Happee Miehet, Unihoc Riga Cup

Happee - Latvian All-Star  5 - 1

Riika, Latvia

Happee voittoon Unihoc Riga Cupin avausottelussa

Hirvilauman kolmen ottelun urakka Riian turnauksessa käynnistyi perjantai-iltana voitokkaasti. Latvian vuoden 2012 MM-kisojen maajoukkueen rungosta kasattu kokoelmajoukkue tarjosi hirville sitkeän vastuksen, mutta taipui lopulta numeroin 5-1.

Ottelun ensimmäinen erä ei suuria hienouksia tarjonnut. Molemmat joukkueet lähtivät otteluun hieman tunnustelevin ottein ja peli oli vielä varsin varovaista. Erän ainokaisesta osumasta vastasi Happeen Panu Kotilainen, joka iski päädystä kimmonneen pallon etukulmasta latvialaisten maaliin.

Toisessa erän alussa Toms Akmenklauks löi Happee-maalin eteen pomppineesta pallosta pelin tasoihin. Pian hirvet lisäsivät kierroksia koneeseen ja Lassi Kotovaaran sekä Petri Kaukon perättäiset osumat siivittivät Happeen kolmanteen erään 3-1 johdossa.

Kolmannesta erässä nähtiinkin sitten sirkushuveja koko rahan edestä. Kaksi erää melko rauhallisissa merkeissä edennyt ottelu otti viimeisellä kaksikymmenminuuttisella reilusti kierroksia, ja kentällä syntyi useita kuumia torikokouksia. Kovimman nujakan seurauksena tuomarit jakoivat jopa muutaman suihkukomennuksen, kun latvialaisten Janis Janssonsin ja hirvien Paul Kotilaisen iltapuhde päättyi punaiseen korttiin vajaa 10 minuuttia pennen päätössummeria. Happee hyödynsi pelin sekavat hetket, ja Kotovaara täydensi hattutemppunsa iskien kahdesti pelin viimeisellä kympillä.

Happeen päävalmentaja Mikko Lehto oli pelin jälkeen tyytyväinen tulokseen, mutta näki joukkueen otteissa vielä paljon parannettavaa seuraaville päiville.

- Pystyimme noudattamaan haettuja teemoja suhteellisen hyvin ja puolustuspää oli tänään selvästi aiempia harjoituspelejä paremmassa iskussa. Kolmannessa erässä tuli sitten hieman kauneusvirheitä, mutta siinä laittoivat kyllä tuomaritkin omat lusikkansa soppaan. Tästä jatketaan palaverien kautta kohti lauantain TPS-vääntöä, Lehto pohti.

Happeen ottelut Latviassa jatkuvat lauantaina, kun klo 18.30 vastaan asettuu vanha tuttu Turun Palloseura.