Tung hemmaförlust för Happee
Julkaistu: 16.10.2017 00.00

Happee och Westend Indians fajtade hårt om poängen i älgteatern på lördags. Motståndaren kämpade hårt och var klart bättre på flera sätt. Det händer inte ofta att poängen hamnar utanför Jyväskylä, men Indians förtjänade sin vinst den här gången.

Happee startade matchen effektivt och dominerade första halvan av inledningsperioden. Jaska Kunelius sköt 1-0 efter fem minuter och strax efter ökade Paul Kotilainen ledningen till två mål. Indians lyckades komma tillbaka i andra hälften av perioden med ett powerplay mål och ett med jämna lag.

I andra perioden tog bortalaget tag i taktpinnen och utnyttjade sina chanser effektivt. Happee gjorde en blek insats med förvirrad försvarspel och Indians vann perioden 1-4. Petri Kauko sköt hemmalagets enda mål i numerärt överläge.

Happee lyfte försvaret i tredje perioden och lyckades ta initiativet och även reducera med mål av Jonne Junkkarinen och Jami Manninen. Heikki Iiskola tog slut på hemmalagets ryck med matchens sista mål. Totalt sett en helt rättvis 5-8 seger för Indians.

Matchens bästa lirare var bortalagets Santeri Toropainen och Heikki Iiskola med var sin hat-trick. Petri Kauko och Jami Manninen var hemmalagets bästa med mål och assist men annars är det svårt att hitta något positivt.

Huvudtränaren Mikko Lehto var inte nöjd med bleka insatsen:

- Vi hade paus för två veckor och därför satsade vi hårt på inledningen av matchen. Första tian var ju hyfsat spel men resten av matchen försökte vi bara ta genvägar.

Lehto tyckte att försvarspelet inte nådde förväntningarna:

- Utan boll var vi helt hopplösa idag och vi bjöd på flera tomma mål. Vi skapade ett litet ryck i slutet men vi lyckades inte komma tillräckligt nära. Indians var disciplinerad genom matchen. På måndag ska vi börja arbeta igen när vi fortsätter med träningar, slutar Lehto.

Nästa match är borta mot LASB22.10. och nästa hemmamatch söndagen den 29.10. mot TPS.