Myös Happee C2 SM-sarjaan!
Julkaistu: 28.08.2017 00.00

Myös Happee C2 SM-sarjaan!

26.-27.8.2017 pelattiin C2- poikien SM-karsintojen jatkokarsintakierros. Viikkoa aikaisemmin karsintalohko D:n voittajaksi ja suoraan SM- sarjaan selviytyi OLS, ja jatkokarsintaan matkasivat SB Vantaa sekä Happee. Jatkokarsintojen sarjajärjestelmä olikin sitten jo armoton; lohkoykkönen SM-sarjaan, loput alueellisiin sarjoihin.

Arpaonnihan ei tälläkään kertaa Happeeta suosinut, sillä arpa heitti hirvilauman lohkoon 2, joka pelattiin Sipoossa. Lohkon muut joukkueet olivat viime viikonlopulta tuttu SB Vantaa, M-Team sekä tämän jatkokarsintavaiheen kovin mahdollinen vastus, ÅIF. Sipoon salibandyn ylpeys ÅIF on tunnettu todella kovana junioriorganisaationa, ja juuri tätä heidän C2-joukkuettaan pidettiin jopa yhtenä Suomen kovimmista. Moni olikin yllättynyt, kun edellisenä viikonloppuna SB Naantali teki karsintojen kovimman yllätyksen tiputtamalla sipoolaiset jatkokarsintavaiheeseen.

Happee oli valmistautunut kuluneen viikon hyvin ja keskittyneesti; tiedettiin että jos onnistutaan pelaamaan omaa peliä niin jatkopaikka on täysin mahdollinen. Pelipaikalle saavuttiin hyvissä ajoin ennen avausottelua. Kerrattiin edellisenä viikonloppuna sakanneet asiat, ja lähdettiin lämpälle.

Avauspelissä vastaan asettui SB Vantaa. Viime viikonloppunahan SB Vantaa tarjoili Happeelle shokkihoitoa nappaamalla keskinäisestä ottelusta 3-2 voiton. Salaa oltiinkin toivottu, että jjuri vantaalaiset saataisiin nytkin vastaan, ja sieltähän se toive toteutui. Ottelu oli jälleen Happeelle todella vaikea. Vantaa osasi pelata meitä vastaan todella hyvin, ja meille tuotti vaikeuksia purkaa Vantaan puolustusta. Niin, ja sitten piti ohittaa vielä se niiden huippuveskari... Avauserä oli vielä maaliton, mutta toisessa erässä iskettiinkin sitten yhteensä neljästi; kahdesti molempaan päätyyn. Vantaa siirtyi kaksi kertaa johtoon, mutta molemmilla kerroilla Happee löysi itsensä tasoihin. Ensin Aapo Heiska löysi vasemmalta lähteneeltä syötöllään keskustasta Roope Sihvolan, joka pisti pallon "porteista sisään" kuin Joel "Maju" Paananen konsanaan. Toisessa maalissa sitten jo hypetetyn Paanasen Joken millintarkka avaus löysi maalin läheltä Hankasalmen Patrick Kanen aka Vilho Leskelän, joka tuikkasi pelin toistamiseen tasoihin. Päätöserässä Happee kesti hieman epäonnekkaastikin saadun 5 minuutin alivoiman hyvin. Alivoiman loppupuolella nähtiin ottelun voittomaali, kun joukkueen oma lätkäjätkä Henri Spoof iski keskialueelta laidan vierestä saadun sisäänlyönnin suoraan maalin oikeaan alakulmaan. Lopussa Vantaa iski vielä kovaa painetta Happeen päätyyn, mutta hyvin toiminut puolustus sekä 18 kertaa pallon tielle heittäytynyt maalivahtimme Aare Itäpuisto osoittivat lujuutensa, ja Happee nappasi maukkaan revanssin 3-2 voitolla, ja ensimmäisen kiinnityksen jatkopaikkaan. Voitto oli myös henkisesti tärkeä ja edellisen viikonlopun voitosta villiintyneet SB Vantaan vanhemmat ja heidän aina yhtä asiallinen instagram tilinsäpysyivät pelin jälkeen yllättävän hiljaa. Kumma juttu. #maalintekopeli vai miten se meni?

Ensimmäinen peli ei tuloksesta huolimatta ollut kuitenkaan vielä sitä, mitä valmennus pelaajistolta odotti. Pelillisiä virheitä tehtiin kuitenkin melko paljon, eikä omaa peliä saatu vielä kulkemaan. Pienen tankkaus- ja lepotauon jälkeen ruvettiin sitten keskittymään seuraavaan, ja koko viikonlopun tärkeimpään matsiin; Happee-ÅIF ottelu tulisi ratkaisemaan hyvin pitkälti kaiken tässä lohkossa.

Vastakkain toisessa pelissä oli kaksi tämän ikäluokan huippujoukkuetta. ÅIF:ssä oltiin saatu ilmeisesti vihiä siitä, että Happee oli heidän peliään hyvin opiskellut; he lähtivät otteluun vain noin kahdella kentällisellä ja tehokas tutkapari Sampo Nieminen-Matias Rantonen oli hajotettu eri kentällisiin. Peli aaltoili jatkuvasti päästä päähän ja joka vaihdossa oli kyllä annettava kaikkensa, jotta ÅIF ei päässyt maalintekoon. Ottelun avausmaali nähtiin avauserän puolivälissä kun Aapo Heiskan hieman pomppiva syöttö löysi oikealta laidalta Miro Åkerlundin, joka haltuunoton jälkeen sijoitti pallon nätisti vasempaan alakulmaan. Seuraavaa maalia saatiin odottaakin sitten jopa päätöserään saakka. Happeen 2-0 maali näki päivänvalon erän alkuminuuteilla, kun saman parin Heiska&Åkerlund kemia toimi jälleen; Happeen pelatessa ylivoimalla Aapon komea poikittaissyöttö tuli Åkerille juuri täydellisesti ja hän tälläsi pallon suoraan syötöstä etukulmasta sisään. Tämän jälkeen ÅIF painosti taas pidemmän aikaa Happeen alueella, mutta jälleen edessä oli se hirvilauman kovin vahvuus: tiukka, kurinalainen puolustus sekä valtakunnan paras maalivahtipeli, josta huolehti tässä matsissa Jesse Jokela. Pian sai kuitenkin Happeekin taas pallon ÅIF:n päätyyn. Pohjanmaan lahja jyväskyläläiselle salibandylle, Tino Keski-Jaskari käytti vahvuuttaan ja runnoi pallon maalille kulmasta. Pallo pomppasi jostain ilmaan ja Vilho Leskelä löi pallon ilmasta sisään aivan maalin kulmalta! Tässä vaiheessa ÅIF otti aikalisän, ja Happeen penkillä vain teroitettiin kahta sanaa: rauhallisuus ja huolellisuus. Jokainen hirvipaita tiesi, että nyt SE oli lähellä, mutta vielä täytyi taistella. ÅIF lähtikin pyörittämään peliä kuudella viittä vastaan ja saikin luotua joitakin maalipaikkoja, mutta maaliin asti pallo ei koskaan päätynyt. Kolme sekuntia ennen summeria Aapo Heiska löi vielä omasta päästä pitkän norsupallon, joka putosi tyhjään ÅIF- maaliin. Se. Oli. Siinä! 4-0, hyvä olla. Ottelun suurena sankarina maalivahtimme Jesse Jokela, joka piti nollapelin peräti 28 torjunnalla!

Tämä voitto ratkaisi myös jo Happeelle sen himoitun lohkovoiton, mutta vielä juhlittiin aika maltillisesti; haluttiin kuitenkin vielä seuraavana päivänä hoitaa viimeisestäkin pelistä voitto kotiin. Kuitenkin rennoissa ja vapautuneissa fiiliksissä lähdettiin viettämään ilta ja yö hotellissa.

Seuraavana aamuna lähdettiin aamupalan kautta taas pelipaikoille valmistautumaan päätöskamppailuun M-Teamia vastaan. Ihan ei samanlaista poltetta enää poikien silmissä ollut kuin eilen ennen ÅIF- ottelua, mutta sopiva rentous näytti olevan päällä. M-Team ottelu ei lopulta tarjonnut mitään suurta urheilujuhlan tunnettu, mutta ihan kelpo salibandyottelu saatiin kuitenkin aikaan; vaikka M-Team lohkon jumboksi jäikin, oli kyseessä silti yksi Etelä-Suomen alueen kärkijengeistä. Hieman vaivoin, mutta kuitenkin suhteellisen vaivattomasti (olipa hyvin todettu!) M-Team kaatui Happeen käsittelyssä 3-6 numeroin. Maalinteossa onnistuivat Joel Paananen, Saska Laurila, Juho Niittynen, Aapo Heiska, Miro Åkerlund sekä Nikolas "Captain Happyhills" Ilomäki. Taustatukea playmakerina tarjoili Roope Sihvola pörsseillä 0+3.

Ja niin se voitiin lopullisesti sitten todeta: Happee C2 oli selvittänyt tiensä C2- poikien valtakunnaliseen SM-sarjaan! Edellisen viikonlopun hyvä esitys ikäluokan huppujoukkue OLSia vastaan osoitti jo, että SM-sarja on juuri se oikea taso meille, ja nyt se paikka käytiin sitten napsimassa. Joukkue oli läpi kesän tehnyt tunnollisesti töitä tämän yhteisen unelman eteen, ja tässä se palkinto nyt on! Tsemppiä Aluesarjaan ÅIF, M-Team ja SB Vantaa(kin), toivottavasti kevällää nähdään!

Joukkueessa SM-sarjaa tahkoavat kaudella 2017-2018:

25 Jesse Jokela MV

31 Aare Itäpuisto MV

5 Eelis Kovala

7 Miro Åkerlund

8 Miro Oksanen

9 Daniel Mustonen

16 Joel Paananen A

17 Nikolas Ilomäki C

18 Ville Rossi

21 Tino Keski-Jaskari

22 Santeri Kujala

23 Henri Spoof

24 Saska Laurila

27 Iivari Saikkonen

28 Roni Salminen

29 Jere Pulkkinen

34 Juho Niittynen

64 Oskari Niemi

77 Matias Lämsä

79 Veeti Nikoskinen

88 Vilho Leskelä

90 Roope Sihvola

98 Aapo Heiska A

Valmennuksesta vastaa Simo Rossi apunaan Joona Kaski, Riku Nikoskinen, Petteri Jokela, Timo Itäpuisto sekä Janne Mustonen.

Näin saatiin myös täydennettyä jyväskyläläisittäin todella kova värisuora, kun tällä kaudella Jyväskylässä tullaan pelaamaan tutun A-poikien SM-sarjan lisäksi niin B, C1 ja C2- poikien sekä C- tyttöjenkin SM- sarjoja. Kova temppu ottaen huomioon, että viime vuosina ei ole juurikaan tämänkaltaista menestystä tullut. Hyvä me! #kaikkipeliinjkl

C2- poikien SM- sarja pelataan kahdessa 8 joukkueen lohkossa (yht. 16 joukkuetta) ensin turnausmuotoisena toisen lohkon joukkueita vastaan ja sitten yksittäisinä otteluina oman lohkon joukkueita vastaan. C2 SM- sarjaan tiensä selvittivät seuraavat joukkueet:

Classic, Tampere
EräViikingit, Helsinki
Happee, Jyväskylä
Hatsina, Mikkeli
Indians, Espoo
Karhut, Pori
Koovee, Tampere
Merikoski SBT, Oulu
Oilers NG, Espoo
OLS, Oulu
Pelicans SB, Lahti
RSS Panthers/FoSu, Riihimäki
SB Naantali, Naantali
SB Vaasa, Vaasa
Tiikerit, Vantaa
TPS, Turku

SM-sarjan pelit starttailevat lokakuun alussa, ja lohkojako selviää jo elokuun lopussa. Kaksi asiaa on varmaa: Jokainen peli tulee olemaan todella kova haaste, mutta Happee on myös valmis! P.s Oulun reissua odotettais jo innolla ;)

- Tarinoinnista vastasi jälleen kerran aina yhtä vakavaan sävyyn kirjoitteleva JK

Seuran uusimmat

Happee Ry

0792665-8

Toimisto: Pääskyntie 4

40320 JYVÄSKYLÄ