Happeen Naisten joukkue julki kaudelle 2017-2018!
Julkaistu: 30.08.2017 00.00

Happeen Naisten joukkue julki kaudelle 2017-2018!

Happeen Naiset – kausi 2017-2018

Happeen Naiset – entinen kakkosjoukkue, nykyinen edustusjoukkue – pelaa kaudella 2017-2018 ensimmäistä kertaa kakkosdivisioonassa, jonne nousimme viime kauden päätteeksi. Joukkue osallistuu myös yhden välivuoden jälkeen Suomen Cupiin. Keväällä tulevan kauden tavoitteiksi asetettiin sarjapaikan säilyttäminen keskikastin sijoituksella, sekä Cupin ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon pääseminen.

Joukkueen runko selvisi lähes menetyksittä jokakeväisistä opiskelupaikkojen hakemisista ja muista lopettamiseen tai lähtemiseen pakottavista elämänmuutoksista, mutta valitettavasti ”keskuudestamme poistuu” (kuten valmentajamme asian ilmaisi) kaksi pelaajaa. Saapujia on sen sijaan neljä, joten materiaalimme saa entisestään lisää leveyttä.

Lähtijät

Essi Jortama – Unelmien opiskelupaikka aukesi Joensuusta, joten ei siinä auta kuin pakata muuttokuormaa. Elättelemme toiveita, joissa Essi saisi siirron Jyväskylään jo vuoden kuluttua, mutta ainakin hän on luvannut elää hengessä mukana ja käydä mahdollisuuksien mukaan myös paikan päällä meitä kannustamassa.

Alma Rinta-Pollari – Vaihto-oppilaan tie vie puoleksi vuodeksi Tšekkeihin. Kaikeksi onneksi kyseisessä maassa on maailman kenties neljänneksi paras salibandykulttuuri, joten Alman pelituntuma ei pääse katoamaan, ja hän palaa loppukaudesta takaisin maisemiin.

Saapujat

Zeni Lahtinen – Kauan kaivattu joukkueen toinen maalivahti liittyi täysipainoisesti treenausvahvuuteen keväällä ilman suurempaa aikaisempaa kokemusta, mutta osoitti alusta saakka luontaista kyvykkyyttä pelipaikalle. Kehityskäyrä on ollut kesän aikana huikea, eikä nykyään ole enää mitään väliä, kumpaan päätyyn treeneissä pelaa, sillä turhia vetoja ei mene sisään kumpaankaan.

Helmiina Tanhua – Puolustaja liittyi rinkiin Happeen liigajoukkueen hajottua ja luovuttua sarjapaikastaan, ja on tuonut pääsarjatasolta mukanaan parikin lisävaihdetta pelin tempoon ja vaatimustasoon.

Annika Ahonen – Pelasi viime kauden Jyväskylän Valossa, sitä aikaisempaa pelitaustaa löytyy liigatasolta NST:stä ja M-teamista, mikä näkyy myös otteissa kentällä.

Netta Kalenius – Usealle pelipaikalle pystyvä rightin puolen hyökkääjä muutti Jyväskylään Vaasasta, ja pelikokemusta on kerrytetty myös hieman eksoottisemmissa paikoissa, kuten Australiassa ja naisten ykkösdivarissa.

Toimihenkilöistä ja muista

Sami Kettunen jatkaa edelleen hienoa työtä joukkueemme päävalmentajana, aisaparinaan viime kaudella remmiin hypännyt Heikki Pohjonen. Eve Kirmanen pysyy sinnikkäiden suostuttelujen jälkeen joukkueenjohtajana, Eeva Karppanen puolestaan palaa rahastonhoitajan tehtäviinsä huomattavasti pienemmällä suostuttelulla. Maalivahtimme Hanna Räsälä pitää ylivoimaisen äänivyöryn turvin kapteeninnauhan itsellään, ja hänelle varakapteeneiksi joukkue valitsi Siiri Jussilan sekä Imma Huikkosen. Jo viime kaudella joukkueen apuna paljon ollut Timo Verbist ryhtyy uudella toiminimellä joukkueen huoltajaksi, ja hoitaa turnausmatkoilla myös otteluiden videoinnin. Niin ikään viime kaudella joukkuettamme pariin otteeseen edustanut Uuden-Seelannin lahja salibandylle, Adina ”Dina” Nachum, alkaa urheilupsykologiaa käsittelevän gradunsa tiimoilta meille mentaalivalmentajaksi (muutamat pelaajat ovat jo heikkoon englannintaitoonsa vedoten pyytäneet mahdollisuutta tulkille). Allekirjoittanut, Tanja Kivelä, ottaa Almalta perinnöksi jääneet tiedotusvastaavan hommat hoitaakseen, sillä kyseessä on kuulemma ainoa henkilö, jonka Alma näkee päteväksi tehtävään.

Kesästä

Treenasimme koko kesän kovaa, parhaimmillaan kolme kertaa viikossa, ja vaikka mukaan mahtui heinäkuussa myös parin viikon täysi tauko lajitreeneistä, pelaajilla oli silloinkin fysiikkavalmentajan suunnittelemia omatoimi- ja saliohjelmia. Fysiikkaa treenattiin myös lajitreenien ohella, ja keskittyminen suunnattiin erityisesti ponnistusvoimaan ja lähtönopeuteen, joiden kehittymistä seurattiin kesän alkuun ja loppuun sijoitetuilla testikerroilla.

Keräsimme kesän aikana myös varoja joukkueellemme osallistumalla talkoiden merkeissä Jyväskylän ralleihin, John Smith-festivaaleille sekä Laukaan Satama-festivaaleille. Yhtä kaatunutta narikkatelttaa lukuun ottamatta olimme mitä mainioimpia vapaaehtoistyöntekijöitä.

Osa joukkueesta kävi vielä loppukesästä kokeilemassa siipiään paikallisessa Tuomionjärven Beach Futis-turnauksessa ”Rytkemuijien” nimellä. Suorituksiimme pohjautuvan huolellisen itsetutkiskelun jälkeen päätimme pitäytyä salibandyssa, ja olemme jo enemmän kuin valmiina alkavaan kauteen.

Joukkue

Maalivahdit:

Hanna Räsälä

Zeni Lahtinen

Puolustajat:

Ida-Maria ”Imma” Huikkonen

Annika Ahonen

Roosa ”Kartsa” Kari

Helmiina ”Heme” Tanhua

Mirkku Matilainen

Elise Syvänen

Eeva Karppanen

Erika Kamsula

Hyökkääjät:

Miia Syrjä

Emilia Pesonen

Netta Kalenius

Anmariia ”Pala-Ansku” Kärkelä

Eve Kirmanen

Roosa ”Robin” Karjalainen

Emma ”ET” Taavettila

Siiri Jussila

Mari ”Vanha Jyyrä” Kankaanpää

Veera ”Napero” Tukia

Tanja Kivelä

Seuran uusimmat

Happee Ry

0792665-8

Toimisto: Pääskyntie 4

40320 JYVÄSKYLÄ