Happee Miehet, Salibandyliiga Miehet

LASB - Happee   10 - 5

Lahden suurhalli

LASB selvästi hirviä parempi

Happeen kausi jatkui sunnuntaina vierasottelulla LASBia vastaan. Lahden Suurhallissa pelattu kamppailu päättyi lopulta kotijoukkueen voitonjuhliin.

Hirvet saivat otteluun hyvän startin ja hallitsivat ensimmäisen kymmenminuuttisen kenttätapahtumia. Vierailijat rakensivat ison kasan erinomaisia maalipaikkoja, mutta vain Lassi Kotovaara ja Paul Kotilainen onnistuivat toimittamaan pallon lahtelaisten verkon perukoille asti. LASB pääsi erän toisella puoliskolla paremmin peliin mukaan ja piti lukemat tasaisina Miikka Pentikäisen ja Justus Kainulaisen osumilla.

Toisessä erässä LASB jatkoi vauhtiin päästyään aktiivista peliään. Happeekaan ei kentällä peruutellut, joten peli aaltoili vauhdikkaasti päästä päähän. Pelin tiimellyksessä hirvet saivat pientä jobinpostia, kun sekä Jalo Kouvonen että Jonne Junkkarinen joutuivat jättämään ottelun kesken harmillisten loukkaantumisten seurauksena. Vaikka molemmat joukkueet tuhlasivat toisen periodin aikana runsaasti maalipaikkoja, onnistui LASB kuitenkin kahdesti hirvien yhtä vastaan. Viimeisen erään suunnattiin siis kotijoukkueen 4-3 johdossa.

Kolmas erä olikin sitten hirvilauman näkökulmasta ikävää katseltavaa. LASB siirtyi heti erän alkuun ylivoimalla 5-3 johtoon, minkä jälkeen Happeen peli meni pian puskemiseksi ja hätäisten ratkaisujen yrittämiseksi. Viisikkopelistä katosi maltti, kun taas LASBilta sitä tuntui löytyvän yllin kyllin. Tappioasema pakotti hirvet nostamaan karvaustaan ja tällä kertaa riskinotto kostautui LASBin sahattua komeita maaleja repaleisten hirviviisikkojen läpi. Äkkiä hirvien takamatka oli venähtänyt jo kuuteen maaliin, ja Mikko Lehto joutui parsimaan omiensa rivejä kasaan aikalisällä. Happee pääsi erän lopulla kaventamaan kahdesti, mutta se jäi lopulta laihaksi lohduksi LASBin korjatessa voiton lukemin 10-5.

Ottelun alkua lukuunottamatta LASB oli selvästi Happeeta edellä pelin jokaisella osa-alueella. Kotijoukkue pelasi viisaasti pallon kanssa hirvien sorruttua jälleen turhaan hätäilyyn. Happeen onnistujat olivat pelissä vähissä, vaikka ensimmäisen pelinsä hirvipaidassa pelannut Pauno Kajoksinen onnistuikin heti tehopistein 1+1. LASBin tehokkain oli puolestaan pörssit 3+1 koonnut nuori Justus Kainulainen.

Happeen kapteeni Jami Manninen totesi tappion kirpaisevan.

- Toinen peräkkäinen tappio pistää kyllä harmittamaan. Vastustaja oli tänään meitä huomattavasti parempi, siitä ei ole kahta sanaa. Olimme jäljessä niin viimeistelytehokkuudessa, puolustamisessa kuin pallollisessakin pelissä. Odotin meiltä huomattavasti enemmän, kun hävisimme edellisen pelin hirviteatterissa. Nyt on kahteen peliin mennyt 18 maalia omiin, eikä näin voida jatkaa. Paljon on töitä tehtävänä, Manninen ruoti.

Hirvilauman pääkäskijä Mikko Lehto oli tyytymätön joukkueensa esitykseen.

- Meidän teemana oli työntäyteinen ilta ja se ei toteutunut kyllä alkuunkaan. Pelin lähtö oli hyvä, mutta sen jälkeen homma karkasi hanskasta eikä pelikurista ollut tietoakaan. Kolmannessa erässä meillä ei tuntunut onnistuvan minkään ja vastustajalla taas kaikki. Toki LASB ansaitsi onnistumisensa kovalla työmäärällään, jollainen meiltä taas jäi uupumaan. Nyt täytyy pohtia että mistä homma kiikastaa, sillä olemme kuitekin mielestäni harjoitelleet viimeiset kolme viikkoa äärimmäisen laadukkaasti. Jostain syystä se ei tällä hetkellä näy pelikentällä, Lehto analysoi.

Happee yrittää paluuta voittojen tielle seuraavan kerran tulevana sunnuntaina 29.10. Tuolloin hirviteatteriin saapuu vieraaksi klo 18.30 tuttuakin tutumpi TPS. Ottelussa pelataan niin sanotusti "tuplapanoksilla", sillä kamppailussa ratkaistaan runkosarjapisteiden ohella myös TEHO Sport Suomen Cupin jatkopaikka.