Happee Miehet, Salibandyliiga Miehet

Happee - Steelers  9 - 4

Monnari

Toisen erän tehohetki Happeen voiton takeena

Happee jatkoi voitokkaita peliesityksiä keskiviikkona kotikentällään, kun Steelers kaatui loppuluvuin 9-4. Käsikirjoitukseltaan hieman lauantain OLS-kohtaamista muistuttaneen ottelun ratkaisuksi muodostui hirvien toisen erän tehohetki.

Happee sai peliin hieman hitaan lähdön ja lievästä pallonhallinnasta huolimatta ensimmäisen erän parhaat paikat loi vierasjoukkue. Steelers puolusti kurinalaistesti keskialuetta ja saikin rakennettua useamman vaarallisen vastahyökkäyksen. Timo Johansson vei hämeenlinnalaiset johtoon 12. peliminuutilla, mutta ensimmäistä kertaa liigapelissä hirvien maalilla torjunut Markus Laakso piti hyvillä torjunnoillaan huolta siitä, etteivät lukemat päässeet venähtämään isommiksi.

Toisen erän alku näytti vielä Happeen osalta varovaiselta, mutta Jonne Junkkarisen erän puolivälissä kaukaa laukoma 1-1 tasoitus vapautti kotijoukkueen peliä. Tämän jälkeen kentällä nähtin vauhdikas, erikoistilanteiden sävyttämä viisiminuuttinen, kun hirvilauma takoi pikatahtia neljä maalia lisää. Nico Jonaeson kavensi alivoimalla lukemiksi 5-2, mutta Veli-Matti Hynysen ja Petri Kaukon erän viime hetkillä juonima tuttu kulmavapaalyöntikuvio vei Happeen erätauolle neljän maalin johdossa.

Kolmannen erän alkuun sama kaksikko lisäsi Happeen johdon ylivoimalla viiteen maaliin. Seuraavaksi oli kuitenkin hirvien vuoro kuluttaa jäähypenkkiä, ja Steelers pääsi vielä virittelemään loppukiriä kahden nopean onnistumisen myötä. Tästä innostuneena hämeenlinnalaiset lähtivät pian hakemaan kavennusta ilman maalivahtia pelaten, mutta Hynynen katkaisi vierailijoiden kirin viimeistelemällä hattutemppunsa tyhjään Steelers-maaliin.

Ottelun ehdoton hahmo oli tehopisteet 1+4 koonnut hirvipuolustaja Jonne Junkkarinen. Mies näki ottelussa niin hyvää, kuin huonoakin.

- Alku oli taas vaikea meille, toki siinä oli varmaan vastustajan hyvyyttäkin. Yksi maali kun saadaan tehtyä, niin silloin homma lähtee meillä yleensä hyvin rullaamaan ja näin kävi tänäänkin, Junkkarinen pohti.

Happeen penkin takana ohjeita jakanut päävalmentaja Mikko Lehto oli taiston tauottua tyytyväinen lopputulokseen.

- Peliin lähtö ei tänään ollut ihan yhtä huono kuin lauantaina, mutta paljon siinä on vielä parannettavaa. Ensimmäisessä erässä selvittiin taas vähillä vahingoilla meidän huonoista hetkistä. Vastustajalla oli useampi paikka kasvattaa etumatkaa ja Laakso piti meitä mukana hyvillä torjunnoilla, Lehto pohti.

Toisen erän tehokas viisiminuuttinen käänsi pelin kuitenkin Happeen eduksi.

- Melkein puoli tuntia mentiin maaleitta ja sitten yksi onnistuminen vapautti tekemistä. Ylivoima toimi tänään hyvin, vaikka vähän muokkailtiin koostumuksia kesken pelin. Tyytyväinen täytyy olla saatuihin pisteisiin, Lehto paketoi.