Happee Miehet, Salibandyliiga Miehet

SPV - Happee   5 - 6 JA

Seinäjoen urheilutalo

Happeelle maukas jatkoaikavoitto SPV:stä

Happee jatkoi voittojen tiellä sunnuntaina kaatamalla SPV:n Seinäjoella. Varsin hidastempoiseksi muodostuneessa ottelussa hirvilauma onnistui lopussa nousemaan SPV:n rinnalle ja jatkoajalla ohi.

Happee aloitti pelin tällä kertaa selvästi kahta aikaisempaa ottelua pirteämmin. Hirvet liikuttivat palloa vauhdikkaasti pakottaen seinäjokiset puolustuskannalle. Hallinta tuotti myös tulosta ja Otto Tikan sekä Jami Mannisen osumat veivät vierasjoukkueen erätauolle 0-2 johdossa.

SPV tuli toiseen erään huomattavasti kovemmalla intensiteetillä, eikä Happee kyennyt enää ylläpitämään pelissään ensimmäisen erän ilmettä. Peliveljet olivat erässä askeleen edellä hirvien sortuessa puolestaan jäähyilyyn. SPV hyödynsi kolme ylivoimansa osuen vielä päälle kertaalleen tasakentällisin. Happeen erän ainokaisesta maalista vastasi Petri Kaukon oivasta syötöstä osunut Veli-Matti Hynynen. Toista erätaukoa lähdettiin silti viettämään SPV:n johtaessa 4-3.

Kolmannen erän alkuun Jami Manninen toi kauniilla laukauksella Happeen tasoihin. Tämän jälkeen ottelussa alkoi hieman kyttäilevämpi vaihe. Molemmat joukkueet varoivat antamasta vastustajalle vastahyökkäyksiä ja pelin tempo madaltui selvästi. Erän viimeisellä kymmenminuuttisella hirvien Juuso Heikkinen komennettiin jäähypenkille hieman epäselvän tilanteen jälkeen. SPV ei jättänyt tätäkään tilaisuutta käyttämättä ja Jari Hankkio laukoi seinäjokiset 5-4 johtoon. Happee ei kuitenkaan antautunut, vaan punnersi viimeisellä minuutilla väkisin tasoihin ilman maalivahtia pelaten. Petri Kauko ohjasi Otto Tikan laukauksen maalinedustalta sisään ja vei ottelun jatkoajalle.

Jatkoajalla peli jatkui varovaisena. SPV keskittyi pitämään palloa Happeen odottaessa omaa iskun paikkaansa. Lopulta Happee sai riistettyä pallon ja pelattua sen Otto Tikalle, joka kanttasi tarkasti ottelun jatkoaikaratkaisun ja loppulukemat 5-6.

Illan sankari Otto Tikka (2+3) piti ottelua odotuksiin nähden vaisuna.

- Pyrkimyksenä oli pelata läpi ottelun raikkaasti ja pitää tempo korkealla, mutta ei lopulta ylletty lähellekään sitä tasoa mitä olisimme itse toivoneet. Voittoon täytyy kuitenkin olla totta kai tyytyväinen, totesi Tikka vaatimattomasti.

Happeen päävalmentaja Mikko Lehdon mukaan peli ei missään vaiheessa lähtenyt kunnolla liekkeihin.

- Peli meni tänään hieman laidoilla pyörimiseksi, emmekä pyrkineet maalia kohti sillä tarmolla kuin olisi pitänyt. Osasin odottaa, että ottelu ratkaistaan viimeisen viiden minuutin aikana ja nyt mentiin jatkoajalle asti, Lehto pohti.

Hirvikäskijä jakoi tunnustusta myös vastustajan ylivoimapelaamiselle.

- Toisessa erässä vastustaja selvästi terävöitti pelaamistaan ja pääsi meidät ehkä hieman siinä yllättämäänkin. SPV:n ylivoima oli tänään jäätävän kova hyödyntäen jokaisen mahdollisuuden. Hienosti kuitenkin taisteltiin peli tasoihin ja naarattiin voitto jatkoajalla, Lehto päätti.

Happee jatkaa voiton myötä sarjataulukon kärjessä. Seuraavan kerran hirvet nähdään tositoimissa 14.10., jolloin Westend Indians vierailee hirviteatterissa.