Happee jatkaa tappiottomana C2 SM-sarjassa
Julkaistu: 22.10.2017 00.00

Happee jatkaa tappiottomana C2 SM-sarjassa

14.10.2017 pelattiin Happeen osalta C2- poikien SM- sarjan turnausvaiheen toinen kierros. Happee matkasi monen muun joukkueen tavoin Tampereen tai siis Kaukajärven (like it makes any difference mutta eiköhän tästäkin joku paikallinen mielensä pahoittais ;)) Spiral- halleille. Vastaan asettui duetto Espoon suunnalta, mutta kahtena soolona kun kohdattiin ensin Westend Indians ja sen jälkeen yksi ikäluokan superjoukkueista ja mestarisuosikeista, Esport Oilers NG. Muutaman pelaajan oli loukkiosasto verottanut kokoonpanosta pois, mutta laaja rosteri Nykäskylästä Nääsvilleen silti suuntasi.

Happee - Westend Indians 5 - 3 (0-1,1-0,4-2)

Avauspelissä saatiin vastaan ensimmäinen espoolainen sooloesitys, bändinä Westend Indians, tai niinkuin heilläpäin sanotaan, Heimo. Inkkareita ei kauden alla oltu povattu kovin korkealle SM- sarjassa eikä joukkueessa varsinaisesti ikäluokan superstarojakaan löydy. Toisinsanoen todella vaikeat lähtkohdat, tässä vaiheessahan olisi joku voinut jopa nostaa vakuuttavan avausviikonlopun sarjassa pelanneen Happeen suosikin paikalle! Ja vaikeahan se alku olikin, avauserän ainut maali ja myös ainut tilastomerkintä nähtiin ajassa 3.12 Indiansin johtomaalin muodossa, asialla joukkueen ensimmäisten sarjapelienkin tehoduo Roope Karjalainen maalintekijänä ja Hugo Kinnari syöttäjänä. Toisen erän alkupuolella Kinnari halusi ilmeisesti myös ottelun toisen tilastomerkinnän nimiinsä, ja senhän hän myös sai; jäähyn muodossa tosin. Jäähypenkkiä indians peluri ei tosin kerinnyt vielä kunnolla edes tunnustella, kun vain neljän sekunnin YV- pelin jälkeen #7 Miro Åkerlund sivalsi pelin tasoihin. Myöskään tässä erässä ei enempää tilastomerkintöjä nähty, ja päätöserään lähdettiin lukemista 1-1. Tässä vaiheessa sitten Happee- leirissä päätettiin, että eiköhän tässä ole tänään katseltu jo tarpeeksi, nyt voitaisiin vetäistä uusi vaihde silmään. Ja kun kolmas erä alkoi, niin alkoi myös hirvien tykitys. Ajassa 34.06 Happee siirtyi ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon ja ajassa 40.43 joutui Indians turvautumaan aikalisään, Happeen johdon ollessa jo lukemissa 4-1, kun sekä #98 Aapo Heiska, #90 Roope Sihvola että #22 Santeri Kujala onnistuivat maalinteossa. Aikalisän jälkeen nähtiinkin sisuuntunut inkkariheimo ja he lähtivätkin hakemaan kavennusmaaleja ilman maalivahtia kuudella viittä vastaan. Ja mitä vielä, kaksi kertaa inkkarit siinä onnistuivatkin ja peli oli taas yhtäkkiä päälaellaan ja 4-3. Päätösminuutilla kuitenkin Happeen kantti kesti ja ajassa 44.33 Miro Åkerlund iski päivän toisen maalinsa tyhjään Indians maaliin ja myös ottelun loppulukemiksi 5-3. Hyvä taistelu oli myös Indiansilta ja osoitus taas siitä, että vaikka kuinka hyvältä peli jossain vaiheessa näyttäisi, täytyy se aina loppuun asti pelata. Peli ei myöskään ollut helppo maalivahdin näkökulmasta; Happee-vahti #31 Aare Itäpuistolle kertyi ottelussa vain 7 torjuntaa.

Esport Oilers NG - Happee 2 - 2 (0-2,1-0,1-0)

Toisessa pelissä olivatkin lähtöasetelmat ja lataus täysin erilaiset ensimmäiseen peliin verrattuna, lämmittelybändin jälkeen lavan otti haltuun päivän pääesiintyjä, Esport Oilers NG. Oilersia veikkailtiin ennakoissa kauden alla B- lohkon ykkösjoukkueeksi ja vahvaksi kandidaatiksi ihan kevään finaaleihin saakka (koska nehän on helppo näin syksyllä jo tietää!). Oilers on joukkueena sekä taitava että fyysinen ja joukkueesta löytyy ikäluokan huippupelaajia vaikka millä mitalla, mainittakoon yhtenä esimerkkinä sarjan ehkä paras sentteri #71 Ethan Martin. Vähän pelin alussa nämä alkuasetelmat Oilersin otteista näkyivät, ihan kuin takin kahdeksan ylintä nappia ja myös yhdeksäs alimmainen olisivat olleet auki koko miehityksellä. Ja kaikki tiivistyi kun pelikello näytti aikaa 5.09. Kulmatilanteen jälkimainingeissa vihellyksen jälkeen Oilers peluri hermostui aivan turhaan ja huitaisi Happee- peluria kyynärpäällä. Sankari saikin katsella ensin punaisen sävyistä korttia, ja katsella sitten loppupelin katsomon puolelta. Tästä seuranneesta 5 minuutin ylivoimasta Happee onnistui maalinteossa kertaalleen, Aapo Heiska levitti syötön oikeaan laitaan, josta Miro Åkerlund latasi pallon one-timerilla häkkiin ohi Oilers- vahti Rasmus Hellstenin. Ja vaikka ylivoima loppuikin aikanaan, ei Happee ollut vielä lopettanut. Oilers lähti nostamaan palloa omalta alueeltaan, johon Happeen hyökkääjien karvaus reagoi nopeasti. Roope Sihvolan esityöstä päivän maalipyssynä kunnostautunut Miro Åkerlund iski pallon tässäkin pelissä toistamiseen maaliin. Melko shokeeraavista 0-2 lukemista siirryttiin myös tauolle. Oilers tuli toiseen erään parempana kuin edelliseen, mutta Happeen puolustus oli nyt täyttä terästä, Oilersin hyökkäykset vain eivät kerta kaikkiaan tuntuneet pääsevän läpi ja nekin jotka vetopaikalle asti kerkesivät, maaliavhti #25 Jesse Jokela hoiteli vaivatta. Vasta toisen erän lopulla nähtiin Oilersin kavennusmaali, kun Happee- peluri istui jäähyllä mailaan lyönnistä. Viivasta toimitettu pallo pomppi onnikkaasti maalin oikealle kulmalle, josta Oilersin pelaajista Niklas Nevalaisella oli helppo paikka lakaista öljymiesten avausmaali. Kolmas erä alkoi myös Happeen kannalta ikävästi, kun ajassa 30.52 Ethan Martin käytti hyväkseen Happeen kentällisen pienen ylihyökkäämisen ja hän pääsi läpiajoon. Vaikka hyväjalkainen hirvipuolustus oli koko ajan kannoilla ja sai Martinia häirittyä suorituksen aikana, vielä viime metreillä ennen maalia sai tämä Oilers- tähti lyötyä pallon ilmasta yhdellä kädellä verkkoon ja pelin tasoihin. Päätöserä mentiin sitten päästä päähän hyvällä intensiteetillä, mutta tämän useammin ei Oilersin hypetetty hyökkäys saanut Happeen karvaus- ja puolustuspeliä rikottua. Näin ollen siis loppulukemat tämän todellisen huippuottelun päätteeksi 2-2. Joukkueen suurina sankareina tässä pelissä molemmat maalit iskenyt Miro Åkerlund sekä 17 kertaa pallon tielle ehtinyt maalivahtimme Jesse Jokela.

Näin Happee jatkaa edelleen tappiottomana C2- poikien SM- sarjassa ja sarjasijoituskin on tällä hetkellä hienosti neljäs! Se kertoo siitä, että hyvää duunia ollaan tähän mennessä tehty ja sitä tullaan myös jatkamaan!

Pelipäivän pörssit:

#7 Miro Åkerlund 4+1

#90 Roope Sihvola 1+2

#98 Aapo Heiska 1+2

#22 Santeri Kujala 1+0

#17 (C) Nikolas Ilomäki 0+1

#88 Vilho Leskelä 0+1

Seuraavaksi #hirvirytke siirtyy Mikkeliin, 29.10. Sport Forumilla tappiotonta Happeeta vastaan asettuvat tällä kertaa ystävämme Länsirannikolta, SB Naantali sekä aina kova Turun TPS!

Seuran uusimmat

Happee Ry

0792665-8

Toimisto: Pääskyntie 4

40320 JYVÄSKYLÄ