila, olivat tehneet SM- karsinnoissa noin 2/3 joukkueen maaleista, joten sen pitäminen kurissa olisi aika ehdotonta, jos meinattaisiin voitosta pelata. Peliin valmistauduttiin kuitenkin hyvin: oma peli oli hiottu kuosiin menneellä viikolla, ja pelipäivän aamunakin saavuttiin hallille jo hyvissä ajoin pitämään ensin vähän palaveria ja sitten tekemään kunnolliset alkulämmittelyt. Nyt oli kaikki valmista, ei muuta kun menoks!

Avausvihellyksestä Vaasan ykkönen painokin heti pienen paineen Happee-päätyyn, mutta heti alussa oltiin kuitekin terävänä, ja peli saatiin käännettyä toiseen päähän. Vaasa aloitti pelin kahdella kentällä, mutta kun ilmeisen selkeä taktiikka pistää heidän ykkönen meidän kolmatta kenttää vastaan ei toiminut (koska meidän joka kenttä vastaa Vaasan ykköstä ;)) vaihtoi Vaasakin ainakin hetkellisesti kolmen kentän peluutukseen.

Happee hallitsi peliä pallolisesti avauserässä ja viimein ajassa 6.59 saatiin palkinto, kun Happeen ensimmäisen SM- sarjamaalin pääsi iskemään joukkueen kapteeni #17 Nikolas "Captain Happyhills" Ilomäki. Omalla alueella Nikolas sai pallon #90 Roope Sihvolalta tämän riiston jälkeen, ja Nikolas haastoi hyvin oikealta kaistalta kohti maalia. Hän yritti toimittaa palloa maalille, mutta se otti jostain onnekkaan kimmokkeen, ja Happeen avausmaali oli tosiasia. Hetken päästä päästiin kokeilemaan myös ylivoimaa, kun Vaasan pelaaja lähti jäähylle väärästä etäisyydestä. YV ei kuitenkaan tuottanut vielä tulosta. Kuitenkin ajassa 13.54 nähtiin jälleen Happeelta komea vastaiskumaali: #16 Joel Paananen riisti omalla alueella pallon ja lähti puskemaan sitä kohti Vaasan maalia. Jokke ei antanut kolmen helmassa roikkuvan vaasalaisen häiritä, vaan haastoi vielä sen verran oikealle päin, että sai neljännenkin Vaasan pelaajan mukaansa. Juuri sillä hetkellä Jokke antoi täysin oikea- aikaisen syötön vasemmalle valtakunnan tarkimman laukauksen omaavalle #8 Miro Oksaselle jolla oli kaikki tila ja aika asetella pallo hyvin lapaan, katsoa maalista veskarin peittämätön kohta, lukea aamun Keskisuomalainen, päivitellä someen #gameday #börsday ja sen jälkeen psitää pallo aivan oikeaan kulmaan vastustamattomasti ohi SB Vaasan maalivahti Kevin Westin. Näistä lukemista siirryttiin myös erätauolle.

Toisen erän alussa Happen tykitys jatkui. Kun erää oli pelattu vain minuutti, #34 Juho Niittynen pelasi kippari Ilomäen läpiajoon, josta Nikolas näpäytti sellaisen laukauksen joka olisi uponnu Salibandyliigassakin kenelle tahansa veskarille. Hieman erän puolivälin jälkeen nähtiin jo Happeen neljäs maali, kun yksi karsintojen joukkueen pistetykeistä #7 Miro Åkerlund lähti haastamaan pariakin vaasalaispelaajaa keskeltä. Pallo pomppi vähän väliä ties kenenkä lavassa, mutta Åkeri osoitti oikein crstianoronaldomaista pallotaituruutta ja jollain kantapääkikalla hän sai pallon vielä itselleen, mutta ensimmäisestä tilanteesta ei vielä maali onnistunut. Mutta eipä se mitään, kulmasta pallo taas haltuun, pieni haasto ja järkyttävän kova ja tarkka kantti etukulmasta sisään.

Tässä vaiheessa sitten joukkueelle kävi se urheilun perisynti: ajateltiin ehkä, että tämä peli oli pelattu ja selkä suoristui pahemman kerran. Vielä Toisen erän aikana Vaasa tuli kahden maalin päähän: ensin Santeri Uusi-Laitila upotti komean nousun päätteeksi hirvittävällä laukauksella pallon Happee- maalin oikeaan nurkkaan, ja hetki tästä niin Happeen puolustukselle sattuu järkyttävä merkkausvirhe ja Vaasa- pelureista tällä kertaa Myllyaho pääsee tuikkaamaan pallon poikittaissyötön jälkeen täysin tyhjään maaliin.

Erätauon herättely toimi tällä kertaa vain hetkellisesti. Jo ajassa 30.53 Elias Nyman sai pallon Happeen puolustusalueen vasemmalla puolella. Hirvipaitojen puolustaja meni polvelle peittääksen vedon, johon Nyman vastasi niin, että hän pyörähtikin ympäri ja upotti komealla kääntölaukauksella Vaasan kolmannen maalin. Ja jotta tämä pelaamisen oppitunti saataisiin kunnolla vielä päätökseen, ajassa 34.03 nähtiin SB Vaasan tasoitusmaali 4-4:ään, kun viivasta heitetty laukaus otti pienen kimmokkeen jostakin, ja upposi maalin perukoille. Tähän vaiheeseen otti Happeen valmennus elintärkeän aikalisän. Hieman muokattiin kokoonpanoa erän loppuun, nyt täytyi se voitto kaivaa! Ja ajassa 39.52 nähtiinkin ottelun voittomaali Happeen toimesta. #98 Aapo Heiska avasi pallon liikkeeseen Miro Åkerlundille ja jostain syystä Vaasan pelaajat eivät hänen kimppuunsa menneet. Tällaisesta kohtelusta Miro kiitti ja kumautti jälleen upealla laukauksella pallon aivan vasempaan yläkulmaan ja Happeen jälleen johtoon. Lopussa myös Vaasa otti vielä aikalisän ja myös maalivahdin pois hakien tasoitusta. Happee-puolustus sekä 15 kertaa pallon eteen venynyt ja muutaman todellisen gamesaverin napannut #31 Aare Itäpuisto kestivät ja kun viimein vapauttava summeri soi, sai Happee juhlia ensimmäisessä SM- sarjaottelussaan myös ensimmäistä voittoaan. Upea suoritus koko joukkueelta, vaikka ottelusta hieman vaikea itsellemme tehtiinkin. Mutta pitihän Monnarin kotiyleisölle tarjota koko rahan edestä viihdettä. Ottelun tehokkain pelaaja Happeelta #17 (C) Nikolas Ilomäki tehoin 2+1 ja SB Vaasalta puolestaan #87 Elias Nyman tehoin 1+1.

Ottelun kaikki tilastot näet vielä tästä:

Ja tästä linkistä puolestaan voit katsoa ottelun kokonaisuudestaan (kyseiseltä kanavalta näet tällä kaudella KAIKKI Happeen ja muidenkin sarjan joukkueiden pelit suoratoistona):

#SMsarjarytkettä

- JK -

5 - 4

SB Vaasa
2 - 02 - 21 - 2
6'MaaliIlomäki Nikolas
6'MaalisyöttöSihvola Roope
13'MaaliOksanen Miro
13'MaalisyöttöPaananen Joel
16'MaaliIlomäki Nikolas
16'MaalisyöttöNiittynen Juho
23'MaaliÅkerlund Miro
23'MaalisyöttöIlomäki Nikolas
39'MaaliÅkerlund Miro
39'MaalisyöttöHeiska Aapo